Neboj. Posílám hubičku.Kasz píše:Plyšáčku, chceš-li otočit list, tak už nic nemaž.
Jé, jsme na další, již 3. stránce. Takže jsme vlastně list otočili. Bezva.
Jen ten Manuál tu trošku chybí.
Neboj. Posílám hubičku.Kasz píše:Plyšáčku, chceš-li otočit list, tak už nic nemaž.
K dodově poznámce - proto taky dostal na rok zákaz registrace (za to smazání 580 příspěvků spolu se smazáním uživatelského účtu), což ale nakonec stejně jsme přimhouřili oko.dodo píše:Taky jsem tu smazal 580 příspěvků a bylo to osvobozující.
Už v listopadu jsem ti v soukromé zprávě psal, že pedofilové jsou velmi různí. Odsuzuješ ty, kteří jsou jiní, než ty sám. Proč? Prostě ano, jsou mezi námi i ti, kterým se líbí dospělí chlapci nebo ženy, i ti, kteří si ráno přivstanou, aby se prošli kolem místní základní školy. Proč by nemohli?Plyšáček píše:Přicházím ale na to, že málo "hodných strýčků" je opravdu milých. Pedofilové jsou dle mého především hodně ranění a nebezpeční. Navíc s řadou z nich zde na ČEPEKu si ani nemohu porozumět. Někteří mají spoustu závislostí, jiní jsou na skoro dospělé chlapce a někteří jsou třeba natolik zoufalí, že vstávají dříve, jen aby mohli jít do práce kolem školy.
Zásady jsou fajn věc a je dobré, když má každý z nás nějaké zásady. Jenže každý má ty zásady jiné. Nemůžeš svoje zásady pokládat za nějaké všeobecné zásady pro všechny pedofily. Tobě třeba vyhovují, jiným ale už ne. Jiní prostě přistupují k dětem podle jiného modelu, podle jiného klíče ve své mysli, který si za svůj život vytvořili a zjistili, že takhle jim to nejlépe vyhovuje.Plyšáček píše:Ve vztahu k dětem mám již jasné zásady, které nepřekračuji. Dokáži pojmenovat jistá témata přímo a tím možná probouzím svědomí někoho. Je pak nejjednodušší to označit za nesmysl, zbytečnost, komplikaci, spam či Plyšáčka posílat k psychologovi, než se nad tím více zamyslet a třeba se zkusit v něčem omezit.
Nikoho neodsuzuji ani negativně neposuzuji. Do konce života budu už jen pokorně respektovat ostatní lidi. Zde jsem pouze psal, že si s některými asi neporozumím (a uváděl konkrétní důvody).Kasz píše:Odsuzuješ ty, kteří jsou jiní, než ty sám.
Závist od ostatních je to poslední, co si přeji. Bohužel pokud jsem pravdivý a nevymýšlím si, zákonitě ji u některých vzbuzuji.fenix píše:...že... děláš na úžasném místě, které bysme ti měli závidět.
Děkuji za jasné vyjádření. Zatím jej většina považuje za odpad.fenix píše:Plyšáčku, byl bych rád, kdyby jsi sem ten manuál vrátil.
Plyšáčku, už zase děláš to, co jsem ti psala v SZ - mažeš z uraženosti. Jak někde sem psal Marco Freeman, dospělost je o tom umět posoudit své činy a vést za ně následky. Prosím, posuzuj své činy dříve, než je vykonáš (nejlépe neovlivněn vztekem), a veď následky za to, že sám se někdy nechováš nejlépe a lidi tě tak nemusí. Zachovej se jako dospělý a dokaž, že už nejsi malé dítě.Plyšáček píše:A jen z důvodu, aby tady nechyběl, jej zveřejňovat nebudu. Když se aktivní členové vyjádří v tom smyslu, že má "odbornou hodnotu" či že je opravdu zajímá jeho "obsah", vrátím jej. Ale budu jej muset asi hodně přepracovat.
A víš, že si ani nepotřebuji "pomáhat"?Allein píše:...si ničím nepomůžeš.
Ne. Jen výchovné. Nejde o to, že někdo nesouhlasil. Jde o to, jakým neuctivým způsobem a kolik trapných "poděkování" rychle dostal. Za moji knížečku dal poděkování jen Dodo, který to vzal "při jednom".Allein píše:To je sobecké, nemyslíš?
