Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevraždě
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 507 poděkování
Re: Koupu se s tatínkem. Nevinná dětská věta vedla k sebevra
1. To ty jsi argumentoval ve smyslu nevěří tomu protože tomu nevěří co to otáčíš na mou osobu??
2. Co sem motáš vyjádření o tom jak zareaguje matka poté co se za ní přijde dítě že je zneužívané. Bavíme se o zcela jiné situaci, nemluvě o tom že je to bod číslo 6 (nikoli 1 či 2)v poznatcích jednoho člověka nikoli nejčastější reakce. Nikde není nic vyjádřeno ani přibližně. Navíc ona údajně to dítě měla sama dovést za onou pedagožkou a pak na další vyšetření atd.
A argument začínající slovy "předpokládá se" je vůbec vtipný.
2. Co sem motáš vyjádření o tom jak zareaguje matka poté co se za ní přijde dítě že je zneužívané. Bavíme se o zcela jiné situaci, nemluvě o tom že je to bod číslo 6 (nikoli 1 či 2)v poznatcích jednoho člověka nikoli nejčastější reakce. Nikde není nic vyjádřeno ani přibližně. Navíc ona údajně to dítě měla sama dovést za onou pedagožkou a pak na další vyšetření atd.
A argument začínající slovy "předpokládá se" je vůbec vtipný.
Já tak neargumentuju, ona tomu prostě nemusí veřit. Reagoval jsem až na to jak jsi to psal ty. A ty jsi zas snad jediný člověk, který věří, že matky svým dětem věří a stojí za nimy.
Jiná situace to není, matka nemusí věřit, když za ní přijde samo dítě stejně jako když ji to řekne někdo jiný. Asi jako už v tomto tématu uvedeném příkladu. A pokud o tom zneužívání nevěděla nevidím důvod proč by ji nemohla dovést ke speciální pedagožce kvůli jinému problému.
Nic z toho co píšeš nevylučuje, že ji zneužíval. Nevím koho chceš pořád tak bránit, uvědom si, že nikdo netvdí to že to dělal. Jen tvrdím, že chování matky neznamená, že to nedělal.
Jiná situace to není, matka nemusí věřit, když za ní přijde samo dítě stejně jako když ji to řekne někdo jiný. Asi jako už v tomto tématu uvedeném příkladu. A pokud o tom zneužívání nevěděla nevidím důvod proč by ji nemohla dovést ke speciální pedagožce kvůli jinému problému.
Nic z toho co píšeš nevylučuje, že ji zneužíval. Nevím koho chceš pořád tak bránit, uvědom si, že nikdo netvdí to že to dělal. Jen tvrdím, že chování matky neznamená, že to nedělal.
-
- Registrovaný uživatel
Nikoliv ty jsi argumentoval, ve stylu nevěří mu protože mu nevěří, tj bez jakéhokoliv důvodu a teď to jen zamlouváš. To že existují případy, že některé matky z nějakého důvodu upřednostní otce před dítětem nijak nejde vztahovat na obecné chování (kor ne když ten je po smrti).fenix píše:Já tak neargumentuju, ona tomu prostě nemusí veřit. Reagoval jsem až na to jak jsi to psal ty. A ty jsi zas snad jediný člověk, který věří, že matky svým dětem věří a stojí za nimy.
Nikoho nechci "bránit" jen se mi nelíbí jak je najednou všechno "jasné" jen v opačném gardu, přičemž dotyčný (na rozdíl od pedagožky) se jaksi už bránit nemůže. Ne chování matky čin nedokazuje, jen je to významná indicie a říkám že je to nepravděpodobné, jako u všech věcí nemám u ničeho nikdy 100% jistotu.
Jediný kdo skutečně ví co se s ním dělo je to dítě, doufám že alespoň tomu dají pokoj.
Kde jsi zase vzal, že je najednou vše jasné?
Mě hlavně vadilo jak se o případu ze začátku informovalo, ale pak se ukázalo, že k nahlášení došlo jinak.
Taky už jsem ti několikrát psal, že netvrdím že to dělal. To už se prostě stejně nedozvíme.
To že tomu některé matky nevěří, nebo nejsou schopny tu situaci přijmout není vždy jen o tom, že upřednostňují svého partnera. A ani jeho smrt na tom nemusí nic změnit.
