Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevraždě
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 501 poděkování
Re: Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevra
Počty ale jsou shodné, to má být náhoda?...
A jakékoliv fyzické zneužití se rozhodně za závažné považuje...
Navíc pořád platí, že odsouzených je menšina z celkového počtu "podezření" od sociálky.
A jakékoliv fyzické zneužití se rozhodně za závažné považuje...
Navíc pořád platí, že odsouzených je menšina z celkového počtu "podezření" od sociálky.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Kde jsou shodné počty těch, kdo byli odsouzeni nepodmíněně, a těch, kterým byla nařízena léčba?
Nic neignoruji, žádná nadřazená data nemám, nemůžu za to, že ty je chápeš úplně jinak. Nepotvrzené šetření se nerovná vymyšlený případ. To není o tom, že si někdo něco vymyslel, ale měl podezření. Je velký rozdíl pokud si vymyslím , že soused zneužívá své dítě a mezi tím pokud u takového dítěte zpozoruju nějaké příznaky sexuálního zneužívání a raději to někomu oznámím. A i pokud se zneužívání nepotvrdí není to vymyšlený případ.
Nejsou to jen podezření od sociálky a ani teď nepíšeš pravdu, protože i z celkového počtu nahlášených případů v roce 2013 (jiný rok kvůli tobě už počítat nebudu) bylo odsouzeno 57% pachatelů, 77% z obžalovaných, takže to rozhodně není menšina.Jednorožec píše:Navíc pořád platí, že odsouzených je menšina z celkového počtu "podezření" od sociálky
-
- Registrovaný uživatel
gabriel: viz data od soudů odsouzených i léčených je +-40 každý rok.
fenix: Ty čísla co jsem viděl mluvili o 800-900 případech (sociálka) a odsouzení naopak kolem 300 to není ani omylem přes polovinu, zase si vybíráš co se i hodí.
Navíc pořád se bavíme o zneužívání. to že někoho nakonec odsoudí za to že najdou něco jiného (například dp v počítači) a dostane podmínku jde těžko počítat za prokázané zneužití. Proto tam primárně řadím ty případy nepodmíněného odsouzení, kdy pokud skutečně někdo fyzicky zneužíval těžko dostane podmínku.
fenix: Ty čísla co jsem viděl mluvili o 800-900 případech (sociálka) a odsouzení naopak kolem 300 to není ani omylem přes polovinu, zase si vybíráš co se i hodí.
Navíc pořád se bavíme o zneužívání. to že někoho nakonec odsoudí za to že najdou něco jiného (například dp v počítači) a dostane podmínku jde těžko počítat za prokázané zneužití. Proto tam primárně řadím ty případy nepodmíněného odsouzení, kdy pokud skutečně někdo fyzicky zneužíval těžko dostane podmínku.
Nic si nevybírám, vycházím z čísel, které máme. Ze statistiky u které jsi psal, že z ní vycházíš.
A je to v případech zneužívání 330 odsouzených z 579 šetření. Pořád tu jen uvádíš nějaké své doměnky a data co tu máme si vykládáš zcela špatně. Data od soudů přece mluví jasně...
A je to v případech zneužívání 330 odsouzených z 579 šetření. Pořád tu jen uvádíš nějaké své doměnky a data co tu máme si vykládáš zcela špatně. Data od soudů přece mluví jasně...
Pokud někdo zneužije dítě neznamená to že dostane nařízenou léčbu. Když zneužije dítě "normální heterák" léčbu nedostane. Maximálně ta čísla o nařízené léčbě ukazují na to kolik pachatelů bylo pedofilů nebo mělo nějakou jinou psychickou poruchu. To ti psal i Gabriel. Taky není pravda, že podmínku nedostaneš za zneužití. To už nevím jestli si děláš srandu nebo myslíš vážně, že podmínku dostane někdo za vymyšlený případ. I Kuba mohl dostat podmínku za zneužívání, ale raději si trest odseděl.Jednorožec píše:Pokud vyjdu ze stejná statistiky tak mně primárně bude zajímat jak dopadne člověk co zneužije dítě, a vyjde mi, že půjde za katr a dostane "léčbu", kolik z těch 330 to splňuje? To se přece zjistit dá. Nevím koli z nich si přesně kdo vymyslel ale je jasně patrné, že většina z těch o které mluvíš se netýkala skutečného zneužití dítěte.
