Pýcha a předsudky (Novyprostor.cz)

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Pýcha a předsudky (Novyprostor.cz)

Nový příspěvek od tdnka »

Byli často černí, černé nebo latino, chudí, transvestité, prostituté, bez domova a viditelně queer. Policajti se chodívali na „odpadlících" newyorské Greenwich Village rutinně vymlátit. Z nejzapadlejších barů a špinavých drag kabaretů tahali za vlasy muže v přiléhavých šatech a ženy v oblecích s kravatou a házeli s nimi do antonů, aby bití mohlo pokračovat na policejních stanicích.

Byli často černí, černé nebo latino, chudí, transvestité, prostituté, bez domova a viditelně queer. Policajti se chodívali na „odpadlících“ newyorské Greenwich Village rutinně vymlátit. Z nejzapadlejších barů a špinavých drag kabaretů tahali za vlasy muže v přiléhavých šatech a ženy v oblecích s kravatou a házeli s nimi do antonů, aby bití mohlo pokračovat na policejních stanicích.

Vybrali si ale špatnou dobu a špatnou oběť. Možná pomohly tehdejší antirasistické a lidskoprávní nálady a protesty proti nesmyslné válce ve Vietnamu. Každopádně narazili na odpor. Série spontánních násilných demostrací, která proti policejnímu teroru propukla 28. června 1969, tenhle útisk zastavila v USA už napořád a do dějin se zapsala jako Stonewallské povstání. Právě tehdy vznikla ona hrdost a s ní právo na život bez násilí a odsouzení pro jedny z nejvíce vyčleněných skupin, k nimž právě trans lidé, gayové a lesby patřili. Ne před čtyřmi roky, kdy vznikla Prague Pride.

Jenže někdo na to zapomněl. Musel. Jinak by přece organizátoři neakceptovali partnerství izraelské ambasády zrovna ve chvíli, kdy Izrael čelí obvinění z válečných zločinů. Neodmítli by pro změnu odbornou debatu na téma pedofilie, o kterou usilovala organizace ČEPEK. Došlo by jim totiž, že ten mladý kluk, co tenkrát na Stonewallu jako jeden z prvních hodil kámen na policajty, a umožnil i jim právo na existenci, byl transvestitní prostitut, a to tenkrát taky nebylo cool. A už vůbec by se nesnažili nejviditelněji oslovit veřejnost pomocí uplakaného videa se sexy herečkou vyzývající lidi, aby se stali avatarem někomu z východu. Stonewallské buzny nebyly žádné chudinky a tohle měl být pochod hrdosti. Vykašlaly by se na VIP zóny, věděly by, že při oslavě inkluze vyčleňování smrdí. Vykašlaly by se na Pet Shop Boys, vykašlaly by se i na Microsoft a barevné balónky Googlu. Místo průvodu firem s alegorickými vozy by na ty vozy zase vylezly opravdové bytosti - devianti, kurvy a buzny bez domova - a všichni by si mohli na chvíli bez ptaní vzít právo na existenci, bez ohledu na genderovou identitu či neidentitu, sexuální preference, životní styl a příslušnost k té či oné elitní či deklasované skupině. Místo toho ale v Praze proběhla hezká multifiremní párty. Jen je s podivem, že po ní nějaký ten gay, lesba nebo trans hrdě nehodili kamenem.

Článek kritický ke Prague Gay Pride, ovšem s pozitivní zmínkou o Čepku:-)
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pondělí 21. 5. 2018, 16:12:31, celkem upraveno 4 x.
Důvod: Přesunuto ze sekce Reakce na média do sekce NejenHomo.cz
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1780 poděkování
Dostal: 3685 poděkování

Re: PÝCHA A PŘEDSUDKY - Nový prostor

Nový příspěvek od Kasz »