Mě hlavně vadilo jak se o případu ze začátku informovalo, ale pak se ukázalo, že k nahlášení došlo jinak.
Taky už jsem ti několikrát psal, že netvrdím že to dělal. To už se prostě stejně nedozvíme.
To že tomu některé matky nevěří, nebo nejsou schopny tu situaci přijmout není vždy jen o tom, že upřednostňují svého partnera. A ani jeho smrt na tom nemusí nic změnit.
-
- Registrovaný uživatel
To ty si v několika postech psal že se ukázalo, že je vše jinak...
Ale jen ohledně toho nahlášení, netvrdim, že je zneužíval nebo že by o tom věděla. To jsi nepochopil?
Jen tvrdím, že matka tomu nemusí věřit z několika příčin, které jsou uvedené v odborných knihách.
(Žádné prázdné argumenty jak jinde psal plyšáček)
A také si nemyslím, že by na tom v některých případech kdy tomu matka nevěří něco změnila přítelova smrt v průběhu šetření.
Určitě by to něco změnilo v případech, kdy o tom matka věděla a takové jednání přehlížela a nebo se s tím bála něco udělat.
Další příběh:
Na Linku bezpečí se kolem 22 hodiny dovolá dívka. Její první věty zněly následovně: „Chci
mluvit s paní, která mi může poradit“. Dívka mluví velice rozumně, odhodlaně. Dívka přespává
již třetí den na nádraží. Nechce se vrátit domů, doma jí všichni ubližují, nejvíce nevlastní otec.
Otec ji pohlavně zneužíval. Tento problém již trvá několik let, ze začátku to bylo „nevinné“ –
doteky, které přešly v agresivní chování. Nedávno Andrea sebrala všechnu svoji odvahu a svě-
řila se se svým „trápením“ matce. Matka jí však nevěřila. Andreu obvinila, že si vše vymyslela,
protože svého nevlastního otce nemá ráda a snaží se mu uškodit. Jestli se Andree do tohoto
momentu zdálo, že doma má peklo, tak se mýlila. Matka Andreu začala ještě více trápit.
Andrea prosí konzultantku o radu, kam se obrátit, co dělat. Nechce se stále jen skrývat.
Má strach, že jí nikdo neuvěří. Konzultantka ji slovně podporuje, nabízí Andree několik mož-
ností, jak danou situaci řešit. Andrea se rozhodne, že hned zítra navštíví sociální pracovnici na
orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Dál s konzultantkou řeší problematiku bydlení. Andrea
nechce jít do dětského domova. Společně hledají jiná řešení. Andrea říká, že má babičku, ale
s tou se již rok neviděla. Nevlastní otec jí styk s babičkou zakázal. Neví, co teď babička dělá,
zda je zdráva. Společně se domluví, že Andrea navštíví babičku a zjistí, co dělá. Po půl roce
Andrea opět volá na Linku bezpečí a zanechává zde vzkaz s poděkováním. Tentokráte je její
hlas veselý. Nevlastní otec je obviněn z pohlavního zneužívání a je v současné době ve vazbě.
Matka je stíhána za to, že tento trestný čin nepřekazila. Andrea nyní bydlí u své babičky.
Několikrát v měsíci dochází na psychoterapie.
Zdroj: Mgr. Jaroslava Hanušová - Sexuální zneužívání
Kniha dostupná v pdf
Jen tvrdím, že matka tomu nemusí věřit z několika příčin, které jsou uvedené v odborných knihách.
(Žádné prázdné argumenty jak jinde psal plyšáček)
A také si nemyslím, že by na tom v některých případech kdy tomu matka nevěří něco změnila přítelova smrt v průběhu šetření.
Určitě by to něco změnilo v případech, kdy o tom matka věděla a takové jednání přehlížela a nebo se s tím bála něco udělat.
Další příběh:
Na Linku bezpečí se kolem 22 hodiny dovolá dívka. Její první věty zněly následovně: „Chci
mluvit s paní, která mi může poradit“. Dívka mluví velice rozumně, odhodlaně. Dívka přespává
již třetí den na nádraží. Nechce se vrátit domů, doma jí všichni ubližují, nejvíce nevlastní otec.
