Pozor na TrueCrypt!
Pozor na TrueCrypt!
V současnosti probíhá trestní stíhání jednoho člověka, při kterém byl (jako obvykle) zabaven jeho počítač. Odborníkům se ovšem podařilo prolomit truecrypt, pročež jej do budoucna nelze považovat za bezpečný.
Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 25. 1. 2015, 17:52:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nadpis odkapitálkován.
Důvod: Nadpis odkapitálkován.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Re: POZOR TRUECRYPT!!!!!!!!!
Nás to ale nemusí trápit, mafiáne, jelikož jsme čistí, víš? A ty vykřičníky a velká písmena v nadpisu snad také někdo opraví...
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Ženy
- ve věku od: 0
- ve věku do: 90
- Výkřik do tmy: Cítím se spasen :D
- Dal: 82 poděkování
- Dostal: 39 poděkování
Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
-
- Na trestné lavici
Ajaj! To je mi líto, mafiáni.dodo píše:Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
A Dodo, prosím nedávej mi poděkování (alespoň) za příspěvek, se kterým nesouhlasíš, prosím!
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!! - Příspěvky: 479
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Plyšáčku... Ono když máš někde uložený tisíce fotek, tak je možný že soudní znalec posoudí i bit jen jednu jako DP, a už to je dost velký problém.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a muži
- ve věku od: 13
- ve věku do: 29
- Kontakt: [email protected]
- Dal: 297 poděkování
- Dostal: 543 poděkování
Osobně odhaduji, že nedošlo k prolomení truecryptu, ale jen použití něčeho na této bázi : http://magazin.stahuj.centrum.cz/efdd-prolomeni-truecryptu-i-bitlockeru Nebo mohlo dojt použití keyloggeru či podobných technik, nic taková zpráva nevypovídá o bezpečnosti truecryptu.
-
- Na trestné lavici
Zřejmě jen business. Bude následovat nabídka nového, lepšího produktu. Viz. běžné zprávy.
Zaráží mě, že to řeší někdo na našem fóru. Škoda. To není moc dobrá vizitka pro veřejnost, která nás sleduje.
Zaráží mě, že to řeší někdo na našem fóru. Škoda. To není moc dobrá vizitka pro veřejnost, která nás sleduje.
-
- Líbí se mi: Chlapci a muži
- ve věku od: 13
- ve věku do: 29
- Dal: 297 poděkování
- Dostal: 543 poděkování
Re: Pozor na TrueCrypt!
Ach jo Plyšáčku, o business v tomto smyslu nemůže jít, truecrypt byl vždy tak bezpečný právě proto, že se přesně nevědělo, kdo za ním stojí, byl zadarmo a opensouce(každý si mohl zkontrolovat, zda zdrojový neobsahuje bezpečnostní díry. Takže když by to byl placený produkt nikdo jej používat nebude.
Myslím, že tohle moc názory veřejnosti neovlivní, laická veřejnost většinou, neví co to je, a ta nelaická zase často ví, jak jsou zákony nejednoznačně nastaveny a že každý má právo na soukromí .
Ještě dodám, že s trochou nadsázky zde skoro každý něco šifruje.
Myslím, že tohle moc názory veřejnosti neovlivní, laická veřejnost většinou, neví co to je, a ta nelaická zase často ví, jak jsou zákony nejednoznačně nastaveny a že každý má právo na soukromí .
Ještě dodám, že s trochou nadsázky zde skoro každý něco šifruje.
-
- Na trestné lavici
Truecryptu nedávno skončila podpora, což spolu může souviset. Tomu dotyčnému to otevřeli zcela a našli vše, co neměli. Já osobně jsem v zájmu svého duševního zdraví přestal již před časem skladovat. Za ten nadpis se omlouvám, považoval jsem to za důležité. Není to zpráva typu "jedna paní povídala" ale stalo se v těchto dnech mému blízkému příteli.
Plyšáčku šifrování dat je normální záležitost. Osobně mám zašifrované nějaké dokumenty, smlouvy atd., takové věci volně na disku nenechávám.
