Nová webová prezentace NejenHomo.cz k účasti v roce 2014
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 510 poděkování
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 474 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
Re: Nová webová prezentace NejenHomo.cz k účasti v roce 2014
Na stránku život s pedofilií sháním text k zamilování se do dítěte. Toto téma bych přenechal osobám s ním zkušenějším. Pojetí by mělo být obecné, ne osobní příběh. Ovšem na osobní příběhy máme taky kategorii, kdyby to chtěl někdo přeci jen pojmout takovým stylem.
-
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Každopádně sekce cíle je klíčová. Něco by zasloužilo rozšířit. Virtuální DP asi zahrnu pro širší podkapitolu s pracovním názvem "nepopulistické zákony". Chtěl bych tam vyjádřit názor, že kriminalizovány by měly být skutky, které ubližují ostatním nebo jsou rizikem pro společnost. Že skutky nesmí být kriminalizovány na základě subjektivního vnímání takových skutků jako nechutných nebo na základě snahy "to těm úchylům nandat". Dále, že je nutné zkoumat dopady zákonných opatření a ne dělat gesta k dokázání, že je problém řešen. Dala by se tam zmínit virtuální DP, veřejné registry pachatelů sexuálních trestných činů aj. Ale nerad by zaběhl moc do problematiky přístupu k pachatelům sexuálních trestných činů. Momentálně mě nenapadá, jak to napsat stručně a tak, aby to nevyznělo blbě. Případně mám zatím v rozvržení stránek sekci Problémy -> Zákony (ale zvažuji, jestli ji tam ponechat), takže by bylo možné do cílů napsat jen obecné body a odkaz na zmiňovanou sekci.
-
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 3
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 370 poděkování
Ano, souhlasím, že někde by takové informace měli být, ano souhlasím, že to by byla dobrá snaha ukázat něco takového politikům a pod. Ale tohle já něco, co dle mého názoru průměrný čtenář nepochopí dobře. Uvidí jen pedofili co chtěj měnit zákony aby mohli "dělat sex s dětma", co nechtěj zákony, který by je "odhalili" a pod. Dát takovou záležitost do veřejné "prezentace" Co je pedofil a o co nám jde, by myslím bylo kontraproduktivní.simgiran píše:Každopádně sekce cíle je klíčová. Něco by zasloužilo rozšířit. Virtuální DP asi zahrnu pro širší podkapitolu s pracovním názvem "nepopulistické zákony". Chtěl bych tam vyjádřit názor, že kriminalizovány by měly být skutky, které ubližují ostatním nebo jsou rizikem pro společnost. Že skutky nesmí být kriminalizovány na základě subjektivního vnímání takových skutků jako nechutných nebo na základě snahy "to těm úchylům nandat". Dále, že je nutné zkoumat dopady zákonných opatření a ne dělat gesta k dokázání, že je problém řešen. Dala by se tam zmínit virtuální DP, veřejné registry pachatelů sexuálních trestných činů aj. Ale nerad by zaběhl moc do problematiky přístupu k pachatelům sexuálních trestných činů. Momentálně mě nenapadá, jak to napsat stručně a tak, aby to nevyznělo blbě. Případně mám zatím v rozvržení stránek sekci Problémy -> Zákony (ale zvažuji, jestli ji tam ponechat), takže by bylo možné do cílů napsat jen obecné body a odkaz na zmiňovanou sekci.
Děkuji
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Když to do té prezentace nedáme, průměrný čtenář to pochopí mnohem hůř, protože se o našich požadavcích jednou stejně dozví a pak si řekne "aha, salámová metoda, nehrají s námi poctivou hru, kdoví co před námi ještě tají, nesmíme jim povolit nic".
A v mnoha věcech jde jen o návrat zákonů před rok 2007.
A v mnoha věcech jde jen o návrat zákonů před rok 2007.
-
- Administrátor
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1746 poděkování
- Dostal: 3620 poděkování
V cílích bych nechal jen to nejdůležitější, o co nám skutečně jde, a to v podstatě máme popsané v článku O nás. Pochopil jsem ze simgiranových slov, že polemiku ohledně virtuální DP chce dát do jiné sekce.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
Moje verze je momentálně na http://www.pedofilie-info.cz/nejenhomo/2014/uvod.html, budu průběžně aktualizovat, může se stát, že někde budou jen poznámky, co tam chci napsat nebo jednotlivé věty, co mě napadnou. Můžete mi psát nápady a připomínky.
