Zoradím animáky, ktoré sa mi velmi páčia. Milujem animované rozprávky. Fičím na nich hrozne dlho, povedal by som, že stále. Nachádzam v nich pokoj, čistotu, fantáziu, krásu, lásku....
1, Na vlásku / The Tangled (2010)
2, Ľadové královstvo / Frozen (2013)
3, Leví král 1,2,3 / The Lion King (1994-2004)
4, Anastázie / Anastasia (1997)
5, Kráska a zvíře / Beauty and the Beast (1991)
6, Snehulienka a sedem trpaslíkov / Snow White and seven dwarfs (1937)
7, Popelka (1950)
8, Zvonilka (filmová séria) / Tinker Bell (2008-2014)
9, Doba Ladová 1,2,3,4 / Ice Age (2002-2012)
10, Ja, Padouch / Despicable Me (2010)
11, Tom a Jerry (1940 – 1967)
12, No pockaj Zajac (1969-2006)
... a mnoho dalších....
Walta Disneyho pokladám za najlepšieho animátora na svete. Silno pochybujem, že príde niekto, kto bude lepší ako on. Pretože to, čo on vložil do rozprávok a ako ich spracoval je niečo užásne ...
Preto som pridal aj pár jeho rozprávok
Oddelil som to naschvál. Vyššie uvedené sú podla mna najlepšie animáky, kde je vystihnuté všetko, čo rozprávka pre deti má obsahovať - lásku, priateľstvo, dobro, zlo.. skrátka všetko aj to čo som nespomenul vrátane postáv a zvierat...
Nižšie uvedené sú najlepšie animáky v oblasti humoru. Tiež vrátane zvierat a postáv.
Ako sa poznám učite som na nejakú zabudol, preto ak poznáte nejakú animovanú rozprávku, ktorá vas oslovila bol by som rád keby ste ju sem napísali
Zdoraznujem, že to neni zoradené podla svetového rebríčku, že ktorá je najlepšia a ktorá menej. Je to podla mna zoradené
Ešte priložím animované postavičky, ktoré sa mi esteticky páčia -
http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/000/091/91744_89846b.jpg?w700
http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/019/190/19190327_55025c.jpg?w700
http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/090/393/90393520_4088aa.jpg?w700
Animáky
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
- Je zakázáno vkládání odkazů na fotografie či videa osob, které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2006 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok vydání filmu.
- Fotografie a videa je možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG nebo VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 568 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Re: Animáky
Tak já momentálně sleduji My Little Pony: Friendship is Magic. Od té doby, co se stal nejoblíbenějším seriálem mojí dcery, jsem ho dočasně vyměnil za StarTrek A musím říct, že se mi líbí. Ale hlavně a především ty figurky poníků na poličce v jejím pokojíčku už pro mě nejsou jen dalšími hračkami v řadě, ale jsou to postavy, co mají svá jména a svoje příběhy. A to je dobře, protože díky tomu máme s dcerou další téměř nevyčerpatelné téma na rozhovory
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 568 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Stihl jsem už dvakrát shlédnout všechny díly seriálu My Little Pony. Zalíbili se mi na něm hlavně písničky. Nedávno jsme si s dcerou večer pustili z youtube dvouhodinový sestřih všech písniček ze seriálu. Myslím, že dceři skoro ani nevadilo, že to bylo v angličtině, protože hodně písní už zná zpaměti. Sledování se trochu protáhlo, protože jsme video občas zastavovali a vzpomínali, z jakých dílů písničky jsou a co se v nich odehrávalo.
A nejvíce ze všech mi učarovala píseň You'll play your part. Nalezl jsem v ní inspiraci k napsání písně pro dceru k jejím devátým narozeninám. Není ještě úplně hotová, ale zbývá mi několik týdnů na dokončení. Tak doufám, že se zdaří a že se jí bude líbit.
Druhá věc, ke které mě ten večer inspiroval, je změna mého avatara. A i když se mi scopiho kresba moc líbí, tak postavička Twilight Sparkle dostala přednost. Myslím, že mi bude ještě hodně dlouho připomínat dceru a její dětství.