Otec ji pohlavně zneužíval. Tento problém již trvá několik let, ze začátku to bylo „nevinné“ –
doteky, které přešly v agresivní chování. Nedávno Andrea sebrala všechnu svoji odvahu a svě-
řila se se svým „trápením“ matce. Matka jí však nevěřila. Andreu obvinila, že si vše vymyslela,
protože svého nevlastního otce nemá ráda a snaží se mu uškodit. Jestli se Andree do tohoto
momentu zdálo, že doma má peklo, tak se mýlila. Matka Andreu začala ještě více trápit.
Andrea prosí konzultantku o radu, kam se obrátit, co dělat. Nechce se stále jen skrývat.
Má strach, že jí nikdo neuvěří. Konzultantka ji slovně podporuje, nabízí Andree několik mož-
ností, jak danou situaci řešit. Andrea se rozhodne, že hned zítra navštíví sociální pracovnici na
orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Dál s konzultantkou řeší problematiku bydlení. Andrea
nechce jít do dětského domova. Společně hledají jiná řešení. Andrea říká, že má babičku, ale
s tou se již rok neviděla. Nevlastní otec jí styk s babičkou zakázal. Neví, co teď babička dělá,
zda je zdráva. Společně se domluví, že Andrea navštíví babičku a zjistí, co dělá. Po půl roce
Andrea opět volá na Linku bezpečí a zanechává zde vzkaz s poděkováním. Tentokráte je její
hlas veselý. Nevlastní otec je obviněn z pohlavního zneužívání a je v současné době ve vazbě.
Matka je stíhána za to, že tento trestný čin nepřekazila. Andrea nyní bydlí u své babičky.
Několikrát v měsíci dochází na psychoterapie.
Zdroj: Mgr. Jaroslava Hanušová - Sexuální zneužívání
Kniha dostupná v pdf
-
- Registrovaný uživatel
Problém je že valná část takových příběhů dětí se ukáže skutečně jako vymyšlené. Navíc zase je to zcela jiný případ, nevlastní otec se evidentně neoběsil a zneužívání nebylo zjištěno speciální pedagožkou "z obrázků". A to ani nemluvím o tom že autorka nepočkala na závěr soudu a uvádí to jako příklad před tím než se prověří fakta.
To že něco může být jinak totiž platí naprosto vždy nikdy nic není na 100%.
To že něco může být jinak totiž platí naprosto vždy nikdy nic není na 100%.
Můžeš to nějak dokázat? Teď mi přijde, že reaguješ jako ty matky co tomu nevěří a označí dítě za lháře.Jednorožec píše:Problém je že valná část takových příběhů dětí se ukáže skutečně jako vymyšlené.
Jasně že ten uvedený případ je jiný, to i ty co jsem uvedl dřív. Jak jsem psal, smrt partnera v době vyšetřování na reakci matky nemusí mít vliv. Na odmítavou reakci, kterou měla ještě v době kdy žil. Spíše ji to může ještě více naštvat, protože o něj kvůli tomu přišla. Jeho smrt pro mě v tom nehraje moc roli. Když tomu nevěřila předtím, nevím proč by měla začít po jeho smrti.
Podezdření ze zneužívání bylo zjištěno speciální pedagožkou, ale nahlásila ho až po vlastním vyšetření psycholožka (soudní znalkyně).
Tak jsem se po tom podíval sám.
Počet falešných obvinění stále roste. Přesné statistiky neexistují, ale podle expertů může být vymyšlených případů asi pět až deset procent.
Soudní znalkyně Ludmila Mrkvicová upozorňuje, že lživá obvinění jsou běžná nejen ve školách, ale daleko častěji v rodinách, kde se partneři rozvádějí.
„Matky se někdy domnívají, že jsou ‚majitelkami‘ dětí a chtějí se zbavit partnera, protože třeba nezpracovali, že je opustil,“ vysvětluje soudní znalkyně.
Někdy nemusí jít ani o zlý úmysl. „Dítě se třeba vrátí od tatínka z návštěvy a maminka se doptává, co dělali. Jestliže ho otec třeba umýval, maminka může zneklidnět a začne klást sugestivní nebo návodné otázky. Dítě si to nevymyslelo, ale na základě otázek, odpovídá tak, aby maminku uspokojilo,“ dodává Mrkvicová.
