Píseň, kterou jsem se tu dnes rozhodl zveřejnit, nebyla napsaná ani pro mou dceru, ani pro jinou krásnou dívenku, ale pro dospělou ženu, totiž pro mou manželku. Nemám ve zvyku tyto písně zveřejňovat, ale kvůli zajímavým okolnostem jejího napsání jsem se rozhodl udělat výjimku.
Nedávno se mi poštěstilo ocitnout se na necelou hodinu ve starším oddělení jedné mateřské školky. Většinu času jsem strávil u stolečku, kde seděla nádherná pětiletá dívenka jménem Nikolka. Kreslila obrázek a u toho stíhala si se mnou povídat a být neskutečně milá. A co se mi na ní líbilo nejvíc, byl její krásný dívčí hlásek. Na moji mysl to mělo silně stimulující účinky. Když jsem odcházel, zněla mi v uších melodie a ve své představivosti jsem viděl obraz nádherné květiny.
Už vím, že inspirace a stimulace přicházejí do mého života především skrze děti, hlavně holčičky. Jednu z moudrých životních rad, kterou jsem přijal, bylo vyvarovat se toho, abych vyhledávat přítomnost dětí jen kvůli této inspiraci. Vyvarovat se, abych vyhledával děti kvůli sobě a ne kvůli dětem samotným. Ale také jsem se naučil, že když inspirace nečekaně přijde, je pouze a jedině na mě, co s touto inspirací provedu. A že je škoda takové chvíle nevyužít.
Když jsem melodii přepisoval do not a hledal k nim vhodná slova, myslel jsem už jen na svou manželku. Na ženu, s níž mne pojí slib. Na ženu, se kterou jsem strávil hodně let a mnoho šťastných chvil. Na ženu, která se mnou byla ochotna přetrpět dobré a zlé a která mně po těch letech má stále ráda. A přitom napsat pro ni píseň mi někdy připadá tak těžké. Vždyť poslední písničku jsem jí napsal více než před rokem, a od té doby jsem stihl dát dohromady deset písní pro mou dceru a dalších deset pro její kamarádky.
Zdařilo se. Je to zvláštní, nebýt té malé pětileté dívenky, píseň by nikdy nevznikla. Ale nebýt mojí manželky, neměl bych ji pro koho psát a komu ji zpívat.
Krása růže
1. Díky za tu spoustu šťastných let,
přináším ti z lásky růže květ.
Láska může krásu růže mít,
bolestivá jako trny umí také být.
Ref: Vidím krásu, co Pán Bůh stvořil,
duši svou, co do nás vložil,
jsi květinou, jedinou v srdci mém,
růží co druhým podobá se,
však nerovná se jiná tvojí kráse,
jsi květinou, jedinou v srdci mém.
2. Člověk by rád vše viděl a znal,
zná jen to, co k sobě připoutal.
Jak často se v kráse mýlíme,
oči slepé jsou, jen srdcem správně vidíme.
3. Kráse růží časem uvadá,
každý kvítek jednou opadá.
Čím vím tě znám, jsi mi vzácnější,
vrásky na tvém čele dělají tě krásnější.
Krása růže (píseň)
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání vlastní tvorby uživatelů.
- Je přísně zakázáno vkládání tvorby, která je sexuálně explicitní či provokativní.
- V případě, že je v rámci vlákna uvedeno audiovizuální dílo zobrazující reálnou osobu, musí se jednat o osobu, která je veřejně známá či na veřejnosti se prezentující a která je v současnosti starší 18 let (narozena do r. 2003 včetně). Fotografie, obrázky a videa je zároveň možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG či VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
- Dal: 566 poděkování
- Dostal: 723 poděkování
Krása růže (píseň)
Naposledy upravil(a) Daniel dne středa 10. 9. 2014, 10:05:14, celkem upraveno 1 x.
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 12
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Milovať okrem iného znamená vážiť si objekt svojej túžby. Dosť na to, aby som nezradzoval jeho dôveru...
- Dal: 467 poděkování
- Dostal: 300 poděkování
Re: krása růže
Toho Malého princa nepzaprieš ani v texte pesničky (mimochodom prečítal som asi desť krát)
Vďaka za zpríjemnenie dňa...
Vďaka za zpríjemnenie dňa...