Věřit, že jsi "uzraven", ještě nemusí znamenat, že skutečně uzdraven jsi.
Toť krátký Kaszův komentář.

Jakože toho, že se ti vetře do tvých představ? Kolik má dcera roků?Riddley píše:A ještě zvláštnější je, že se o ni i v tomto ohledu STRAšně BOJÍM....
Připojuji se ke Kubovi. Sám za sebe chci říct, že moje nejhorší pedofilní období nastalo právě v době, kdy jsem si myslel, že jsem z pedofilie vyléčen. Pouze na rozdíl od kvetaka jsem to nepřičítal Bohu, ale tomu, že jsem se oženil a zahájil sexuální život. A musím říct, že intenzivní a spokojený sexuální život. Moje sexuální představy malých holčiček tenkrát vyšuměli do ztracena, a já si naivně myslel, že je to definitivně pryč. Trvalo to několik let. Byl jsem si natolik sebejistý, že i když jsem podvědomě cítil, že by mohl nastat problém, říkal jsem si, že tohle je za mnou a že se nic stát nemůže.Kuba píše:To, že přestaneš mít erekci při hraní s dětmi, jako jsi dřív míval, těžko bude znamenat změnu vrozené sexuální orientace, spíš to ukazuje na to, že jsi svou pozornost dokázal přenést jinam (na dospělé), což je dobře. Ale neznamená to, že se ta sexuální touha po dětech nemůže opět vrátit v předchozí síle a to zejména za situace, kdy bys měl nějaké osobní problémy (deprese), zvlášť pokud by byly spojeny s problémy se ženou. Říct si, "děti se mi už nelíbí, jsem vyléčen," je nesmírně pošetilé.