Malé dítě si podle ní neuvědomuje, že říká věci jinak, než to ve skutečnosti bylo. A pokud si to uvědomí, tak to neumí vyřešit. Ale odborníci to poznají.
Zdroj:Počet ohlášených případů zneužívání dětí roste, přibývá i falešných obvinění (rozhlas.cz)
Počet falešných obvinění stále roste. Přesné statistiky neexistují, ale podle expertů může být vymyšlených případů asi pět až deset procent.
Soudní znalkyně Ludmila Mrkvicová upozorňuje, že lživá obvinění jsou běžná nejen ve školách, ale daleko častěji v rodinách, kde se partneři rozvádějí.
„Matky se někdy domnívají, že jsou ‚majitelkami‘ dětí a chtějí se zbavit partnera, protože třeba nezpracovali, že je opustil,“ vysvětluje soudní znalkyně.
Někdy nemusí jít ani o zlý úmysl. „Dítě se třeba vrátí od tatínka z návštěvy a maminka se doptává, co dělali. Jestliže ho otec třeba umýval, maminka může zneklidnět a začne klást sugestivní nebo návodné otázky. Dítě si to nevymyslelo, ale na základě otázek, odpovídá tak, aby maminku uspokojilo,“ dodává Mrkvicová.
Malé dítě si podle ní neuvědomuje, že říká věci jinak, než to ve skutečnosti bylo. A pokud si to uvědomí, tak to neumí vyřešit. Ale odborníci to poznají.
Zdroj:Počet ohlášených případů zneužívání dětí roste, přibývá i falešných obvinění (rozhlas.cz)
-
- Registrovaný uživatel
Těch několik procent se odvolává na staré zdroje (1994 uvádí to i Weiss s poznámkou "někteří sexuologové uvádějí"), z doby kdy tu ještě nebyl internet.
Čísla podezření a čísla skutečně zjištěných zneužití (soudy) mluví zcela opačně.
Čísla podezření a čísla skutečně zjištěných zneužití (soudy) mluví zcela opačně.
Mě jde o to, kde jsi vzal údaje o tom, kolik dětí si to vymyslí?Jednorožec píše:Problém je že valná část takových příběhů dětí se ukáže skutečně jako vymyšlené
Předpokládám, že myslíš statistiky co jsi uvedl na fóru zde: Vývoj počtu nahlášených případů sexuálního zneužívání dětíJednorožec píše:Čísla podezření a čísla skutečně zjištěných zneužití (soudy) mluví zcela opačně.
Ty ale neříkají nic o tom kolik si vymysleli sami děti, nahlásit podezdření může snad každý.
Dost často se právě uvádí falešná obvinění v rozvádějících se rodinách a tam nejde o to, že by si to dítě vymyslelo.
Ještě dodám jednu věc. Pokud budu brát, že soudy opravdu rozhodovali dobře, vychází mi z toho, že právě od roku 1994 tak do 2000, byl poměr odsouzených k počtu nahlášených případů menší, takže "vymyšlených" případů bylo více.
Ale nic to neříká o tom, kolik si vymysleli děti.
Ale nic to neříká o tom, kolik si vymysleli děti.
-
- Registrovaný uživatel
Sám jsi si odpověděl v předcházejícím postu (kde jsem to vzal).
Navíc Ta statistka vycházející z nahlášených a odsouzených případů sice přímo neuvádí kolik z nich si děti vymyslely, ale uvádí kolik se jich ukázalo jako skutečných a pokud je mi známo v každém zneužití dítěte figuruje dítě a to je rovněž "vyslechnuto". Tyto údaje pak mohou daleko spíše korelovat odhadem o vymyšlených případech než číslo na které jsi se odkazoval ty a nemá podklad vůbec v ničem. Ostatně to že si to dítě vymyslí přímo samo není nutná podmínka, často ho navede či zmanipuluje někdo z okolí a na výsledku to nic nemění.
jinak procenta v různých obdobích se liší hlavně díky legislativě.
