Policie chytla muže, který obtěžoval dívku. Našli u něj ...
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Policie chytla muže, který obtěžoval dívku. Našli u něj ...
iDnes.cz: Policie chytla muže, který obtěžoval dívku. Našli u něj vícero kalhotek
Policie dopadla muže, který je podezřelý ze sexuálního obtěžování holčičky v Jihlavě. Když čekala před obchodem na svou tetu, muž si k ní klekl a rukou jí stáhl legíny i se spodním prádlem. Při domovní prohlídce pak u něj policisté našli několikery dívčí kalhotky.
...
„Muže jsme zadrželi a umístili ho do policejní cely,“ řekl kriminalista Radomír Němec s tím, že byl obviněn z krádeže, výtržnictví a zvlášť závažného zločinu loupeže.
Policie dopadla muže, který je podezřelý ze sexuálního obtěžování holčičky v Jihlavě. Když čekala před obchodem na svou tetu, muž si k ní klekl a rukou jí stáhl legíny i se spodním prádlem. Při domovní prohlídce pak u něj policisté našli několikery dívčí kalhotky.
...
„Muže jsme zadrželi a umístili ho do policejní cely,“ řekl kriminalista Radomír Němec s tím, že byl obviněn z krádeže, výtržnictví a zvlášť závažného zločinu loupeže.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 506 poděkování
Re: Policie chytla muže, který obtěžoval dívku. Našli u něj
Vypadá to jako nějaký fetišista.
"a zvlášť závažného zločinu loupeže"
Jako že jí chtěl ukrást kalhotky?? To je zvlášť závažná loupež??
Mimochodem není loupež okradení za použití zbraně?
"a zvlášť závažného zločinu loupeže"
Jako že jí chtěl ukrást kalhotky?? To je zvlášť závažná loupež??
Mimochodem není loupež okradení za použití zbraně?
-
- Na trestné lavici
§ 173
Loupež
(1) Kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.
Zvlášť závažný zločin je ten trestný čin, který je úmyslný a horní hranice je minimálně deset let. Takže loupež je zvlášť závažný zločin.
To, že jí ty kalhotky chtěl vzít, dovodili asi z toho, že už doma nějaké měl. Což je samozřejmě argumentace na vodě, jednak ty kalhotky nemusely být kradené, jednak to, že něčeho mám doma hodně, neznamená, že si chci nakrást další zásoby.
Loupež
(1) Kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.
Zvlášť závažný zločin je ten trestný čin, který je úmyslný a horní hranice je minimálně deset let. Takže loupež je zvlášť závažný zločin.
To, že jí ty kalhotky chtěl vzít, dovodili asi z toho, že už doma nějaké měl. Což je samozřejmě argumentace na vodě, jednak ty kalhotky nemusely být kradené, jednak to, že něčeho mám doma hodně, neznamená, že si chci nakrást další zásoby.
-
- Registrovaný uživatel
No jenže to že je loupež zvláště závažný zločin, je sice fajn ale mimochodem pokud něco co ukradnu má minimální hodnotu tak je to snad přestupek ne? Nepředpokládám, že děti nosí u sebe diamantové kalhotky.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 6
- ve věku do: 11
- Výkřik do tmy: Uti, non abuti (Užít, nikoliv zneužít)
- Dal: 227 poděkování
- Dostal: 114 poděkování
Drahý Jednorožče,
o přestupek by se jednalo kdybys takové kalhotky ukradl v obchodě. Pokud je ale násilím svlékáš z holčičky pak se jedná o loupež a u té až tak nezáleží na hodnotě věci.
§ 173 Loupež
Krásný sluníčkový den přeje Děda
o přestupek by se jednalo kdybys takové kalhotky ukradl v obchodě. Pokud je ale násilím svlékáš z holčičky pak se jedná o loupež a u té až tak nezáleží na hodnotě věci.
§ 173 Loupež
-
- Registrovaný uživatel
Já jen že u okrádání lidí "jednou nejmenovanou skupinou obyvatel" ve městě jim tohle dost procházelo taky právě díky tomu, že ukradli "pod 5000kč" a nevšiml jsem si že by v tom hrálo roli, že to sebrali násilím. (Třeba když někomu vyškubnu kabelku tak to je podle mne násilí ne?)
-
- Registrovaný uživatel
Drahý Jednorožče,
vytržení kabelky nezakládá podstatu trestného činu loupeže nýbrž krádeže dle § 205 odstavec 1) písmeno d. V tomto případě, se na cenu odcizené věci hledí, do 5 000 Kč včetně se jedná o přestupek, nad 5 000 Kč o trestný čin.
§ 205 Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
vytržení kabelky nezakládá podstatu trestného činu loupeže nýbrž krádeže dle § 205 odstavec 1) písmeno d. V tomto případě, se na cenu odcizené věci hledí, do 5 000 Kč včetně se jedná o přestupek, nad 5 000 Kč o trestný čin.
§ 205 Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Naposledy upravil(a) Deda dne pondělí 13. 10. 2014, 14:42:17, celkem upraveno 3 x.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 474 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
Když někdo někomu vytrhne kabelku, tak je to vždy trestný čin. Právě proto, že to byla věc, co měl jiný na sobě nebo při sobě. V tom odstavci d) není kritérium "nikoli nepatrnou".
-
- Na trestné lavici
Jak píše Děda, hranice 5 000 Kč platí jen pro krádeže, nikoli pro loupeže, loupež je trestná za každých okolností. U vytrhávání kabelek je ten jemný rozdíl, že pokud se vytrhnutí povede na první pokus, je to krádež, ale pokud se oběti povede kabelku udržet a začne se o ni se zlodějem přetahovat, už se jedná o loupež.
-
- Registrovaný uživatel
Drahý Gabrieli,
děkuji za upřesnění. Nenapadlo mne to rozebírat podrobněji.
děkuji za upřesnění. Nenapadlo mne to rozebírat podrobněji.
-
- Registrovaný uživatel
Drahý simgirane,
máš pravdu s tom, že není v odstavci d) kritérium "nikoli nepatrnou" ale soudy většinou k tomuto kritériu přihlíží a volí nižší trest. Většinou odsuzují k peněžitým trestům, případně veřejně prospěšným pracem.
máš pravdu s tom, že není v odstavci d) kritérium "nikoli nepatrnou" ale soudy většinou k tomuto kritériu přihlíží a volí nižší trest. Většinou odsuzují k peněžitým trestům, případně veřejně prospěšným pracem.
-
- Registrovaný uživatel
Takže pokud by děvčeti řekl, prosím tě já jsem inspekce spodního prádla sundej si prosím rychle kalhotky a pak s nimi utekl tak by to byl přestupek ?
A když mi někdo z kapsy ukradne kapesník o který se budeme chvíli přetahovat tak je tou loupež a jde sedět?
Jinak Dedo ty s tím "krásným sluníčkovým dnem" máš taky kliku že nejsme na sahaře... :0)
A když mi někdo z kapsy ukradne kapesník o který se budeme chvíli přetahovat tak je tou loupež a jde sedět?
Jinak Dedo ty s tím "krásným sluníčkovým dnem" máš taky kliku že nejsme na sahaře... :0)
-
- Registrovaný uživatel
Drahý Jednorožče,
nevím jestli ty máš rád hnusný deštivý den ale já zůstanu u toho svého.
nevím jestli ty máš rád hnusný deštivý den ale já zůstanu u toho svého.