Výňatek ze statistické ročenky kriminality z roku 2013
§ 187 - pohlavní zneužití
Zdroj: http://cslav.justice.cz/InfoData/statisticke-rocenky.html
§ 187 - pohlavní zneužití
Zdroj: http://cslav.justice.cz/InfoData/statisticke-rocenky.html
-
- Registrovaný uživatel
Zase si vybíráš jen co se ti hodí, jakých 579 šetření? Musíš brát všechny případy ne jen ty co se dostanou na policii... Proto jsem taky jasně psal že vycházím z čísla sociálky (beru ty čísla uvedená v jiném fóru a jsou do roku 2011) kde se to pohybovalo kolem 800-900 a to ještě zdaleka nejsou všechny případy protože věřím, že ve spoustě těch kde se ukázalo že někdo lhal se to ani tak daleko nedostalo...
A o to jak člověk co skutečně zneužíval děti (a to údajně v mírnější formě) dostane podmínku by mohl vyprávět Kuba.
A o to jak člověk co skutečně zneužíval děti (a to údajně v mírnější formě) dostane podmínku by mohl vyprávět Kuba.
-
- Na trestné lavici
Zdroj: http://www.pedofilie-info.cz/zpoved-toho-co-zneuzival-cast-3-trestni-rizeni/Kuba píše:Nakonec i sama státní zástupkyně mi navrhla překvapivě přijatelné tresty: dva roky natvrdo nebo tříletou podmínku s pětiletou zkušební dobou.
Pak ještě někde Kuba psal (nemůžu najít kde), že nepodmíněný trest (a tudíž relativně brzký čistý štít) sám preferoval před dlouhou podmínkou. Kdyby o podmínku usiloval, určitě by jí dosáhl.
-
- Registrovaný uživatel
Ok měl jsem v paměti že seděl.
To co navrhovala státní zástupkyně jsem ani nevěděl. Zajímalo by mě jak to bylo myšleno to buď a nebo.
To co navrhovala státní zástupkyně jsem ani nevěděl. Zajímalo by mě jak to bylo myšleno to buď a nebo.
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne pátek 26. 6. 2015, 15:08:21, celkem upraveno 1 x.
-
- Na trestné lavici
Seděl, ale v podstatě si to sám vybral. Podmínku by pravděpodobně dostal, kdyby ji chtěl.
-
- Registrovaný uživatel
No ono to spíš souvisí s tím, že když dotyčný má už tak odseděno něco ve vazbě tak se mu to nevyplatí i kdyby to chtěl, bo vazba se započítává do trestu.. (teď si ale nevzpomínám jestli i Kuba byl nějakou dobu ve vazbě).
-
- Na trestné lavici
Kuba byl ve vazbě a kdyby dostal podmínku, dostal by odškodnění za neoprávněnou vazbu.
Jednorožce, když už něco tvrdíš, aspoň se toho drž a ne že když se ukáže že to neodpovídá tvému tvrzení najednou se odvoláváš na jinou statistiku, kterou ani neuvedeš.Jednorožec píše:Zase si vybíráš jen co se ti hodí, jakých 579 šetření? Musíš brát všechny případy ne jen ty co se dostanou na policii... Proto jsem taky jasně psal že vycházím z čísla sociálky (beru ty čísla uvedená v jiném fóru a jsou do roku 2011) kde se to pohybovalo kolem 800-900 a to ještě zdaleka nejsou všechny případy protože věřím, že ve spoustě těch kde se ukázalo že někdo lhal se to ani tak daleko nedostalo...
