Pár poznámek o vnímání "z druhé strany"

Sekce pro příspěvky nových členů fóra - po registraci zde založte nové téma a prozraďte nám pár drobností o sobě, nebo nás jen pozdravte!
Waky
Nový člen
Dostal: 8 poděkování

Pár poznámek o vnímání "z druhé strany"

Nový příspěvek od Waky »

Zdravím všechny diskutující.
S vašimi stránkami jsem se poprvé setkala před pěti lety, kdy na fórum Gay komunita, kde působím jako administrátor, napsal Jirka Fx100d. Neměla jsem z toho tenkrát příliš radost, spíš mě to vyděsilo (vůbec komunikace s pedofilem). K pedofilům jsem měla velmi rezervovaný postoj (jako asi většina lidí, kteří se s tímto tématem setkají jen ze sdělovacích prostředků a nijak zvlášť o něm nepřemýšlejí), a moje očekávání byla (jak teď už vím) zcela iracionální a mylná, na stránky ČEPEK jsem se podívala jen letmo a zase je na dlouhou dobu zavřela. K Jirkovi jsem se snažila být slušná, ale z iracionálních obav jsem po něm chtěla vymazat odkazy na ČEPEK a na jeho stránky, odstranit avatar s holčičkou apod. Věřím, že Jirka to už dávno neřeší a má jiné starosti, takže proto to nepíšu, spíš jsem vám chtěla popsat své vnímání a bloky, protože s ními možná nejsem sama a (snad) by vám to mohlo přispět jako podněty k pochopení vnímání části veřejnosti. Nechtěla bych, aby to, co píšu, vypadalo jako polemika s Jirkou, o toho totiž vlastně vůbec nejde, ale figuruje tam jako úplně první pedofil, s nímž jsem jakkoli komunikovala a věděla o něm, že pedofilem je.
Myslím, že díky vašim stránkám a fóru jsem už v náhledu na pedofilii a pedofily poněkud jinde, fórum čtu už skoro rok a asi jsem ho přečetla už téměř celé, takže mnoho věcí vnímám už jinak, takže část svých tehdejších výhrad a především iracionálních pocitů jsem z velké části revidovala, ale zkusím vám je popsat jako příklad pohledu „z druhé strany“ . Rozhodně nechci působit jako paní Chytrá, která vám přišla vysvětlit, co máte dělat a má patent na rozum, netvrdím ani, že moje předpoklady musejí být určitě správné.
Myslím, že je poněkud nešťastné kdekoliv se prezentovat jako „jsem hetero/homosexuální pedofil a moje preferovaná věková skupina je ... třeba 4-12 let“. Podle mě (a mého vlastního vnímání) je to příliš konkrétní sdělení a člověku, který je s tématem pedofilie seznámený pouze z masmédií, to vytvoří tak silný iracionální blok (a to i tomu, kdo je sám např. z LGBT komunity nebo je vůči sexuálním menšinám obecně vstřícný), že mu jej pak neodstraní ani další dlouhé odstavce o tom, že to vůbec neznamená zneužívání dětí, že ten mluvčí chce zacházet s dětmi jako s dětmi, do žádných erotických hrátek je zasvěcovat nechce apod. Třeba na mě by tehdy působilo mnohem stravitelněji, kdyby nějaký člověk napsal „jsem pedofil“, a pak se věnoval především popisu toho, co s dětmi skutečně dělá (to především), že je vnímá jako děti a přistupuje k nim jako dospělý k dětem, a třeba dodat, že sexuální potenciál lásky k dětem transformuje právě do toho dětského vztahu k nim. A rozváděl tu erotickou stránku co nejméně. Kdo pak bude chtít vědět nějaké další podrobnosti, ten se na ně doptá, ale nebude ho čekat ten „prvotní šok“. U devadesáti procent kritiků zhnusených z „deviantů“ je tenhle detail samozřejmě úplně jedno, protože mají „předem jasno“ a chtějí pokud možno pedofily preventivně popravit, vykastrovat nebo aspoň umístit do veřejně přístupného seznamu.
Další moje tehdejší bloky by se asi nedaly odstranit jakoukoliv prezentací – dlouhou dobu jsem je ani neuměla uchopit do slov. K jejich pojmenování mi dost pomohl nedávno odvysílaný pořad Pološero – ten divný člověk v masce Jacksona byl totiž přesným prototypem toho, co jsem si představovala pod slovem „hodný pedofil“. Totiž že asi dětem neubližuje, ale je poněkud obskurní, tudíž jsem iracionálně očekávala, že po několika příspěvcích začne Jirka popisovat, jak čichá holčičkám k bříšku apod., případně se vytasí se sbírkou použitého prádla (nejlépe i s obrázky), a to přesto, že jeho texty se tímto směrem samozřejmě vůbec neubíraly (leč iracionální bloky mají tuhý kořínek a rozum na nich musí hodně pracovat). A od stránek ČEPEK jsem více méně čekala něco podobného, totiž shluk sběratelů spoďárů či podobných obskurností, kteří si navzájem stěžují, jak je to hrozné, když nemůžou dětičky učit už od batolete, jak je hezké hrát si se strejdou na doktora, a povedou rajcovní řeči na téma „a tamta šestiletá, to je ale kost, ta by stála za hřích“, to celé proložené hambatými obrázky. Chápu, že tady „pláču na nesprávném hrobě“, protože vy dobře víte, jaký je to nesmysl, ale těžko s tím můžete cokoliv udělat... jen to popisuju jako svůj tehdejší pocit. Snad by se dal alespoň pro vnímavější část veřejnosti zmírnit neustálým opakováním, že o erotické aktivity s dětmi nestojíte, stále to opakovat do kolečka jako kolovrátek, protože zaskočený člověk má sklon to nevnímat, když se mu to řekne jenom jednou (protože je tak otřesený z faktu, že se někomu líbí děti jako objekty erotického zájmu).
Vím, že je to celé poněkud složitější, protože tam pak velmi často vstupuje názor „no, teď říká, že o nic takového nestojí, ale nevinné aktivity mu stačit nebudou, stejně půjde dál, tak ať se k dětem vůbec nepřibližuje“.... no nic, chtěla jsem se s vámi podělit o své někdejší pocity a obavy skutečně pro to přiblížení, možná je to nakonec jen snůška samozřejmostí, které všichni už dávno víte.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 256 poděkování