Autor článku píše:Neodmítli by pro změnu odbornou debatu na téma pedofilie, o kterou usilovala organizace ČEPEK.
Nutno říct, že jsme neusilovali o odbornou debatu, ale nabídli jsme možnost uspořádat takovou debatu. Zkusíme to i příští rok, uvidíme, zda se ledy pohnou.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Prominte mi tento komentár. Je to len moj názor...neberte to v zlom ale... je naozaj potreba prezentovať sa nám ako pedofilom na Prague Pride? ...
Bavil som sa s mamou o homosexualoch ..(téma prišla náhodne) prebrali sme toho hodne a tak mne to nedalo a prešiel som na tému Prague Pride. Povedal som jej prečo chodia homosexuali do ulíc s transparentmi (moj názor) pretože som chcel vedieť ten jej čo si o tom myslí a ona mi povedala že práve tím, keď títo ľudia chodia na takéto stretávky a dávaju o sebe vedieť si ľudia o nich hovoria že niesu normálny, že proste to už značí že niesú normálny. Povedala mi že kebyže si to nechaju pre seba a normálne stím žiju a nevystatujú sa teda by zostali ako sa povie že v ulite ludia by ich brali inak...

a mna napadlo, že je Vám uplne zbytočné potom chodiť na Prague Pride, keď ludia budú ešte viac tím protí nám. Hovoria si - "Bože už aj uchili/pedofili idú bojovať za svoje práva kde sme sa to dostali? kam tento svet speje?"
A ja sa im ani nečudujem. Kebyže som na ich mieste asi si budem hovoriť to isté. Sami dobre viete ako hlboko je u verejnosti zakorenená predstava pedofila. Kebyže som "normálne" orientovaný tak si tiež budem myslieť že tí idu bojovať za sex s detmi a ja neviem čo. Viem, že nám o to nejde, že nám ide iba o to aby sme v očiach ludí neboli hyeny a netlačili nás na kraj spoločnosti atď... ale je to potrebné ten Pride?

Čo tím vlastne docielime? (Hovorím v množnom čísle) Načo sa ukazovať? Načo dávať o sebe vedieť?
Myslím, že tím že tam chodíte sa prezentovať si viac ubližujete a ubližujete aj tím, čo sú doma. Myslím tak ubližujete že im/nám kazíte ešte viac to pomenovanie slova "Pedofil" .. teda inými slovami zhoršujete mienku ešte viac ako je....

Mna strašne bolí to keď musím počúvať skoro všade - už aj pedofili...to je hrozné...
Uznajte sami že sa to nedá počúvať a zranuje to...Ja tam nevidím žiadný dobrý pozitivný ohlas z toho práve naopak ako som povedal zhoršuje to mienku ešte viac ako je zakorenená... Preto sa pýtam je to potrebne?....
Kasz
Administrátor
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1780 poděkování
Dostal: 3685 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Není to náhodou proto, že o pedofilii se moc nemluví, že pedofily mnoho lidí považuje za osoby, které jsou dětem nebezpečné, které zneužívají děti, apod.? Účastí na Prague Pride dáváme najevo, že existujeme - že existují pedofilové, kteří si procházejí podobnými komplikacemi při zjišťování odlišné sexuální orientace jako homosexuálové.

Nebo snad si myslíš, že je lepší "držet hubu a krok"? Já si to nemyslím. Pravda by měla vyjít najevo.

Myslím si, že lidé nebudou o to víc proti nám, naopak, mnoho lidí se konečně dozví pravdu o pedofilii a aspoň částečně pochopí. Myslím si, že nakonec takových lidí bude většina. I z reakcí na internetu mám pocit, že čím dál víc lidí začíná rozlišovat...

Když budeme zalezlí ve svých pokojích, co tím změníme? Nic. Musíme do ulic, jako při sametové revoluci. Musíme lidem ukázat, že jsme reální. Když vyšel o mě článek v Mladé frontě, mnoho lidí podezíralo redakci, že si mě vymyslela, že neexistuji. Obdivuji a podporuji ty, kteří se nebojí vyjít do ulic a dělat osvětu.