Na tvé tvzení o tom, že valná část příběhů dětí o zneužívání (ne)vlastním otcem je vymyšlená jsem uvedl právě tu statistiku co jsme měli na fóru se slovy:
Předpokládám, že myslíš statistiky co jsi uvedl na fóru zde: Vývoj počtu nahlášených případů sexuálního zneužívání dětí
Ty ale neříkají nic o tom kolik si vymysleli sami děti, nahlásit podezdření může snad každý.
Dost často se právě uvádí falešná obvinění v rozvádějících se rodinách a tam nejde o to, že by si to dítě vymyslelo.
A ty jsi na to napsal :
Pak se ti jen celou tu dobu snažím vysvětlit, že to své tvrzení z té statistiky dokázat nemůžeš, to že doměnka není výmysl a další věci. Tak najednou nepiš, že si vybírám jen co se mi hodí, protože ty čísla neodpovídají tomu co tvrdíš.Jednorožec píše:Sám jsi si odpověděl v předcházejícím postu (kde jsem to vzal).
Navíc Ta statistka vycházející z nahlášených a odsouzených případů sice přímo neuvádí kolik z nich si děti vymyslely, ale uvádí kolik se jich ukázalo jako skutečných a pokud je mi známo v každém zneužití dítěte figuruje dítě a to je rovněž "vyslechnuto". Tyto údaje pak mohou daleko spíše korelovat odhadem o vymyšlených případech než číslo na které jsi se odkazoval ty a nemá podklad vůbec v ničem. Ostatně to že si to dítě vymyslí přímo samo není nutná podmínka, často ho navede či zmanipuluje někdo z okolí a na výsledku to nic nemění.
-
- Registrovaný uživatel
Jednorožce, když už něco tvrdíš, aspoň se toho drž a ne že když se ukáže že to neodpovídá tvému tvrzení najednou se odvoláváš na jinou statistiku, kterou ani neuvedeš.
Co to vykládáš za nesmysly. Celou dobu se odvolávám na statistiky soudů a to pořád platí. Ale nemůžeš vzít jen číslo těch co se dostali na policii a vzít ji jako základ pro to že většina byla shledána vinným, to je demagogie! Základ je počet včetně těch co se na policii nedostali, třeba právě proto, že se včas ukázalo, že byly vymyšlené, navíc si zase vybíráš si jen roky co se ti hodí tj. jeden z roků s malým počtem šetřených případů......
Co to vykládáš za nesmysly. Celou dobu se odvolávám na statistiky soudů a to pořád platí. Ale nemůžeš vzít jen číslo těch co se dostali na policii a vzít ji jako základ pro to že většina byla shledána vinným, to je demagogie! Základ je počet včetně těch co se na policii nedostali, třeba právě proto, že se včas ukázalo, že byly vymyšlené, navíc si zase vybíráš si jen roky co se ti hodí tj. jeden z roků s malým počtem šetřených případů......
-
- Registrovaný uživatel
Tohle jsi prosím pěkně sebral odkud?Gabriel Svoboda píše:Kuba byl ve vazbě a kdyby dostal podmínku, dostal by odškodnění za neoprávněnou vazbu.
Já naopak na razil na přesně opačný výklad, kdy se přihlíží k již odseděné době a zmírní se výsledný trest (právě proto jen navržená podmínka?) a to i v případě, že nejde přímo odečíst od nepodmíněného trestu...
btw:
http://www.policie.cz/clanek/zajimava-temata-pohlavni-zneuziti.aspx
Pražští policisté každoročně řeší několik desítek případů trestného činu pohlavního zneužití. U celé řady z nich je po několika měsíčním vyšetřování prokázáno, že se skutek dle oznámení poškozeného či poškozené nestal. Setkávají se i s účelově oznámenými skutky, které oznamovatelé policistům oznámí, aby se pomstili nějaké konkrétní osobě, nebo aby odůvodnili své nepředložené chování.