Re: Pár poznámek o vnímání "z druhé strany"

Nový příspěvek od Silesia »

děkujeme za názory.
Vím, že už jsi to asi četla ale avatary slouží spíš pro nás stejně jako profily. Oni BL spíše poradí BL a GL spíše GL... ale chápu, že mohou evokovat emoce....

Pološero a hodný pedofil no nevím mě z něj moc dobře nebylo viz moje příspěvky ve vlkáknu k pořadu ale jak již bylo sděleno tam, otázkou jest jak moc bylo účelově sestíháno.
Ono ani ten Azov nevidím jako příliš vhodný. Ne snad že by svět nevěděl že něco takového je ale spíš pro to, že do toho nikomu nic není. Navíc legislativa to postihuje (jestli je to dobře nechme stranou)

Mimochodem provokativní pozníámka jestli e je trestné i získání přístupu prostřednictvím sítí elektronických komunikací není trestně právní jednání ČT a protagonistů dílu více než na pováženou?
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Milá Waky,
velice děkuji za tvůj příspěvek. Je to přesně tak, jak to popisuješ. Ono se toho vlastně ani nedá udělat víc, než jak to děláme. Myslím si, že tento web má několik funkcí. Jedna z nich je ta, abychom se zde my jako pedofilové cítili příjemně, "jako doma", abychom zde rádi chodili, aby sloužil i nám. Proto tady na fóru máme avatary, proto tady máme krátký uživatelský profil, který na náš vyzrazuje, jaké děti se nám nejvíc líbí. Druhou funkcí je pomoc jiným pedofilům, kteří tápou, k tomu tady máme třeba Poradnu, ale i toto fórum, lhostejno, jak jsou udělané uživatelské profily. Ta konkrétní sdělení... jsou pro nás důležitá. Kdyby nebyla v profilu, neustále dokola by se opakovaly dotazy na dotyčného: A kdo se ti teda líbí, a jak staří/mladí se ti líbí? Takhle je ta základní charakteristika daná u každého příspěvku. Jo, že to někoho "vyděsí"... a že mu tato stránka zablokuje vědomí, to se může stát. Ale sama jsi příkladem člověka, kterému to nějakou dobu trvalo, ale nakonec se k tomu "prozření" dopracoval. Mojí mamce trvalo 6 let, než pochopila... takže 1 rok, to je docela úspěch. :)