Myslím si, že osvěta naopak nám pedofilům, i těm, kteří teprve zjistí, že je přitahují děti, velmi pomáhá. Sám za sebe musím říct, že se mi hned lépe dýchá, když se množí články o pedofilech, které správně používají pojmy, viz třeba reakce na Danielův svět.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Jeremy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 12
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
Dal: 467 poděkování
Dostal: 300 poděkování

Nový příspěvek od Jeremy »

Mathias8 píše:Prominte mi tento komentár. Je to len moj názor...neberte to v zlom ale... je naozaj potreba prezentovať sa nám ako pedofilom na Prague Pride? ...
Príde mi to podobné ako s postihnutými ľuďmi za komunizmu. Nikde si ich nevidel, nikde sa o nich nehovorilo ...a ľudia boli spokojní. Teda aspoň tí, ktorí neboli postihnutí a nemuseli sedieť zavretí niekde v ústave. Ľuďom tým neboli simpatickejší, ale skôr boli radi, že príliš nekolú oči a nie je potrebné ich príliš riešiť.

Ak by bol Prague Pride skutočne o tom, že harda homosexuálov ide exhibovať (vystatovať sa) do ulíc (veľa ľudí, ktorí si vystačia s reportážou v spravodajstve TV Nova, tomu tak nanešťastie rozumejú), súhlasil by som s tebou. Ale človek, ktorý sa (aj vďaka Prague Pride) začne trochu zaujímať o súvislosti, môže rýchlo zistiť, že je to výzva na dialóg: "Sme tu, sme ľudia ako vy a predsudky, ktoré v spoločnosti stále sú, vychádzajú z toho, že kvôli neochote nás počúvať, sme nemali možnosť ich vyvrátiť".

Poviem to takto. Keď si malé chlapčisko začne uvedomovať, že ho priťahujú deti, musí byť vnútorne veľmi silné, aby sa z toho nepoložilo. Ešte nemá vyjasnené, kým je, ale veľmi rýchlo zisťuje, za koho ho má spoločnosť. Chcel by som sa dožiť časov, keď chlapcovi povedia, že sa stáva, že niekoho priťahujú deti a môže to byť aj jeho prípad. A ak to tak je, neznamená to, že je zločinec a zrúda, ktorá skôr či neskôr zneužije nejaké nevinné dieťa. Sám so sebou by sa tak mohol vyrovanť oveľa jednoduchšie a zistil by, že človek má sám možnosť rozhodnúť, či sa stane tou zrúdou, alebo slušným človekom a osobnosťou s pevnými morálnymi zásadami.

Ešte stále sme pre veľkú časť verejnosti práve takými beštiami, s ktorými sa nechce baviť a všetkým je jasné o čo nám ide. Všetci ma poznajú lepšie, než sa poznám ja sám. Ale ja mám svoju vlastnú tvár a tú si nemôžem zachovať, ak sa skrčím do klbka a budem ju skrývať. Ja si už veľmi nepomôžem, ale neskutočne ma teší, keď čítam na ČEPEKu postoje mladých (skoro ešte detí ;) ), ako dokážu prijať sami seba a slobodne si budovať osobnosť napriek predsudkom. Vtedy viem, že "ukazovať sa" má zmysel.
Plyšáček
Na trestné lavici
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 637 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od Plyšáček »

Jeremy píše:Keď si malé chlapčisko začne uvedomovať, že ho priťahujú deti, musí byť vnútorne veľmi silné, aby sa z toho nepoložilo. Ešte nemá vyjasnené, kým je, ale veľmi rýchlo zisťuje, za koho ho má spoločnosť....

...človek má sám možnosť rozhodnúť, či sa stane tou zrúdou, alebo slušným človekom a osobnosťou s pevnými morálnymi zásadami....

Ešte stále sme pre veľkú časť verejnosti práve takými beštiami, s ktorými sa nechce baviť a všetkým je jasné o čo nám ide.
Nádherně napsané věty.

