Novinky.cz: Až dvacet procent dětí je zralých na psychiatra
Dětští psychiatři bijí na poplach. Až dvacet procent dětí by potřebovalo jejich pomoc. Ročně spáchá sebevraždu až padesát dětí. Odborná péče pro ně přitom chybí.
Mimo jiné se v článku píše, že 12 % dětí má ADHD. To už pak není porucha, ale součást normy, ne? Leváků je 10 % a za nemoc se to nepovažuje ...
Novinky.cz: Až dvacet procent dětí je zralých na psychiatra
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1176 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 14
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
Re: Novinky.cz: Až dvacet procent dětí je zralých na psychia
Myslím, že diagnóza ADHD je hodně kontroverzní. Stejně jako u některých jiných diagnóz pro ni podle mě platí, že existují dva krajní postoje, které jsou oba naprosto chybné:
1)"Není to žádné ADHD! To dítě potřebuje jen disciplínu! Řezat, řezat, řezat!"
2)Rodič: "Já s ním nemůžu nic udělat. Je to prostě porucha, tak co na tom, že na něj nemám čas. Hlavně ať bere léky."
Jinak ten článek je naprosto o ničem a titulek totálně zavádějící.
1)"Není to žádné ADHD! To dítě potřebuje jen disciplínu! Řezat, řezat, řezat!"
2)Rodič: "Já s ním nemůžu nic udělat. Je to prostě porucha, tak co na tom, že na něj nemám čas. Hlavně ať bere léky."
Jinak ten článek je naprosto o ničem a titulek totálně zavádějící.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 472 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Re: Novinky.cz: Až dvacet procent dětí je zralých na psychia
Zaujímalo by ma, či to pani vskutku myslí vážne, alebo sa snaží iba zaujať. Netvrdím, že pálenie cigaretou je výchovná metóda, ale nejaké to placnutie po zadku dokáže zázraky. Keď vidím moderné výchovné metódy v praxi, ako napríklad keď malá dcéra odmieta vyjsť hore schodmi a sused na ňu 15 minút nalieha slovami "zlatíčko, prosím ťa, poď hore, prosím ťa...", tak mám chuť vyniesť tú malú sám a susedovi dať pár faciek.... píše:„Byť to může znít dnes překvapivě, šedesát až sedmdesát procent rodičů považuje fyzické tresty stále za nutné. Podle studie je dokonce 70 procent z těchto rodičů vysokoškoláků. Přitom fyzické trestání zhoršuje emoční kvalitu a také zvyšuje toleranci k násilí. Takové děti jsou pak samy často násilnické vůči svému okolí nebo později ke svým dětem,“ poukázala na chyby výchovy vedoucí denního stacionáře ve VFN na Karlově náměstí.