Mimochodem zajímavý je i další odstavec: (podotýkám že tímhle odstavcem neodkazuji na malé dítě zneužívané "tatínkem", jen mě zaujal)
Známé jsou také případy, kdy nezletilé dívky vyhledaly starší partnery, účelově jim zamlčely svůj skutečný věk a vydávaly se za starší či již takřka zletilé. V poslední době uzavírají takové náhodné vztahy nezletilí především na chatu prostřednictvím internetových seznamek, různých seznamek sociálních sítí nebo portálů. Snaží se zaujmout a poskytují neznámým internetovým partnerům své fotografie, odkrývají svůj osobní život. S člověkem, kterého znají jen pod přezdívkou, si domluví schůzku, kde naváží osobní kontakt.
Po několika dnech známosti začaly s novým přítelem intimně žít a nemyslely na následky. Po určitém čase se ale dostavily zdravotní komplikace a takové dívky musely vyhledat odborného lékaře. Ten samozřejměji při vyšetření zjistí, že ta či ona nezletilá dívka začala sexuálně žít, ačkoliv jí to zákon neumožňuje. Protože každý lékař, který tuto skutečnost zjistí, má oznamovací povinnost, musí tuto skutečnost oznámit orgánům činným v trestním řízení.
V jiných případech tyto dívky musely vyhledat odborného lékaře v doprovodu rodičů, a aby vysvětlily svým rodičům tu skutečnost, že jsou v jiném stavu, vydávaly se za obě´t neznámého muže, kterému musely být po vůli, nebo se s takovým neznámým setkaly náhodně a dotyčného neznají. Úmyslně tak kryjí svého staršího přítele. Do svých lží se však zaplétají víc a víc. Rodiče samozřejmě věc řeší také trestním oznámením a podporují výpověď svého „ nešťastného“ dítěte.
Ano celou dobu se právě odvoláváš jen ta tu jednu statistiku, ale až potom co ti vypočítám, že nepotvrzuje ani to tvoje základní tvrzení začneš se odvolávat ještě na jinou...Jednorozec píše: Co to vykládáš za nesmysly. Celou dobu se odvolávám na statistiky soudů a to pořád platí. Ale nemůžeš vzít jen číslo těch co se dostali na policii a vzít ji jako základ pro to že většina byla shledána vinným, to je demagogie! Základ je počet včetně těch co se na policii nedostali, třeba právě proto, že se včas ukázalo, že byly vymyšlené, navíc si zase vybíráš si jen roky co se ti hodí tj. jeden z roků s malým počtem šetřených případů......
Pokud jsi myslel čísla z jiné statistiky měl jsi to napsat rovnou.
Ten rok jsem si vybral proto, že je poslední v té statistice co jsi tu uvedl a sám jsem jasně psal, že ta statistika ukazuje na to že dříve byl větší počet "vymyšlených" případů.
vychází mi z toho, že právě od roku 1994 tak do 2000, byl poměr odsouzených k počtu nahlášených případů menší, takže "vymyšlených" případů bylo více.
Taky jsem sám viděl statistiky z mpsv, ale ve stejných letech se neshodují s těma od soudů ani ve společných částech, těžko si pak můžu brát jen část z jedné a čast z druhé statistiky.
Taky vůbec nevnímáš rozdíl mezi tím, když si někdo něco schválně vymyslí nebo tím, když někdo má podezdření ze zneužívání na základě třeba nějakého chování u dítěte. Pak jen někdo něco špatně vyhodnotil, ale nevymyslel si to. A to je právě taky důležité pokud řešíme počet vymyšlených příběhů dětí o zneužívání (ne)vlastním otcem.
Právě že v článcích, kde uvádí počet vymyšlených případů 10%, tím zřejmě myslí opravdu vymyšlené případy, protože jsou i lidé, kteří dokáží rozlišit to že nějaký případ je opravdu schválně vymyšlený.
-
- Registrovaný uživatel
Demagogicky vypočítáš nesmysly, když si za základ vezmeš co se ti hodí.. Navíc oboje statistiky jsou uvedeny ev stejném vlákně takže přehlédnout jsi je mohl jen těžko.fenix píše: Ano celou dobu se právě odvoláváš jen ta tu jednu statistiku, ale až potom co ti vypočítám, že nepotvrzuje ani to tvoje základní tvrzení začneš se odvolávat ještě na jinou...