Tak zjevně si potřebuješ pomáhat, když se vyjadřuješ a chováš, tak jak se vyjadřuješ a chováš. Výchovné? Plyšáčku, už v SZ jsem ti psala, že tu svoji část, která chce být poslouchána a uznávána všemi bys měl spoutat do řetězů. Tady nejsi učitel a my nejsme tvoji žáci. Nemůžeš nás "vychovávat" a my tě nemusíme poslouchat. Je důležité si uvědomit, jaký postoj ke komu zaujmeš, kde ho zaujmeš a hlavně jakým stylem.Plyšáček píše:A víš, že si ani nepotřebuji "pomáhat"?
Ti, kteří jej již četli, mi mohou napsat, zda jej shledávají hodnotným. Velice ocením jakékoliv vyjádření.Plyšáček píše:Když se aktivní členové vyjádří v tom smyslu, že má "odbornou hodnotu" či že je opravdu zajímá jeho "obsah", vrátím jej. Ale budu jej muset asi hodně přepracovat.
Chápu. Právě proto jsem to vzal jako jejich souhlas s neuctivým jednáním vůči mně a s pohrdáním Manuálem.Allein píše:Pokud někdo něčemu dá poděkování, tak tím dá najevo, že s příspěvkem souhlasí. Nemůžeš někomu vyčítat, že s něčím souhlasí.
Nesouhlas nerovná se neúcta. Pleteš pojmy s dojmy.Plyšáček píše:Chápu. Právě proto jsem to vzal jako jejich souhlas s neuctivým jednáním vůči mně a s pohrdáním Manuálem.
Tohle jsi tak krásně napsal. Fakt.Plyšáček píše:Velice dobře posuzuji každý svůj čin. Neudělal jsem to v záchvatu. Ačkoliv jsem mazal ráno, byl jsem již dvě hodiny vzhůru. Můj pocit byl bolest. Bolest nad dítětem, které musím poslat k ledu. Přesněji do kláštera, aby na něj ostatní tak neplivali.
Spíše jsem respektoval základní duchovní princip, že dávat nevyžádané se nemá. Spam je nevyžádaná pošta. Tak šel pryč. V klášteře může zesílit a buď tam zůstane navěky, nebo vyjde mezi lidi. Je to mé jedinečné dítě, nikomu neordinuji, co má a nemá dělat. To v něm ale bylo psáno zkraje.
Holčičko (omlouvám se Tobě i holčičkám za toto oslovení). Psal jsem SOUHLAS S NEUCTIVÝM JEDNÁNÍM. Nic si nepletu a pětihodinovou přednášku o pojmech Úcta a Souhlas Ti dávat nebudu. Sleduješ, jak se zde většina chová stále více agresivně a sprostě? Nebudu vlévat olej do ohně.Allein píše:Nesouhlas nerovná se neúcta. Pleteš pojmy s dojmy.Plyšáček píše:Chápu. Právě proto jsem to vzal jako jejich souhlas s neuctivým jednáním vůči mně a s pohrdáním Manuálem.
Narážíš na příspěvek FlyInRooma? Neřekla bych, že byl agresivní, mluvil tak, jak prostě mluví. Celkově, nevšimla jsem si, že by se tady někdo vyjadřoval sprostě.Plyšáček píše:leduješ, jak se zde většina chová stále více agresivně a sprostě?
Čistě technicky je naprosto nemožné napsat plivance. Člověk by si tím asi docela dost zničil v tomto případě obrazovku, nemyslíš?Plyšáček píše:Do tohoto vlákna plného plivanců a nesouvisejících poznámek své dítě z kláštera rozhodně přivést nechci.
Při čtení tvého příspěvku jsem se začal nahlas smát - mamka procházela zrovna kolem, tak se na mě dívala a ptala "co se děje?" Tak jí říkám, že se směju tomu, jak 14tiletá holka říká dospělému chlapovi, že se má chovat jako dospělý a ne jako malé dítě.Allein píše:Plyšáčku, už zase děláš to, co jsem ti psala v SZ - mažeš z uraženosti. Jak někde sem psal Marco Freeman, dospělost je o tom umět posoudit své činy a vést za ně následky. Prosím, posuzuj své činy dříve, než je vykonáš (nejlépe neovlivněn vztekem), a veď následky za to, že sám se někdy nechováš nejlépe a lidi tě tak nemusí. Zachovej se jako dospělý a dokaž, že už nejsi malé dítě.