Padla tady slova o studu. Ano, stud patří k člověku a svým způsobem je to dobrá věc. Nicméně malé děti se většinou nestydí. A kromě toho na nudapláži plátí trochu zvláštní pravidla. Mám-li mluvit za sebe, tak na normální pláži ve mě dokáže vyvolat sexuální vzrušení, pokud zahlédnu holčičku, která byla celou dobu v plavkách, jak se převléká. Stejně tak mě dokáže rozrušit, pokud zdálky zahlédnu holčičku, která má na sobě plavky v barvě kůže (tj. zdálky není zřejmé, zda plavky má nebo nemá). Naproti tomu na nudapláži mi nahota holčiček nevadí. Přiznávám se, že se rád podívám a potěším pohledem svoje oko. Ale jednou se podívat mi úplně stačí. Jednak očumovat malé holčičky nepovažuji za slušné, a kromě toho stejně je ještě během pobytu na pláži mimoděk mnohokrát zahlédnu.
Zajímavé bylo, že když jsem se o tom bavil s nepedofilním kamarádem, tak až na to, že mluvil o úplně jiné věkové kategorii, řekl jiným slovy úplně to samé co já, tj. rád se podívá, ale jeden pohled mu stačí, vzrušení to v něm nevyvolává a dívat se podruhé už nemá zapotřebí.
Padla tu slova o tom, jestli je vhodné vodit děti na nudapláž. Myslím si, že to není nic proti ničemu. Kromě toho, pokud se dítě svléknout nechce, nikdo se na něj nebude zlobit, když si plavky nechá. Ostatně moje dcera se mě na pláži sama zeptala, proč jsem svlečený, a proč je svlečený strejda s tetou, a jejich děti a další lidi a jestli se musí také svléknout. Řekl jsem jí, že se svlékám, protože mi to tak vyhovuje a protože v plavkách se mi z mořské vody dělá vyrážka. A že si plavky brát nemusí, ale jestli chce, tak ať si je vezme. Vzala si je. I když párkrát se stalo, že se rozhodla připojit se ke společné hře, a v zápalu nadšení úplně zapomněla, že si plavky před chvíli sundala a dala si je sušit.
Vzpomínám si, že tam byla ještě jedna holčička, která jako jediná z rodiny odmítala plavky odložit. Když si její maminka povzdechla, proč jenom kvůli ní jediné musí tahat mokré plavky v pláže, tak mi to nedalo a zastal jsem se jí

A že by některému dítěti vadila nahota dospělých, tak s tím jsem se nikdy nesetkal. Děti jsou rádi, že se jim věnujete a hrajete si s nimi, a je jim úplně jedno, jak vypadáte a co máte nebo nemáte na sobě.
Padla tady slova o focení. Na tom fotit si vlastní děti není nic špatného. Myslím, že není ani nic špatného na tom, udělat pár fotek dcery spolu s dětmi známých, pakliže ti proti tomu nic nemají a pakliže sami udělají několik podobných fotek. Za sebe musím říct, že ani takovéto fotky ve mne sexuální vzrušení nevyvolávají. Vyvolávají ve mne krásné vzpomínky na příjemně strávenou dovolenou a na všechny ty skvělé děti a jejich rodiče a na společné hry.
Co si ale rozhodně myslím, je to, že takovéto fotky rozhodně nepatří na internet. Stejně jako nepatří na internet fotky nahých dětí ve vaně. Soukromé fotky patří do soukromého rodinného alba. Nejde snad ani o tom, že by někdo mohl moje dítě "virtuálně zneužít". Největší problém bych viděl v tom (jak už tady někdo psal), pokud by se takovéto fotky dostaly (třeba i po letech) do rukou spolužáků dítěte a ono se kvůli nim stalo terčem posměchu. Obzvlášť pokud by se to stalo v pubertálním věku, kdy jsou děti na svůj vhled a na všechno, co s tím souvisí, velmi háklivé.