A nenapadlo tě třeba že to nejsou stejné čísla, tj pokud vezmu tu od soudů ta je konečná, ale ti z obecnější statistiky nemusí obsahovat stejné případy, takže ve skutečnosti je těch co se neprokáže ještě víc!fenix píše: Taky jsem sám viděl statistiky z mpsv, ale ve stejných letech se neshodují s těma od soudů ani ve společných částech, těžko si pak můžu brát jen část z jedné a čast z druhé statistiky.
JJ "podezření" kolik je udání a kolik "podezření" hmm. Mně docela stačí to, že těch případů je hodně na to aby se o nich mluvilo i na policejních stránkách a aby tudíž rodič tohle bral v potaz a díky tomu třeba tomu dítěti hned nevěřil.fenix píše: Taky vůbec nevnímáš rozdíl mezi tím, když si někdo něco schválně vymyslí nebo tím, když někdo má podezdření
Nepočítám nesmysly, ale údaje z jedné statistiky, které tu uvádím celou tu dobu a z té výpočty a ty jsi se za celou dobu neozval, že vycházíš i z jiné, měl jsi to napsat hned a ne se zbytečně rozčilovat až po tom co to tu měsíc řešíme. A ještě jsi sám psal todle.Jednorožec píše:Demagogicky vypočítáš nesmysly
Jednorožec píše:Mně prozatím více přesvědčují nepřímá data ze statistik zneužití u soudů, kde se většina byť bez rozlišení neprokáže.
V článku na policejních stránkách se o nich mluví, ale případy o kterých se tam píše se dostali na policii, která je řešila(přímo to tam píšou, že je řeší) a musí být součástí statistiky, kterou tu máme z http://cslav.justice.cz/InfoData/statisticke-rocenky.html tedy té od soudů.Jednorožec píše:Mně docela stačí to, že těch případů je hodně na to aby se o nich mluvilo i na policejních stránkách
Pokud se podíváš je to tam i rozepsané po krajích, teda je tam zvlášť i Praha.
To kolik případů se neprokáže, neznamená kolik si jich někdo vymyslel, kolik si jich vymyslelo samo dítě a už vůbec ne kolik dětí si vymyslelo zneužívání (ne)vlastním otcem.
Neříkám, že musí být málo případů, kdy si i někdo zneužívání vymyslí, ale třeba v tom článku nepíšou o případech kdy si dítě vymyslelo zneužívání (ne)vlastním otcem, uvádí jiné případy, které jsou prostě o něčem jiném. A píšou "setkávají se i s účelově oznámenými skutky" ne kolik takových případů je nebo že by jich bylo nějak moc.
Třeba zrovna :
Známé jsou také případy, kdy nezletilé dívky vyhledaly starší partnery, účelově jim zamlčely svůj skutečný věk a vydávaly se za starší či již takřka zletilé. V poslední době uzavírají takové náhodné vztahy nezletilí především na chatu prostřednictvím internetových seznamek, různých seznamek sociálních sítí nebo portálů. Snaží se zaujmout a poskytují neznámým internetovým partnerům své fotografie, odkrývají svůj osobní život. S člověkem, kterého znají jen pod přezdívkou, si domluví schůzku, kde naváží osobní kontakt.
Po několika dnech známosti začaly s novým přítelem intimně žít a nemyslely na následky. Po určitém čase se ale dostavily zdravotní komplikace a takové dívky musely vyhledat odborného lékaře. Ten samozřejměji při vyšetření zjistí, že ta či ona nezletilá dívka začala sexuálně žít, ačkoliv jí to zákon neumožňuje. Protože každý lékař, který tuto skutečnost zjistí, má oznamovací povinnost, musí tuto skutečnost oznámit orgánům činným v trestním řízení.
