Pozor na TrueCrypt!

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
leonid jumper

Pozor na TrueCrypt!

Nový příspěvek od leonid jumper »

V současnosti probíhá trestní stíhání jednoho člověka, při kterém byl (jako obvykle) zabaven jeho počítač. Odborníkům se ovšem podařilo prolomit truecrypt, pročež jej do budoucna nelze považovat za bezpečný.
Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 25. 1. 2015, 17:52:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nadpis odkapitálkován.
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: POZOR TRUECRYPT!!!!!!!!!

Nový příspěvek od Plyšáček »

Nás to ale nemusí trápit, mafiáne, jelikož jsme čistí, víš? A ty vykřičníky a velká písmena v nadpisu snad také někdo opraví...
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
dodo
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Ženy
ve věku od: 0
ve věku do: 90
Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
Dal: 82 poděkování
Dostal: 39 poděkování

Nový příspěvek od dodo »

Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
Plyšáček
Na trestné lavici

dodo píše:Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
Ajaj! To je mi líto, mafiáni.
A Dodo, prosím nedávej mi poděkování (alespoň) za příspěvek, se kterým nesouhlasíš, prosím!
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Scopi
Registrovaný uživatel
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!!
Dal: 141 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Nový příspěvek od Scopi »

Plyšáčku... Ono když máš někde uložený tisíce fotek, tak je možný že soudní znalec posoudí i bit jen jednu jako DP, a už to je dost velký problém.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Kontakt: [email protected]
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Osobně odhaduji, že nedošlo k prolomení truecryptu, ale jen použití něčeho na této bázi : http://magazin.stahuj.centrum.cz/efdd-prolomeni-truecryptu-i-bitlockeru Nebo mohlo dojt použití keyloggeru či podobných technik, nic taková zpráva nevypovídá o bezpečnosti truecryptu.
Plyšáček
Na trestné lavici

Zřejmě jen business. Bude následovat nabídka nového, lepšího produktu. Viz. běžné zprávy.
Zaráží mě, že to řeší někdo na našem fóru. Škoda. To není moc dobrá vizitka pro veřejnost, která nás sleduje.
Teenbl
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Re: Pozor na TrueCrypt!

Nový příspěvek od Teenbl »

Ach jo Plyšáčku, o business v tomto smyslu nemůže jít, truecrypt byl vždy tak bezpečný právě proto, že se přesně nevědělo, kdo za ním stojí, byl zadarmo a opensouce(každý si mohl zkontrolovat, zda zdrojový neobsahuje bezpečnostní díry. Takže když by to byl placený produkt nikdo jej používat nebude.
Myslím, že tohle moc názory veřejnosti neovlivní, laická veřejnost většinou, neví co to je, a ta nelaická zase často ví, jak jsou zákony nejednoznačně nastaveny a že každý má právo na soukromí .
Ještě dodám, že s trochou nadsázky zde skoro každý něco šifruje.
Plyšáček
Na trestné lavici

Tak pardon. Nerozumím tomu. Což je asi dobře... že to nepotřebuji.
leonid jumper

Nový příspěvek od leonid jumper »

Truecryptu nedávno skončila podpora, což spolu může souviset. Tomu dotyčnému to otevřeli zcela a našli vše, co neměli. Já osobně jsem v zájmu svého duševního zdraví přestal již před časem skladovat. Za ten nadpis se omlouvám, považoval jsem to za důležité. Není to zpráva typu "jedna paní povídala" ale stalo se v těchto dnech mému blízkému příteli.
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Plyšáčku šifrování dat je normální záležitost. Osobně mám zašifrované nějaké dokumenty, smlouvy atd., takové věci volně na disku nenechávám.

Leo, proč k tomu stíhání vůbec došlo?
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1746 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Zajímalo by mě, zda to měl zabezpečené pouze heslem, a nebo také pomocí keyfiles. Nevím, jakým způsobem TrueCrypt funguje, jestli se lze dostat k datům, která jsou zakódována pomocí těch algoritmů, které obsahuje a nebo jestli někdo zkoušel nějaká hesla apod. Je škoda, že TrueCrypt není na 100% bezpečný, ale to nebude nikdy nic.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
dodo
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od dodo »

Plyšáček píše:
dodo píše:Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
Ajaj! To je mi líto, mafiáni.
A Dodo, prosím nedávej mi poděkování (alespoň) za příspěvek, se kterým nesouhlasíš, prosím!
sorry
dodo
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od dodo »

http://forum.pedofilie.eu/viewtopic.php?f=37&t=398
je tu další související problém kvůli tomuto rozhodnutí jsou asi trestné i zveřejněné nahé fotky dětí :-(
Tedy alespoň PČR si to zcela vážně myslí :-(
dodo
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od dodo »