Navíc Ta statistka vycházející z nahlášených a odsouzených případů sice přímo neuvádí kolik z nich si děti vymyslely, ale uvádí kolik se jich ukázalo jako skutečných a pokud je mi známo v každém zneužití dítěte figuruje dítě a to je rovněž "vyslechnuto". Tyto údaje pak mohou daleko spíše korelovat odhadem o vymyšlených případech než číslo na které jsi se odkazoval ty a nemá podklad vůbec v ničem. Ostatně to že si to dítě vymyslí přímo samo není nutná podmínka, často ho navede či zmanipuluje někdo z okolí a na výsledku to nic nemění.
jinak procenta v různých obdobích se liší hlavně díky legislativě.
Je to nutná připomínka ve věci co tu řešíme. To že to některé matky to dětem nevěří.Jednorožec píše:Ostatně to že si to dítě vymyslí přímo samo není nutná podmínka, často ho navede či zmanipuluje někdo z okolí a na výsledku to nic nemění.
A třeba v případě rozvádějících se rodičů je situace úplně jiná, tam ho právě ta matka zmanipuluje.
Důležité také je, že ta tabulka se skládá ze tří částí.
Počet šetřených případů - na policii nahlášené případy ze všech zdrojů
Počet obžalovaných osob - případy, kdy policie nalezla důkazy/svědectví o možném zneužívání a případ postoupil dále
Počet odsouzení za zneužití - Sem spadají jak podmíněná tak nepodmíněná odsouzení
On už je důležitý rozdíl v počtu nahlášených případů a obžalovaných osob, jak sám píšeš v každém zneužití dítěte figuruje dítě a to je rovněž "vyslechnuto". A třeba právě po tom nemusí dojít ani k obžalování. Ale třeba může dojít k obžalování ikdyž dítě u výslechu tvrdí, že se nic nestalo, to nevím.
Pokud vezmu rok 2013 byl počet šetřených 579, z toho bylo obžalovaných 428 a odsouzených 330. Takže bylo obžalováno 74% z šetřených(u kterých je ovšem možných hodně důvodů k šetření). A odsouzeno je 77% obžalovaných. Pořád nevím kolik prvotních nahlášení si mohlo dítě samo vymyslet a hned se přišlo na to, že to není pravda nebo kolik jich lhalo záměrně i u výslechu a případ přešel až k soudu.
Ještě musím dodat jednu věc, která je docela důležitá a uvědomil jsem si, že jsme se přeci jen posunuli někam jinam.
Šlo o případy, kdy některé matky nevěří svým dětem to, že je zneužívá vlastní či nevlastní otec. A to je právě důležité, protože pokud si psal
Proto také tvrdím, že o tom ta statistika nic nevypovídá.
Šlo o případy, kdy některé matky nevěří svým dětem to, že je zneužívá vlastní či nevlastní otec. A to je právě důležité, protože pokud si psal
vztahoval jsem to právě k takovým případům zneužití. Jiné jsem předtím ani neřešil a vztahují se k ním i ty příklady z knih.Jednorožec píše:Problém je že valná část takových příběhů dětí se ukáže skutečně jako vymyšlené
Proto také tvrdím, že o tom ta statistika nic nevypovídá.
-
- Registrovaný uživatel
Vypovídá o tom víc než odborníkem nepřímo zpochybněná informace ze starého zdroje, ničím nepodložená.
Co o tom má jako vypovídat? Ono zneužívání v rodině je specifická věc. O tom ta statistika nevypovídá vůbec nic, jestli tu chceš dál něco tvrdit, tak to podlož důkazy.
-
- Registrovaný uživatel
O čem mám já psát jako první? Já tu uvádím příklady z knih o incestním zneužívání, které se zabývají i reakcemi nezneužívajícího rodiče. Pokud tvrdíš, že většina příběhů dětí o zneužívání je vymyšlená, zajímá mě kde jsi na to přišel. Pokud se tedy bavíme o zneužívání vlastním či nevlastním otcem. Na té statistice co uvádíš není nic špatného, ale je moc všeobecná a o takových případech nic nevypovídá.
-
- Registrovaný uživatel
Nikoli, ty jsi vytáhl nepodložených pár procent (a věta někteří autoři uvádějí není žádná změřené číslo, někteří autoři rovněž tvrdí že 75% zneužití mají na starosti pedofilové). Tak je dolož lépe než já když tvrdíš že mají větší váhu. Mně prozatím více přesvědčují nepřímá data ze statistik zneužití u soudů, kde se většina byť bez rozlišení neprokáže.