Chtěl jsem jenom vágní hranice trochu upřesnit z mého stanoviska (rodiče několika dětí a zároveň učitele).
Tak mi přijde, že čím člověk dělal nebo dělá více nevhodností, tím více se snaží tupit můj pohled.
Observer. Zřejmě jsi ani nečetl celý příspěvek, ke kterému se hanlivě vyjadřuješ.observer píše: Plyšak. Nevim jestli maš deti
Prosím přečti si alespoň to (hned zkraje píši, že jsem otec - to tedy znamená, že mám vlastní děti, později zmiňuji i dceru).
Vlastně bylo pro Tebe rozumnější skončit diskusi ve 20h.Plyšáček píše:No to právě sleduji. Tak už nepiš.observer píše:Proste ja nevim o čem bych měl na tuhle temu psat.
Zkus klidně svoji slovenštinu. Možná budeš působit seriozněji.
Mark rozlišuje pojmy přitažlivost a vzrušenost.MarkM píše:... ale někdy se to tak stane, jako spíš průvodní jev přitažlivosti ( ne vzrušenosti).
Je mezi nimi rozdíl. Ale pokud píše, že měl erekci, protože jej holčičky přitahovaly, nikoliv že by byl vzrušený (sexuálně), poprosím jeho maminku, aby mu vysvětlila, kdy u muže nastane erekce (právě když je vzrušen, nikoliv když jej nějaká slečna - třeba na ulici, přitahuje). Vlastně prohlášením pedofila, že má erekci "jen" díky tomu, že jej dané holčičky na obou stehnech přitahují, zároveň přiznává všem činitelům rovnou i motiv, proč je tam "hýčká" a to, že shání sekyrku a že "jen blbnou" jej nezachrání.
Často zde lidé zmiňují, že erekce někdy holt nastane, ale že to není kvůli tomu, že by byli vzrušení. Pokud jsme pedofilové, pánové, schovávejte se před tím, jak chcete, JE to tím, že jsme vzrušení. Naštěstí jsem toto nemusel osobně nikdy řešit (ani ve vaně s mými dětmi, asi bych se hanbou propadl).
Pokud dospělý blbne s dítětem - svým či jiným, měl by dodržovat jistá pravidla slušného a respektujícího přístupu a měl by dbát na to, aby se vzájemně (alespoň rukama) nedotýkali na intimních místech. Pokud pedofil píše, že "omylem" sáhl dítěti v ona místa, zase jen mlží pohled sám sobě, aby si obhájil své potlačené úmysly a tendence.
Kaszi. Představ si (schválně extrémní) situaci, ve které spojíme dva Tvé postoje:
Bohužel zatím nemáš dceru ani syna, abys to dokázal reálně posoudit.Kasz píše: ...kdyby si mou nahatou dceru vzal na klín někdo z rodiny, a bylo by to prostě v kontextu situace přirozené, neřešil bych to. Té dceři to nemá jak ublížit.
Minimálně tím, že nabude dojmu, že může nahá lézt po nahých mužích (bez ohledu na důvod) ji přímo připravuješ jako potencionální oběť některému kolegovi zde na ČEPEKu.
Druhý Tvůj postoj:
--- SMAZÁN VELMI NEVHODNÝ KOMENTÁŘ ---Kasz píše:Co se týká erekce, pokud je bezděčná, také v tom nevidím problém. Zneužití je pro mě takový stav, kdy se dotyčný záměrně vzrušuje, tedy záměrně a cíleně dělá s dítětem něco, co mu navozuje erekci (vzrušení) a cíl jednání s dítětem je právě navození erekce (sexuálního vzrušení).
Promiňte tento příklad. Věřím, že byste nic podobného neudělali. Ale čtou to tady ostatní (i neznámí neregistrovaní návštěvníci) a Vy přímo chystáte buď vlastní doznání nebo povolenky pro divočejší osahávání, které přeci není úmyslné.
Jeremy, Tys to dočetl až do konce, proto správně chápeš, že poslední odstavce se týkají jistých standardů (mnou sepsaných) pro profesionály (v práci s dětmi).Jeremy píše:Ty zrejme uvažuješ viac z právnického hľadiska, ale pokiaľ nejaký právnik nesedí vedľa, aby to celé hodnotil, či situáciu nesleduje niekto, kto má záujem to právnikovi posunúť, ide o normálnu činnosť. Samozrejme chápem tvoj pohľad, keď prichádzaš ako učiteľ do kontaktu s deťmi na verejnosti a tu je samozrejme vhodné si dávať väčší pozor.
Každý pedofilně orientovaný jedinec by měl, dle mého, mít jakéhosi vnitřního "přísedícího právníka" v každém okamžiku svého života, aby stále bděle reflektoval své chování, skutečné motivy a impulsy - zvláště ve vztahu k dětem.
Observer. Prosil jsem o odborné vyjádření některého z povolaných. Kaszův ani můj názor v tuto chvíli nejsou směrodatné (navíc se nepatrně rozcházejí v otázce erekce) a musíme si počkat na případnou odezvu.observer píše:Jak mužeš kaszovi napsat že neni kompetentny?on je na tohle expert a ma vic skusenosti jak kdejaky odbornik...
Kaszi, to je nesmírně vyzrálý přístup. A vlastně Ti i děkuji, žes to tak napsal. Ale jen naše čisté svědomí a respektování božích zákonů nás nezachrání před případným právním - pozemským odsouzením i jeho důsledky (odjezd na "tábor" bez dětí - tedy myslím vězení).Kasz píše:Mě je - upřímně - jedno, jak to vidí právníci. Pro mě je důležité, abych dítěti neublížil a abych ho skutečně nezneužíval.Plyšáček píše:Snad nejen pro Tebe, ale i oficiálně pro právníky...
Prosím, pokud chcete reagovat, pročtěte si znovu vše předchozí. Dejte pozor, abyste si svojí argumentací a barvitým líčením svých zážitků třeba "neublížili". Berte mě jako jednoho zde aktivního plyšáka, který rovněž hledá správné odpovědi. Věnujte se věcné a logické argumentaci, nikoliv urážkám (Observer prosím).
Můžete někdo kontaktovat Karla Žáka? Mám sice na jednoho soudního znalce mobil, ale nějak se mi nechce to takhle hrotit. Snad nám odpoví někdo kompetentní. (Ani Karel není "kompetentní". Ale má kontakty).