-
- Registrovaný uživatel
- Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!! - Příspěvky: 479
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Je to celkem dobře psané, menší připomínku bych měl akorát k prvním dvoum odstavcům podtématu "Co je pedofilie." Působí tak nějak neuspořádaně, tím jak jenom v těchto dvou odstavcích je devětkrát slovo pedofil/pedofilie.simgiran píše:Můžete mi psát nápady a připomínky.
Můj návrh na úpravu:
"Pedofilie je erotické zaměření na děti. Obvykle je tento pojem v odborných kruzích omezen na zaměření na děti mladší puberty, pro zaměření na dospívající se používají jiné pojmy. K tomuto rozdělení se ještě podrobněji vrátíme. Projevuje se citovou náklonností k dětem, romantickými pocity k dětem. Pedofil se může do dítěte zamiloval, mívá sexuální fantazie a sny o dětech, děti ho sexuálně vzrušují. Pedofilové mohou být zaměření pouze na dívky, pouze na chlapce nebo na dívky i na chlapce.
Pedofilové typicky začínají zjišťovat, že je přitahují děti, na začátku puberty, v 11-14 letech. Nemohou ovlivnit, jaká věková skupina lidí je přitahuje. Mohou však samozřejmě ovlivňovat své chování.
Pedofilie je celoživotní zaměření."
-
- Dal: 1099 poděkování
- Dostal: 2045 poděkování
Scopi, to samé jsem Simgiranovi psal i já. Navrhoval jsem přeformulování nejen těchto dvou odstavců do lepší formy s méně opakovanými formulacemi, konkrétně mě napadlo:
Pedofilií se rozumí erotické zaměření na děti. Obvykle je tento pojem v odborných kruzích omezen pouze na zaměření na děti mladší puberty, pro preferenci na dospívající se používají jiná označení. K tomuto rozdělení se ještě podrobněji vrátíme později. Pedofilie se projevuje emocionální náklonností až romantickými city k dětem. Můžeme se do nich i zamilovat. Mimo jiné nás také sexuálně vzrušují, míváme o nich sexuální fantazie a sny. Jednotlivě nás mohou sice přitahovat jen dívky či chlapci, ale najdou se mezi námi i tací, kterým se líbí obě pohlaví.
Pedofilové často svou náklonnost k dětem začínají pozorovat již na začátku puberty, obvykle kolem jedenácti až čtrnácti let. Samotné uvědomění a přiznání si této deviace se stává ale dlouhodobým procesem a může se protáhnout na několik měsíců až let. Jde o celoživotní zaměření a nemůžeme ovlivnit, jaká věková skupina lidí nás přitahuje. Můžeme však samozřejmě ovlivňovat své chování.
Simgiran mi řekl, že se jedná o odborný text, tak není opakování slov důležité, ačkoliv to nevyznívá moc hezky a naopak to dost kazí celkový dojem. Takže to nechal při starém, což mě mrzí. Jsem rád, že na to máme podobný pohled.
Pedofilií se rozumí erotické zaměření na děti. Obvykle je tento pojem v odborných kruzích omezen pouze na zaměření na děti mladší puberty, pro preferenci na dospívající se používají jiná označení. K tomuto rozdělení se ještě podrobněji vrátíme později. Pedofilie se projevuje emocionální náklonností až romantickými city k dětem. Můžeme se do nich i zamilovat. Mimo jiné nás také sexuálně vzrušují, míváme o nich sexuální fantazie a sny. Jednotlivě nás mohou sice přitahovat jen dívky či chlapci, ale najdou se mezi námi i tací, kterým se líbí obě pohlaví.
Pedofilové často svou náklonnost k dětem začínají pozorovat již na začátku puberty, obvykle kolem jedenácti až čtrnácti let. Samotné uvědomění a přiznání si této deviace se stává ale dlouhodobým procesem a může se protáhnout na několik měsíců až let. Jde o celoživotní zaměření a nemůžeme ovlivnit, jaká věková skupina lidí nás přitahuje. Můžeme však samozřejmě ovlivňovat své chování.
Simgiran mi řekl, že se jedná o odborný text, tak není opakování slov důležité, ačkoliv to nevyznívá moc hezky a naopak to dost kazí celkový dojem. Takže to nechal při starém, což mě mrzí. Jsem rád, že na to máme podobný pohled.
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
-
- Registrovaný uživatel
- Výkřik do tmy: Jsi můj večer, jsi můj den.
Jsi moje skutečnost, jsi můj sen.