Dle mého spolčovat se s homosexuály nemá cenu. Potom to může vskutku působit, že chceme sex s dětmi.
Udělejme něco svého, něco "většího".
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Jeremy
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...

Plyšáček píše: Dle mého spolčovat se s homosexuály nemá cenu. Potom to může vskutku působit, že chceme sex s dětmi.
Udělejme něco svého, něco "většího".
Titulok v novinách deň po:
Všetkých 13 účastníkov pochodu za práva pedofilov zlinčovaných

Podtitulok:
Ešte pred oficiálnym začiatkom akcie bola skupinka kontroverzných asociálov rozprášná rozhorčeným davom za podpory niekoľkých policajtov. Diciplinárna komisia preveruje, či polícia nepochybila, keďže menšia časť bezpečnostných zložiek z nejasných príčin odmietla kolegov podporiť
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Dal: 567 poděkování
Dostal: 723 poděkování

Nový příspěvek od Daniel »

Ahoj Jeremy, napsal jsi svůj příspěvek moc hezky. Nicméně kladu si otázky, proč zrovna Prague Pride. Asi se budu opakovat, ale uvedl bych dva důvody, proč bych se pochodu účastnit nechtěl.

Tím prvním je už samotný název pochodu. Moje sexualita není něco, na co bych byl hrdý. Ale není to ani něco, za co bych se měl stydět. Je to prostě něco, co je. Podobně jako se nestydím, ani nejsem hrdý na to, že mám modré oči.

Druhým důvodem je to, že podobné pochody mám spojené s boji za práva menšin. Podobné boje měli smysl například v době, když ženy usilovali o volební právo, nebo když černoši v americe usilovali o zrušení diskriminačních zákonů. Jenže v současné době mám pocit, že se boje proti diskriminaci zvrhly v boje za pozitivní diskriminaci.

A z LGBT komunity mám pocit, že se nechala strhnout všeobecným trendem. Hezky to demonstruje jeden americký vtip, který říká, že největší šanci na získaní místa ve státní správě má lesbická černoška na invalidním vozíku. A co jsem zaregistroval ve svém okolí, tak účast pedofilů na Prague Pride vyvolala ve spoustě lidí pocit, že i pedofilové se začínají hlásit o svá práva. A když jsem pročítal některé články, tak jsem se ani nestačil divit, o co všechno prý usilujeme.

Z pozice pedofila usiluji pouze o dvě práva, a to právo na život a právo vychovávat vlastní děti. Což jsou práva, která by měla být garantována všem lidem stejně. Bohužel jak jsem pochopil z novinových článků a komentářů, tak existují lidé, kteří by mě o tato dvě práva chtěli připravit.

Budu rád, když se mi podaří zanechat po sobě svět trochu lepším a pro příští generaci pedofilů trochu snesitelnějším. Bohužel kdybyste se mě teď chtěli zeptat, co konkrétního místo účasti na Prague Pride navrhuji, tak bych jen pokrčil rameny. Cením si projektů jako je Danielův svět. A fandím myšlence založení občanského sdružení. Ale jak už jsem avizoval, něčeho podobného budu ochoten zúčastnit se až poté, co moje děti dospějí.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Plyšáček
Na trestné lavici

daniel píše:...účast pedofilů na Prague Pride vyvolala ve spoustě lidí pocit, že i pedofilové se začínají hlásit o svá práva. A když jsem pročítal některé články, tak jsem se ani nestačil divit, o co všechno prý usilujeme.
Právě. Napadá mě naprosto seriózní otázka, zda můžeme podat trestní oznámení za šíření pomluvy.
Pokud někdo píše, o co usilujeme a není to pravda, dopouští se zřejmě trestného činu.
Můžeme se soudit anonymně pouze v zastoupení právníka?
Jistě by to bylo mediálně hodně osvětové.
Co Vy na to?
Já jen, že právníka i finance mám.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Jeremy
Registrovaný uživatel