Leo, proč k tomu stíhání vůbec došlo?
Leo, proč k tomu stíhání vůbec došlo?
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1746 poděkování
- Dostal: 3620 poděkování
Zajímalo by mě, zda to měl zabezpečené pouze heslem, a nebo také pomocí keyfiles. Nevím, jakým způsobem TrueCrypt funguje, jestli se lze dostat k datům, která jsou zakódována pomocí těch algoritmů, které obsahuje a nebo jestli někdo zkoušel nějaká hesla apod. Je škoda, že TrueCrypt není na 100% bezpečný, ale to nebude nikdy nic.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
sorryPlyšáček píše:Ajaj! To je mi líto, mafiáni.dodo píše:Plysacku odpust ale musím ti oponovat ta zprava je tu oprávněně a mnoho mistnich ví proč....
A Dodo, prosím nedávej mi poděkování (alespoň) za příspěvek, se kterým nesouhlasíš, prosím!
-
- Registrovaný uživatel
http://forum.pedofilie.eu/viewtopic.php?f=37&t=398
je tu další související problém kvůli tomuto rozhodnutí jsou asi trestné i zveřejněné nahé fotky dětí :-(
Tedy alespoň PČR si to zcela vážně myslí :-(
je tu další související problém kvůli tomuto rozhodnutí jsou asi trestné i zveřejněné nahé fotky dětí :-(
Tedy alespoň PČR si to zcela vážně myslí :-(
-
- Registrovaný uživatel
Dotyčný si byl naprosto jistý, že to má v pohodě :-(Kasz píše:Zajímalo by mě, zda to měl zabezpečené pouze heslem, a nebo také pomocí keyfiles. Nevím, jakým způsobem TrueCrypt funguje, jestli se lze dostat k datům, která jsou zakódována pomocí těch algoritmů, které obsahuje a nebo jestli někdo zkoušel nějaká hesla apod. Je škoda, že TrueCrypt není na 100% bezpečný, ale to nebude nikdy nic.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 510 poděkování
Nevím o tom že by někdo někde prolomil truecrypt. Naopak vím o tom že celý projekt byl uměle zadupán do země, podle mne právě kvůli nemožnosti se do takovýchto dat dostat.
Jak získat heslo do truecruptu je ovšem jiná věc.
Stačí dostat člověku do počítače bubáka, případně mu nainstalovat keyloger, nebo pokud má člověk stejné heslo na disku jako jinde...
viz třeba
http://www.pepak.net/bezpecnost/truecrypt-prolomen-ale-kdepak/
http://www.pepak.net/bezpecnost/nova-analyza-bezpecnosti-truecryptu/
http://magazin.stahuj.centrum.cz/efdd-prolomeni-truecryptu-i-bitlockeru/
http://www.evropsky-rozhled.eu/jak-prolomit-heslo-k-zasifrovanym-datum-pomoci-nastroje-truecrypt-otfbrutus/
Pokud našli jeho mobil kde měl stejným způsobem něco zaheslované a mobil běžel, pak je možné si přečíst heslo z paměti ...
kasz: myslím že není problém jestli se použije keyfile nebo jen heslo, jen to heslo musí bát dostatečně složité a nesmí se k němu nikdo nijak dostat..
tj. Nesmějí se ti dostat, heslu na "papírku" (nebo v mobilu)
dále se nesmějí dostat k zapnutému počítači, který má zrovna otevřené zacryptované disky.
nesmějí se ti dostat k počítači a nainstalovat ti tam něco (keyloger sw, či hw)..
nesmí to heslo být uhodnutelné, pomocí slovníku či kombinací ze slovníku..
Jak získat heslo do truecruptu je ovšem jiná věc.