Jsi moje všechno, jsi moje nic
a já ti chci říct,
že už mi scházíš čím dál tím víc!!! - Příspěvky: 479
- Dal: 141 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
U ostatních jsem to moc nepozoroval, ale tady je to až moc výrazné.Marco Freeman píše:Navrhoval jsem přeformulování nejen těchto dvou odstavců
K té tvé úpravě: Ano i tak by to šlo, ale psát to v první osově (ač množného čísla) mi k tomuto moc nesedí. Lépe to podle mě vypadá ve Simgiranem volené třetí osobě
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Pokusil jsem se sepsat cíle tak, jak je vnímám v nejobecnější rovině, jsou totiž jen dva základní, které má komunita, a to pomoc pedofilům a osvěta... a v podstatě i ta osvěta už tak trochu souvisí s tou pomocí pedofilům. Takže navrhuji do cílů na web dát tento text. Myslím, že je stručný a výstižný. Co našimi cíli není, to bych zkusil vymyslet zítra, určitě nepovažuji téma "sňatky s dětmi" za natolik důležité, aby mu musel být věnovaný tak dlouhý odstavec, jako nyní. Ostatní dílčí témata, která jsou v cílech, by mohly být v kapitole "Problémy". Cíle by ale měly být skutečně co nejobecnější - tak ty komunitní cíle vnímám. Čím víc něco konkretizuješ, tím víc už to nemusí spadat do komunitních cílů. Takže tady je můj návrh:
Naše cíle
Naše cíle se dají shrnout do dvou základních bodů:
Pomoc lidem, kteří cítí erotickou náklonnost k dětem
Chceme poskytnout pomoc a informace o pedofilii především mladým lidem na počátku puberty, kteří zjišťují, že je sexuálně přitahují děti nebo mladiství. Tito lidé často tápou a trápí se kvůli své odlišné sexuální orientaci, bojí se komukoliv svěřit, mnozí z nich se sami před sebou bojí přiznat, že jsou pedofilové. Situace, kdy člověk není se svou odlišnou sexualitou smířen, nepřizná si ji a nemůže tak znát například své rizikové situace, zvyšuje riziko selhání ve smyslu zneužití nějakého dítěte.
Domníváme se, že jedině tehdy, budou-li pedofilové o své sexualitě vědět, mohou se s ní naučit zodpovědně zacházet. Protože většina pedofilů začíná pociťovat přitažlivost k dětem ve věku kolem 13 let, bylo by dobré, kdyby základní informace o pedofilii, ale i jiných parafiliích, byly zařazeny do sexuální výchovy již na 2. stupni ZŠ.
Osvěta veřejnosti
Informování veřejnosti o tom, kdo je to pedofil a co je to pedofilie, považujeme za velmi důležité. Kolem těchto pojmů mezi lidmi panuje mnoho předsudků a mýtů. Ztotožnění pedofilie s pohlavním zneužíváním dětí je mezi veřejností velmi rozšířené a je křivdou těm pedofilům, kteří děti nezneužívají. U mladého člověka může vést k tomu, že se bude bát přiznat si, že je pedofil, se všemi negativními důsledky, které z toho plynou. Z tohoto důvodu by především novináři měli pravdivě informovat veřejnost, tedy především rozlišovat mezi pedofilem a pachatelem pohlavního zneužívání; jen velmi málo reportáží se věnuje s poctivým zájmem o skutečnou problematiku pedofilně orientovaných osob.
Lidé by měli hodnotit osoby, jež cítí erotickou náklonnost k dětem, podle jejich činů, ne podle jejich sexuální orientace. I pedofil může žít hodnotný život a být pro společnost přínosný. Uvítali bychom odbornou literaturu, která by se věnovala životu s pedofilií s důrazem na její nekriminální projevy.
Naše cíle
Naše cíle se dají shrnout do dvou základních bodů:
Pomoc lidem, kteří cítí erotickou náklonnost k dětem
Chceme poskytnout pomoc a informace o pedofilii především mladým lidem na počátku puberty, kteří zjišťují, že je sexuálně přitahují děti nebo mladiství. Tito lidé často tápou a trápí se kvůli své odlišné sexuální orientaci, bojí se komukoliv svěřit, mnozí z nich se sami před sebou bojí přiznat, že jsou pedofilové. Situace, kdy člověk není se svou odlišnou sexualitou smířen, nepřizná si ji a nemůže tak znát například své rizikové situace, zvyšuje riziko selhání ve smyslu zneužití nějakého dítěte.