V jiných případech tyto dívky musely vyhledat odborného lékaře v doprovodu rodičů, a aby vysvětlily svým rodičům tu skutečnost, že jsou v jiném stavu, vydávaly se za obě´t neznámého muže, kterému musely být po vůli, nebo se s takovým neznámým setkaly náhodně a dotyčného neznají. Úmyslně tak kryjí svého staršího přítele.
Zdroj:http://www.policie.cz/clanek/zajimava-temata-pohlavni-zneuziti.aspx
Tam případ oznámil lékař nebo rodiče a děti jen kryjí svého partnera. To je úplně něco jiného než když si dítě vymyslí, že ho někdo zneužívá.
Pořád mi jde jen o to tvrzení, že valná část příběhů dětí o zneužívání (ne)vlastním otcem je vymyšlená.
-
- Registrovaný uživatel
Ano statistiky u soudů ukazují že většina podezření se neprokáže ale nemůžeš demagogicky jako základ toho co se neprokáže vzit jen část podezření ty u soudu nejsou!
To že se něco ukáže jako nepravda znamená že někdo nemluvil pravdu, buď úmyslně, nebo díky "omylu". I když lžeš omylem, pořád nemluvíš pravdu. Osobně bych sitsakra takové "podezření" rozmyslel.
Navíc ty už eviddentně ani nečteš co píšu...
Mimochodem zajímavý je i další odstavec: (podotýkám že tímhle odstavcem neodkazuji na malé dítě zneužívané "tatínkem", jen mě zaujal)
To že se něco ukáže jako nepravda znamená že někdo nemluvil pravdu, buď úmyslně, nebo díky "omylu". I když lžeš omylem, pořád nemluvíš pravdu. Osobně bych sitsakra takové "podezření" rozmyslel.
Navíc ty už eviddentně ani nečteš co píšu...
Ta statistika neukazuje jen případy co se dostanou k soudu, ale i šetřené případy, které se k soudu nedostanou (To by měly být na policii nahlášené případy ze všech zdrojů, podle mne má sociálka povinnost hlásit policii jí zjištěné případy, plus k tomu patří udání ze strany občanů, či případy zjištěné při zkoumání jiné trestné činnosti.)a pak až v další části teprve počet obžalovaných osob (Sem spadají případy, kdy policie nalezla důkazy/svědectví o možném zneužívání a případ postoupil dále tj. k soudu.)Jednorožec píše:Ano statistiky u soudů ukazují že většina podezření se neprokáže ale nemůžeš demagogicky jako základ toho co se neprokáže vzit jen část podezření ty u soudu nejsou!
Většina z případů co se dostane až k soudu se prokáže. Stačí se podívat na poměr počtu obžalovaných k počtu odsouzených. A i v případě poměru šetřených případů k odsouzeným je to za poslední roky zhruba kolem 50ti %.
Statistiky z mpsv jsou samozřejmě jiné, ale o té jsi se teď nezmiňoval.
To tak není, ty nedokážeš rozlišit co je lhaní a to je právě tak důležité pro to co tu řešíme. Lhaní omylem není lhaní. Lež je záměrná, vymyšlený případ je vymyšlený záměrně s úmyslem někoho poškodit, ale pokud má někdo podezření, že je dítě zneužívané a oznámí to jedná s úmyslem dítěti pomoct a i když se takový případ neprokáže nebyl nahlášený kvůli lži.Jednorožec píše:To že se něco ukáže jako nepravda znamená že někdo nemluvil pravdu, buď úmyslně, nebo díky "omylu". I když lžeš omylem, pořád nemluvíš pravdu.
Právě že čtu co píšeš a ty jsi psalJednorožec píše:Navíc ty už eviddentně ani nečteš co píšu...
Proto jsem psal, že o případech co se tu bavíme v tom článku nepsali a i v případě účelově oznámených skutků jen píšou, že se s nima setkávají, ne že je jich hodně.Jednorožec píše:Mně docela stačí to, že těch případů je hodně na to aby se o nich mluvilo i na policejních stránkách a aby tudíž rodič tohle bral v potaz a díky tomu třeba tomu dítěti hned nevěřil.