Stačí dostat člověku do počítače bubáka, případně mu nainstalovat keyloger, nebo pokud má člověk stejné heslo na disku jako jinde...
viz třeba
http://www.pepak.net/bezpecnost/truecrypt-prolomen-ale-kdepak/
http://www.pepak.net/bezpecnost/nova-analyza-bezpecnosti-truecryptu/
http://magazin.stahuj.centrum.cz/efdd-prolomeni-truecryptu-i-bitlockeru/
http://www.evropsky-rozhled.eu/jak-prolomit-heslo-k-zasifrovanym-datum-pomoci-nastroje-truecrypt-otfbrutus/
Pokud našli jeho mobil kde měl stejným způsobem něco zaheslované a mobil běžel, pak je možné si přečíst heslo z paměti ...
kasz: myslím že není problém jestli se použije keyfile nebo jen heslo, jen to heslo musí bát dostatečně složité a nesmí se k němu nikdo nijak dostat..
tj. Nesmějí se ti dostat, heslu na "papírku" (nebo v mobilu)
dále se nesmějí dostat k zapnutému počítači, který má zrovna otevřené zacryptované disky.
nesmějí se ti dostat k počítači a nainstalovat ti tam něco (keyloger sw, či hw)..
nesmí to heslo být uhodnutelné, pomocí slovníku či kombinací ze slovníku..
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne čtvrtek 29. 1. 2015, 9:58:51, celkem upraveno 1 x.
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
TrueCrypt jsem měl tu čest poznat až nedávno, kdy jsem se o něm zde doslechl. Po instalaci jsem si s tím hrál, spíš jen tak ze zvědavosti, abych věděl, o čem všichni mluví. Nicméně mi TrueCrypt jako takový k ničemu není - fotky dětí až na pár výjimek (pár tapet) - v počítači neskladuji. Tak jsem jej smazal. Jsem rád, že jej moc nepotřebuji.
-
- Registrovaný uživatel
Ono jde o to, že každý má nějaká data, u kterých by byl nerad, kdyby se stali "veřejnými". Mohou to být intimní fotky manželky či moje, může to být komunikace s lechtivým fórem, či kontakty na pedofily, nebo třeba vývoj prototypu o který má zájem konkurence atd.
A je dobré mít nějaký způsob, do kterého se ti, jen tak, někdo nedostane...
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Tak si hlavně neinstalujte Windows 10. Vzhledem ke Keyloggeru zabudovaném v něm by vám byl TrueCrypt vcelku k ničemu.Jednorozec píše:Ono jde o to, že každý má nějaká data, u kterých by byl nerad, kdyby se stali "veřejnými". Mohou to být intimní fotky manželky či moje, může to být komunikace s lechtivým fórem, či kontakty na pedofily, nebo třeba vývoj prototypu o který má zájem konkurence atd.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Registrovaný uživatel
Nevím jestli je ve w10 defaultně kylogger , ale už z principu je používání MS systému ten horší způsob jak si zajistit soukromí..
Jen namátko z textu té zprávy:
Internetem se šíří poplašná zpráva čili sami hned v prvním ostavci uvádí že to není podložené
(we) may automatically collect and transmit data to Microsoft and its partners regarding activities on your registered devices, including personal information. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/windows-10-tp-obsahuje-keylogger-ale-vy-s-tim-souhlasite/sc-4-a-175646/default.aspx
Nic neříká o keyloggeru sice dále souhlasí i s sbíráním textu ale shromažďování dat souvisí s tím že jim lidi dělají zadarmo betatestery..
Čili není jasné jestli něco takového má být i v plné verzi.
Jen namátko z textu té zprávy:
Internetem se šíří poplašná zpráva čili sami hned v prvním ostavci uvádí že to není podložené
(we) may automatically collect and transmit data to Microsoft and its partners regarding activities on your registered devices, including personal information. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/windows-10-tp-obsahuje-keylogger-ale-vy-s-tim-souhlasite/sc-4-a-175646/default.aspx
Nic neříká o keyloggeru sice dále souhlasí i s sbíráním textu ale shromažďování dat souvisí s tím že jim lidi dělají zadarmo betatestery..
Čili není jasné jestli něco takového má být i v plné verzi.
Naposledy upravil(a) Kasz dne středa 24. 6. 2015, 22:38:32, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Prosím, odkazy dávejte do URL tagu. Děkuji.
Důvod: Prosím, odkazy dávejte do URL tagu. Děkuji.