Dospělí přátelé dětí - program Pět P

Diskuze o problematice dětí.
Hranicar
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 14
Dal: 19 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Dospělí přátelé dětí - program Pět P

Nový příspěvek od Hranicar »

Naposledy upravil(a) Kasz dne pondělí 22. 12. 2014, 15:20:24, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava nadpisu - doplnění názvu dobrovolnického programu. Úprava URL.
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Re: Dospělí přátelé dětí

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Tam teda ale padají perly! *mega_shock*
Článek jsem vnímal jako dobrý, o Pět P vím, a vždycky jsem si myslel, že lidi (nebo alespoň většina lidí) to považují za dobrý nápad - přece jen, když dítě nemá u vrstevníku kamarády a potřebuje se někomu svěřovat, ne vždy postačí rada "neseď tolik u toho počítače" nebo návštěva u psychologa - jak si mnozí rodiče myslí. Starší kamarád může být bezva.
Ale co je v těch názorech pod článkem, tak... *wall* Než aby pomohli svému dítěti, raději pořád dokola přemýšlejí, jestli tam náhodou nebude nějaký pedofil... Nebo co vede mladého muže, aby pracoval s dětmi. Ale on nemusí být pedofil... Našel bych na svém gymplu ve vyšších ročnících pár kluků, kteří se aktivně věnují skautu jako vedoucí - a mají svoje přítelkyně, někteří i třeba dva a více let. Velmi pochybuji, že by zrovna tito byli na malé kluky. A i kdyby jo, tak co? Pochybuju, že mají nějakou potřebu je zneužívat a znásilňovat... jen se jim věnují.
A vrchol všeho je, když někdo napíše "A to tady nemáme důležitější témata?". Lidi, zamyslete se nad sebou. Nadáváte na pedofily, ale to, že se vaše děti nemají přátele a trápí se (a často právě kvůli vám!) je vám úplně jedno. A jestli nedokážete ocenit ani práci jiných, kteří se jim pomoct snaží, tak jste se právě hezky předvedli.
Aneb o dnešní společnosti... Tohle mi vždycky tak zvedne tlak... *no*
Hranicar
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 14
Dal: 19 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Nový příspěvek od Hranicar »

Já tedy myslím, že když se dospělý muž ujme jakožto přítel nějakého dítěte, které je v životě a světě ztracené, a pomůže mu projít všemi nástrahami, které dospívání přináší (drogy, rizikové počínání), tak je to velmi záslužné. Ono se to třeba týká hlavně dětí z dětských domovů, které jsou vykořeněné a mnoho z nich se později dá na kriminální dráhu. Věnovat takovému dítěti čas, být mu vzorem a nějak ho vést je mnohem důležitější a záslužnější, než nějaké materiální dary.
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Nemohl by to někdo přesunout do problematiky dětí? Marco, je tam 20 komentářů, to pro mě nic nevypovídá co si o tom lidé myslí. A ještě to jsou určitě takový ti co jsou hned proti všemu aniž by věděli o co jde. Ani se mi nestalo, aby okolí vidělo v tom, že trávim čas s dětma pedofili. Jen vidí, že mám rád děti.

http://www.hest.cz/cs-CZ/co-delame/program-pet-p
Program Pět P Praha má pověření Magistrátu hl. m. Prahy k výkonu sociálně-právní ochrany dětí.
Program Pět P Praha je akreditovaný u Ministerstva vnitra ČR podle zákona o dobrovolnické službě.
Program Pět P Praha je od roku 2007 registrován jako sociální služba dle zákona č. 108/2006 Sb.
Program Pět P Praha je držitelem čestného titulu „Organizace uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“.

Zapoj se do programu Pět P a staň se velkým Kamarádem jednoho menšího Kamaráda.

Co je potřeba?
Věk nad 18 let a mít čas 2-3 hodiny týdně na schůzku s dítětem a k tomu jedenkrát měsíčně na skupinovou supervizi. Během roku pořádáme 2-3 vstupní výcviky. Seznámíte se s typologií klientů programu, vyzkoušíte si, jak zvládat krizové situace, získáte detailní informace o tom, co vás v Pět P může potkat. Účast na výcviku vás nezavazuje k účasti v programu.

Uvažujete o tom, že se stanete dobrovolníkem?

Zde je několik důvodů pro:

Jedno odpoledne týdně můžete aktivně odpočívat. S mladším kamarádem lze zažít vztah, který bude pro vás nový a může vás obohatit. Máte šanci si vytříbit své komunikační dovednosti a odnést si nové zkušenosti. Během občasných akcí či tábora potkáte zajímavé lidi. Absolvujete s námi vstupní výcvik, budete mít k dispozici odbornou podporu koordinátorů a skupinové supervize. Nemusíte mít žádné speciální vzdělání - tento program stojí na vaší tvořivosti a spontaneitě. Ve vztahu s dítětem nejste v roli poučující, vševědoucí a nikdy nechybující osoby, ale jste zde "za sebe".