Konec šikulek v Čechách

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
fenix

Konec šikulek v Čechách

Nový příspěvek od fenix »

Konec šikulek v Čechách. Víte, jak správně chválit svoje dítě? (idnes.cz)
Pochvaly typu „hodná holka“ a „šikovný kluk“ odborníci nedoporučují. Místo hodnocení dítěte je lepší popsat, co vidíte nebo cítíte.

Tak to je blbost, za to by mě zavřeli brzo do bohnic. Alespoň podle chválících popisů co jsme právě vymysleli s MarkM. :D
Naposledy upravil(a) Kasz dne pátek 23. 1. 2015, 19:22:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna tečka z nadpisu.
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Konec šikulek v Čechách.

Nový příspěvek od Plyšáček »

Mnohem více o těchto výchovných přístupech najdete v excelentní knize Respektovat a být respektován.

Tam píšou, že je dobré oceňovat, ale ne chválit. Více to tam vysvětlují. Také s tím zcela nesouhlasím. Ale něco na tom bude i moudrého. (Pokud stále chválíme, nemá to příliš sílu a navíc se stavíme do role toho, kdo může druhého posuzovat...)

Ve zmiňované knize je mnohem více moudrých rad. Dle mě - pedofilního pedagoga, který přečetl stohy knih o výchově a hlavně celé dny nic jiného nedělá, než vychovává, nejlepší kniha v současnosti - pro všechny.

Jinak své holčičky dokáži náležitě pochválit, ocenit i odměnit...
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
leonid jumper

Re: Konec šikulek v Čechách.

Nový příspěvek od leonid jumper »

Ano, ta kniha je v hodně věcech velice dobrá, mohu doporučit.