daniel píše:...Nicméně kladu si otázky, proč zrovna Prague Pride. Asi se budu opakovat, ale uvedl bych dva důvody, proč bych se pochodu účastnit nechtěl...
S tou hrdosťou ti úplne rozumiem a vnímam to rovnako. Nepociťujem žiadnu hrdosť na to, že ma priťahujú deti a ani na to, že sú to naviac chlapci. Rovnako tiež nevnímam pozitívne všetky prejavy na tomto pochode a asi by som dlho polemizoval nad všetkými požiadavkami. Na druhej strane viem, že ušiť niečo také veľké nie je možné spôsobom, aby to vyhovovalo každému a ako si sám napísal, žiadna iná alternatíva podobných rozmerov ma nenapadá. V tejto fázi určite ešte nie je čas na organizovanie vlastnej akcie podobnej Pragu Pride, dôležité je skôr, aby sa o nás hovorilo a my sme mali možnosť byť dialógu účastní. K tomu je tento pochod dobrým nástrojom, aj keď už z podtsaty nemôže mať rovnaké ciele, aké by sme mohli mať my.

A ešte sa vrátim k názvu pochodu a tej hrdosti. Myslím si, že ani ten názov nevznikol z myšlienky, že táto komunita je naplnená hrdosťou na to, akými sa narodili, ale skôr ako reakcia na už zmienený pohľad: "Zalez do diery, navystrkuj hlavu a hanbi sa za to, čím si sa narodil".
Silesia
Registrovaný uživatel
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 261 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Tohle by byla jen bouře ve sklenici vody. Pokud máš volné finance určíte se najde spousta pro děti prospěšnějších aktivit v nichž lze finance využít.
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

Plyšáček píše:
daniel píše:...účast pedofilů na Prague Pride vyvolala ve spoustě lidí pocit, že i pedofilové se začínají hlásit o svá práva. A když jsem pročítal některé články, tak jsem se ani nestačil divit, o co všechno prý usilujeme.
Právě. Napadá mě naprosto seriózní otázka, zda můžeme podat trestní oznámení za šíření pomluvy.
Pokud někdo píše, o co usilujeme a není to pravda, dopouští se zřejmě trestného činu.
Můžeme se soudit anonymně pouze v zastoupení právníka?
Jistě by to bylo mediálně hodně osvětové.
Co Vy na to?
Já jen, že právníka i finance mám.
Nějak nechápu, na jedné straně píšeš o zastoupení právníkem - tedy nejspíš civilní spor, na druhé o trestním oznámení, tedy nejspíš trestněprávní spor, takže tohle by jsi si měl ujasnit. Anonymně se fakt soudit nemůžeš, to je nesmysl, právník tě pouze zastupuje. Dále si upřímně nedovedu v praxi představit, jak chceš dokazovat o co usilujeme ? To, že je něco uvedeného na webu, ještě totiž nemusí znamenat, že o to skutečně usilujeme. Navíc zde najdeš lidi, kteří budou tvrdit, že chtějí legalizovat sex s dětmi, stačí si projít logy na chatu, takových blbců by se našlo dost. Jiné by to bylo, kdybychom byli spolek (dříve občanské sdružení), tam už jsou přeci jenom nějaké jednotné stanovy atd.
Další problém by byl, kdo by tu ochranu osobnosti chtěl? Kdo by byl pomluven? Fyzická osoba? To by v té kauze musela figurovat přímo nějaká osoba, které vznikla nějaká jasná škoda..atd. Nebo právnická osoba? To by ji čepek musel být, v zásadě není ani jedním. Sám jsem byl na přednášce věnující se ochraně osobnosti podle NOZ a ty principy, které v tom fungují bych opravdu nechtěl zkoušet aplikovat na situaci v komunitě. Dále píšeš, že máš právníka, máš právníka, který se specializuje na ochranu osobnosti?
Podle mě by to byl prohraný spor a k ničemu dobrému by nevedl.
Plyšáček
Na trestné lavici