Kasz píše:Zajímalo by mě, zda to měl zabezpečené pouze heslem, a nebo také pomocí keyfiles. Nevím, jakým způsobem TrueCrypt funguje, jestli se lze dostat k datům, která jsou zakódována pomocí těch algoritmů, které obsahuje a nebo jestli někdo zkoušel nějaká hesla apod. Je škoda, že TrueCrypt není na 100% bezpečný, ale to nebude nikdy nic.
Dotyčný si byl naprosto jistý, že to má v pohodě :-(
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 510 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Nevím o tom že by někdo někde prolomil truecrypt. Naopak vím o tom že celý projekt byl uměle zadupán do země, podle mne právě kvůli nemožnosti se do takovýchto dat dostat.
Jak získat heslo do truecruptu je ovšem jiná věc.
Stačí dostat člověku do počítače bubáka, případně mu nainstalovat keyloger, nebo pokud má člověk stejné heslo na disku jako jinde...

viz třeba
http://www.pepak.net/bezpecnost/truecrypt-prolomen-ale-kdepak/
http://www.pepak.net/bezpecnost/nova-analyza-bezpecnosti-truecryptu/
http://magazin.stahuj.centrum.cz/efdd-prolomeni-truecryptu-i-bitlockeru/
http://www.evropsky-rozhled.eu/jak-prolomit-heslo-k-zasifrovanym-datum-pomoci-nastroje-truecrypt-otfbrutus/

Pokud našli jeho mobil kde měl stejným způsobem něco zaheslované a mobil běžel, pak je možné si přečíst heslo z paměti ...

kasz: myslím že není problém jestli se použije keyfile nebo jen heslo, jen to heslo musí bát dostatečně složité a nesmí se k němu nikdo nijak dostat..
tj. Nesmějí se ti dostat, heslu na "papírku" (nebo v mobilu)
dále se nesmějí dostat k zapnutému počítači, který má zrovna otevřené zacryptované disky.
nesmějí se ti dostat k počítači a nainstalovat ti tam něco (keyloger sw, či hw)..
nesmí to heslo být uhodnutelné, pomocí slovníku či kombinací ze slovníku..
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne čtvrtek 29. 1. 2015, 9:58:51, celkem upraveno 1 x.
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

TrueCrypt jsem měl tu čest poznat až nedávno, kdy jsem se o něm zde doslechl. Po instalaci jsem si s tím hrál, spíš jen tak ze zvědavosti, abych věděl, o čem všichni mluví. :D Nicméně mi TrueCrypt jako takový k ničemu není - fotky dětí až na pár výjimek (pár tapet) - v počítači neskladuji. Tak jsem jej smazal. :) Jsem rád, že jej moc nepotřebuji. :)
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Ono jde o to, že každý má nějaká data, u kterých by byl nerad, kdyby se stali "veřejnými". Mohou to být intimní fotky manželky či moje, může to být komunikace s lechtivým fórem, či kontakty na pedofily, nebo třeba vývoj prototypu o který má zájem konkurence atd.
A je dobré mít nějaký způsob, do kterého se ti, jen tak, někdo nedostane...
Marco Freeman
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Jednorozec píše:Ono jde o to, že každý má nějaká data, u kterých by byl nerad, kdyby se stali "veřejnými". Mohou to být intimní fotky manželky či moje, může to být komunikace s lechtivým fórem, či kontakty na pedofily, nebo třeba vývoj prototypu o který má zájem konkurence atd.
A je dobré mít nějaký způsob, do kterého se ti, jen tak, někdo nedostane...
Tak si hlavně neinstalujte Windows 10. Vzhledem ke Keyloggeru zabudovaném v něm by vám byl TrueCrypt vcelku k ničemu.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Jednorozec
Registrovaný uživatel

Nevím jestli je ve w10 defaultně kylogger , ale už z principu je používání MS systému ten horší způsob jak si zajistit soukromí..

Jen namátko z textu té zprávy:

Internetem se šíří poplašná zpráva
čili sami hned v prvním ostavci uvádí že to není podložené
(we) may automatically collect and transmit data to Microsoft and its partners regarding activities on your registered devices, including personal information. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/windows-10-tp-obsahuje-keylogger-ale-vy-s-tim-souhlasite/sc-4-a-175646/default.aspx
Nic neříká o keyloggeru sice dále souhlasí i s sbíráním textu ale shromažďování dat souvisí s tím že jim lidi dělají zadarmo betatestery..

Čili není jasné jestli něco takového má být i v plné verzi.
Naposledy upravil(a) Kasz dne středa 24. 6. 2015, 22:38:32, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Prosím, odkazy dávejte do URL tagu. Děkuji.