A nejvíce ze všech mi učarovala píseň You'll play your part. Nalezl jsem v ní inspiraci k napsání písně pro dceru k jejím devátým narozeninám. Není ještě úplně hotová, ale zbývá mi několik týdnů na dokončení. Tak doufám, že se zdaří a že se jí bude líbit.
Druhá věc, ke které mě ten večer inspiroval, je změna mého avatara. A i když se mi scopiho kresba moc líbí, tak postavička Twilight Sparkle dostala přednost. Myslím, že mi bude ještě hodně dlouho připomínat dceru a její dětství.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Prave som dopozeral krasku a zviera z roku 1991 uz neviem kolkykrat. S tou rozpravkou sa od detstva velmi stotoznujem. A vzdy ma polozi na kolena. Nedokazem sa ubranit slzam.
Ona je kraska a on Netvor. "Ved ktoby sa kedy odvazil milovat netvora"
Milujem tu rozpravku. Je moja najoblubenejsia. Ma velmi hlboku a silnu myslienku. Najkrajsia forma lasky. Dokonale prepracovane postavicky.
To ako sa jej dotkne v zaverecnej casti filmu ruky, ako ju pohladi na tvar a jej sa zaveju vlasy, samotny ich tanec, to ako ju zachrani pred vlkmi ked utecie, uz to ako uteka z hradu, ked ho osetruje a sa hadaju.. dokonale. Clovek si to neuvedomi pokial si to nepozrie viackrat a bude sa na to divat inak.
Mnozstvo krasnych myslienok -
"- Nechal som ju odist...
- Co ste urobili?.. a preco?
- Pretoze ju milujem"
"Ona je taka krasna a ja som..."
"Ten netvor vam unesie deti. Vkradne sa do vasich pribitkou. V noci si pride po ne. Nie sme v bezpezpeci pokym nebude jeho hlava visiet na mojej stene. Musime ho zabit. Zbavime dedinu netvora"
Niekedy mam ten pocit akokeby Disney urobil svoj coming out prostrednictvom tejto rozpravky. Ale nedovolim si o nom tvrdit ci bol alebo nebol pedofil.
Jednoznacne bol to majster svojho diela ktory rozumel detskemu svetu.
Skuste si to niekedy pozriet s tim vedomim ze vy ste ten Netvor a kraska je vasa laska. Viem ako to znie ale skuste to tak pozerat.
Z pohladu cloveka ktory je iny sa velmi lahko do toho vzijete. Lebo si uvedomite ze je to o tom byt pochopeny.
Ona je kraska a on Netvor. "Ved ktoby sa kedy odvazil milovat netvora"
Milujem tu rozpravku. Je moja najoblubenejsia. Ma velmi hlboku a silnu myslienku. Najkrajsia forma lasky. Dokonale prepracovane postavicky.
To ako sa jej dotkne v zaverecnej casti filmu ruky, ako ju pohladi na tvar a jej sa zaveju vlasy, samotny ich tanec, to ako ju zachrani pred vlkmi ked utecie, uz to ako uteka z hradu, ked ho osetruje a sa hadaju.. dokonale. Clovek si to neuvedomi pokial si to nepozrie viackrat a bude sa na to divat inak.
Mnozstvo krasnych myslienok -
"- Nechal som ju odist...
- Co ste urobili?.. a preco?
- Pretoze ju milujem"
"Ona je taka krasna a ja som..."
"Ten netvor vam unesie deti. Vkradne sa do vasich pribitkou. V noci si pride po ne. Nie sme v bezpezpeci pokym nebude jeho hlava visiet na mojej stene. Musime ho zabit. Zbavime dedinu netvora"
Niekedy mam ten pocit akokeby Disney urobil svoj coming out prostrednictvom tejto rozpravky. Ale nedovolim si o nom tvrdit ci bol alebo nebol pedofil.
Jednoznacne bol to majster svojho diela ktory rozumel detskemu svetu.
Skuste si to niekedy pozriet s tim vedomim ze vy ste ten Netvor a kraska je vasa laska. Viem ako to znie ale skuste to tak pozerat.
Z pohladu cloveka ktory je iny sa velmi lahko do toho vzijete. Lebo si uvedomite ze je to o tom byt pochopeny.