Co se týká pořadu Pološero, jsi dalším důkazem, že jeho zpracování nebylo příliš "zdařilé", detabuizující, ale spíše jisté nesprávné představy o pedofilech utvrzující. Po shlédnutí pořadu mi nebylo dobře, protože můj reálný život probíhá zcela jinak. K cizím spoďárům jsem ještě nikdy nečichal, natož abych měl nějakou takovou sbírku. Spíš se snažím získávat sbírku spontánních hezkých zážitků s dětmi. Občas se tady s nějakým podělím, například nedávno mne v hodině při suplování objala jedna třeťačka. V úplně obyčejné hodině, nic zvláštního se nedělo, jen jsem odcházel... postavila se mi do cesty, usmála se a krátce mě objala. To jsou zážitky, které vnímám hodně dlouho, některé jsou třeba i na celý život. No, to do Pološera samozřejmě zachytit nejde. Ale stále nabízím jiným: kdyby se našel filmový tvůrce, který bude mapovat můj život v mém reálném prostředí a vysílání takového časosběrného dokumentu se odehraje, až mi bude 60 let (bude to ukotveno smluvně), tak do toho jdu.

Díky ještě jednou, Waky, za tvou zpětnou vazbu, a nebyl bych proti, kdybychom se někdy mohli potkat i osobně. :)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Deda
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 6
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Uti, non abuti (Užít, nikoliv zneužít)
Dal: 227 poděkování
Dostal: 114 poděkování

Nový příspěvek od Deda »

Drahá Waky,
nejprve ti chci poděkovat za příspěvek. Máš pravdu v tom, že věk dětí v profilech u někoho může evokovat odpor, ale tady musím souhlasit s Petrem, tyto informace jsou určeny především pro naši komunitu. Pokud na náš web přijde pro informace někdo z "druhé strany" těchto informací se mu zde dostane a je na něm, jak s nimi naloží. Pokud chce pochopit náš svět, pochopí jej, třeba po letech. Pokud jej pochopit nechce, nepřesvědčí jej ani avatar ani profil v jakékoli podobě. Ti lidé, kteří sem chodí jen pro to aby zde jitřili své emoce proti této komunitě, si zde vždy najdou slovo, větu nebo příspěvek, kterými se pak ohání v různých médiích. Pak křičí o zákazu našeho webu, a jak sama píšeš o kastracích, detencích, popravách.

Snažíme se zde o osvětu u majoritní populace, ale hlavně o pomoc tápajícím jedincům z našich řad. Kdybychom touto činností uchránili jen jedno, jediné dítě od něčeho špatného není tato práce marná.
Pořad Pološero mne trochu zaskočil, ten člověk v masce byl možná polotovar "hodného pedofila". Za více jak 50 let mé vědomé pedofilie jsem neměl potřebu čichat k jakémukoli prádlu nebo něčemu podobnému. Po takovém pořadu si právě hodně lidí řekne,"po čase mu čichání ke spoďárům přestane stačit a zneužije". Tady se jednalo spíše o pedofilního fetišistu. Proč neukáží pedofila, který se dětem věnuje k jejich prospěchu a bez erotického podtextu. To bychom asi chtěli po ČT příliš. Běžná práce s dětmi jim sledovanost nezvýší.

Krásný sluníčkový den přeje Děda
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 256 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Nejsem si úplně jist, zda v čemkoliv co děláme není erotický podtext nebo minimálně hodně dobrý pocit. Nevím, zda ty věci jde oddelit. Přeci jen jsou naši součástí.