Luisa a Lotka / Das doppelte Lottchen
Na dětském táboře Seebühl se potkala dvě devítiletá děvčátka: drzá Luisa Palfyová z Vídně a slušná skromná Lotka Körnerová z Mnichova. Luisa nosí kudrlinky, Lotka nosí copánky. Jinak jsou si obě děvčátka k nerozeznání podobná.
Nikdy předtím se neviděly, ale brzy si uvědomí, že jsou dvojčata. Jejich rodiče se rozvedli, a každý si nechal jednu z nich. Děvčátka se ale rozhodnou s touto situací něco dělat. Na konci tábora si Lotka rozpustí copánky, Luisa je zaplete, a vyrazí každá tam, kde nikdy nebyla. Jejich cílem je poznat nepoznané rodiče a znovu je dát dohromady.
Kniha Das doppelte Lotchen z roku 1949, kterou napsal německý spisovatel Erich Kästner. Četl jsem ji v dětství a hodně se mi líbila. Byla minimálně pětkrát zfilmována, včetně filmu The Parent Trap / Past na rodiče / Pasca na rodičov. Jako adaptaci by šlo počítat i film It Takes Two / Malé dohazovačky / Na to treba dvoch.
Luisa a Lotka / Das doppelte Lottchen (Erich Kästner)
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
- Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
- V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Luisa a Lotka / Das doppelte Lottchen (Erich Kästner)
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne čtvrtek 25. 2. 2021, 1:59:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nefunkční obrázek smazán.
Důvod: Nefunkční obrázek smazán.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1724 poděkování
- Dostal: 3602 poděkování
Re: Luisa a Lotka — Erich Kästner
Já jsem viděl film, nevím, kolik mi bylo (možná 12, možná 14?), ale vím, že se mi holky ve filmu líbily.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!