Promítání na FSV UK

Diskuze k filmu režisérky Veroniky Liškové a producenta Zdeňka Holého Danielův svět, který se zabývá problematikou pedofilie. K diskuzi zveme všechny, kteří dokument zhlédli nebo o něm slyšeli a chtějí se s námi podělit o své dojmy.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 834 poděkování

Promítání na FSV UK

Nový příspěvek od Myš »

Chtěl jsem se podělit o zkušenosti z včerejšího promítání Danielova světa na FSV UK, kterého jsem na pozvání Veroniky Liškové a doporučení Daniela, který nemohl přijít, účastnil. Nejdříve jsem si nebyl moc jistý, jak moc se můžu a chci veřejně prezentovat, a tak jsem na toto téma zavedl diskuzi s vedoucí org., kde pracuji s dětmi, a dostal její posvěcení.

Akce nebyla, hlavně kvůli mě, moc propagována, studenti se o promítání dozvídali z přednášek nebo z letáčků po budově FSV. Nakonec přišlo tak 20 studentů a také dva pracovníci fakulty.

Po filmu došlo na diskuzi, na jejímž začátku jsem se na výzvu pořadatelky promítání krátce představil. Otázky směřovali především na komunitu, např. na naše názory na mediální prezentace pedofilie, prevalenci žen v komunitě, vztahy mezi námi a LGBT, jak reálná je šance, že se pedofil realituje v nějakém vztahu atd. Studenti se zas tak moc neptali, evidentně měli před tímto tématem docela respekt. Největší úspěch mělo samozřejmě povídání o letošním Pridu a incidentu s policií, to je taková vděčná historka pro vyprávění :) S paní pořadatelkou jsem si potom podiskutoval trochu hlouběji, byla ráda, že jsem jí dal možnost se ptát se trochu více konkrétně a na tělo, třeba na vnitřní prožívání, vnímání dětí nebo na zamilovanost.

Přišlo mi to velmi povedené. Asi poprvé mi někdo zaplatil a zatleskal za to, že se mi líbí malý kluci :D
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Re: Promítání na FSV UK

Nový příspěvek od simgiran »

Doufám, že jsi jim nezapomněl říct, ať dají filmu nějaké ty hvězdičky na ČSFD a IMDb. ;)