Teenble, moc Ti děkuji za odborný rozbor. Vážím si Tvého vyjádření a vyjasnění.
Musíme být tedy oficiálním spolkem.
Asi jsem to psal spíše proto, abych naznačil, že jsem "připravený" (položit život). :)
Teenbl
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a muži
ve věku od: 13
ve věku do: 29
Dal: 297 poděkování
Dostal: 543 poděkování

Nový příspěvek od Teenbl »

No stojím si za tím, že i kdybychom byli spolkem tak to moc nevyřeší, ale nebyl by to naprostý nesmysl
Jeremy
Registrovaný uživatel

Ak tomu dobre rozumiem, oficiálny spolok má samozrejme oficiálnych členov s dohľadatelným menom, bydliskom a podobne a s počtom členov rastie aj jeho význam pri vystupovaní na verejnosti. Týmto si samozrejme rovnako prešla LBGT komunita a ak sa máme niekam posunúť, asi sa tomu nevyhneme aj my. Zatiaľsme de facto skupinka anonymných ľudí diskutujúcich na webe...
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Žádné trestní oznámení ani žalobu bych nepodával. V tomto tématu jsem vysvětloval, proč.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Dal: 567 poděkování
Dostal: 723 poděkování

Nový příspěvek od Daniel »

Děkuji Gabrielovi za jeho názor. Dal jsem mu za něj dva lajky :D Nejenže s ním souhlasím v jeho postoji, proč nepodávat trestní oznámení, ale navíc to, co napsal o cikánech, naprosto přesně vystihuje moje výhrady vůči homosexuální komunitě.

Dokud homosexuálové bojovali za dekriminalizaci homosexuality jako takové, bylo to OK. Ostatně v této fázi se právě nacházíme my. Samozřejmě, že na pedofilii nic kriminálního není, ale v očích společnosti tomu tak je, a naším úkolem je vysvětlit společnosti rozdíl mezi pedofilií a sexuálním zneužíváním dětí.

Dokud homosexuálové bojovali za dekriminalizaci homosexuálního soužití, bylo to také OK. Možná s tím nemusím z náboženských důvodů souhlasit, nicméně žijeme ve společnosti, která se rozhodla provést odluku církve od státu, a do toho, co dva dospělí svéprávní lidé (se vzájemným souhlasem a ke svému vzájemnému potěšení) dělají ve svém soukromí, mě ani státu vůbec ale vůbec nic není.

Jenže homosexuální hnutí se v současné době dostává do pozice, ve které se ocitli zmiňovaní američtí černoši a naši romští spoluobčané, a totiž do pozice útoku na naši svobodu a především na svobodu slova. Do situace, kdy každý, kdo si dovolí nesouhlasit se "správným" názorem, je automaticky označen nálepkou "homofobie" a "hate speech".

Jako příklad bych mohl uvést případ, kdy fotograf byl žalovaný za to, že odmítl jít fotit na homosexuální "svatbu", soudní spor prohrál a byl donucený zaplatit vysokou pokutu. Připadá mi to jako něco zcela postavené proti zdravému rozumu. Mám-li uvést nějakou analogii, pokud bych profesionálního fotografa požádal fotit svatbu v kostele, a on odmítl s odůvodněním, že nesnáší pánbíčkáře, tak bych smutně pokrčil rameny, slušně se rozloučil a šel si hledat jiného fotografa. Možná bych si myslel něco ošklivého o jeho profesionalitě, ale nikdy by mě napadlo ho žalovat. A i kdyby mi později zavolal, že si to rozmyslel, už bych ho nechtěl. Nechtěl bych ho proto, že bych chápal důvod jeho averze, a protože si myslím, že člověk, který svou práci nedělá s radostí a se zápalem, není schopen podat dobrý výkon.

P.S.: A pokud se nám nebo našim nástupcům podaří nenásilným způsobem zvítězit v boji o "dekriminalizaci" pedofilie, tak budu rád, když se s tímto vítězstvím spokojíme, a o další mety už nebudeme nikdy usilovat.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