Domníváme se, že jedině tehdy, budou-li pedofilové o své sexualitě vědět, mohou se s ní naučit zodpovědně zacházet. Protože většina pedofilů začíná pociťovat přitažlivost k dětem ve věku kolem 13 let, bylo by dobré, kdyby základní informace o pedofilii, ale i jiných parafiliích, byly zařazeny do sexuální výchovy již na 2. stupni ZŠ.
Osvěta veřejnosti
Informování veřejnosti o tom, kdo je to pedofil a co je to pedofilie, považujeme za velmi důležité. Kolem těchto pojmů mezi lidmi panuje mnoho předsudků a mýtů. Ztotožnění pedofilie s pohlavním zneužíváním dětí je mezi veřejností velmi rozšířené a je křivdou těm pedofilům, kteří děti nezneužívají. U mladého člověka může vést k tomu, že se bude bát přiznat si, že je pedofil, se všemi negativními důsledky, které z toho plynou. Z tohoto důvodu by především novináři měli pravdivě informovat veřejnost, tedy především rozlišovat mezi pedofilem a pachatelem pohlavního zneužívání; jen velmi málo reportáží se věnuje s poctivým zájmem o skutečnou problematiku pedofilně orientovaných osob.
Lidé by měli hodnotit osoby, jež cítí erotickou náklonnost k dětem, podle jejich činů, ne podle jejich sexuální orientace. I pedofil může žít hodnotný život a být pro společnost přínosný. Uvítali bychom odbornou literaturu, která by se věnovala životu s pedofilií s důrazem na její nekriminální projevy.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Kaszi, nádherně formulované. Blahopřeji a děkuji.
Možná bych napsal: "...si sami sobě..."Kasz píše:...mnozí z nich se sami před sebou bojí přiznat, že jsou pedofilové...
-
- Administrátor
Tak jsem si říkal, že v tom, co není našimi cíly, by mohlo zůstat mnoho z toho, co tam už simgiran má, jen bych zase hned do úvodu napsal jasně a stručně to základní. Takže bych navrhoval toto, s drobnými změnami v simgiranových formulacích:
Co není našimi cíli
Naším cílem NENÍ legalizace sexuálních aktivit s dětmi, snižování věkové hranice k legálním sexuálním aktivitám, zavádění registrovaného partnerství či sňatků s dětmi nebo omlouvání pachatelů trestných činů páchaných na dětech.
Nechceme legalizaci sexu s dětmi
Uvědomujeme si negativní důsledky, které sexuální kontakty s dětmi mohou mít. V žádném případě nechceme ubližovat dětem. Vnímáme rozdíly mezi vyspělostí dětí a dospělých a souhlasíme s tím, že děti potřebují v některých případech zvláštní ochranu. Ačkoli většina z nás cítí touhu po sexuálním kontaktu s dětmi, uvědomujeme si, že u sexuálních kontaktů je potřeba respektovat zájmy všech zúčastněných. Samotná touha z naší strany nám nedává právo na sexuální kontakty s dětmi. Ve světle výše uvedeného nechceme sex s dětmi a o jeho legalizaci ani o snižování věkové hranice k sexuálním aktivitám neusilujeme.
Nechceme sňatky s dětmi
V žádném případě neusilujeme o legalizaci sňatků s dětmi. Je nám jasné, že děti nejsou zralé na rozhodnutí podobného významu, jako je rozhodnutí uzavřít sňatek. Uvědomujeme si, jak by případné sňatky mohly být snadno zneužitelné. Uvědomujeme si, že děti nevnímají erotickou přitažlivost a náklonnost takovým způsobem, jako dospělí. Mladí dospívající pak ještě nemají zkušenost se vztahy a jen těžko poznají, zda je potenciální partner ten, se kterým by chtěli dobrovolně a dlouhodobě žít. Praxi některých států, kde jsou sňatky s dětmi legální, považujeme za zcela nepatřičnou.
Ostatní věci bych skutečně dal do "Problémů", například i rozpor ohledně virtuální DP.
Co není našimi cíli
Naším cílem NENÍ legalizace sexuálních aktivit s dětmi, snižování věkové hranice k legálním sexuálním aktivitám, zavádění registrovaného partnerství či sňatků s dětmi nebo omlouvání pachatelů trestných činů páchaných na dětech.
Nechceme legalizaci sexu s dětmi
Uvědomujeme si negativní důsledky, které sexuální kontakty s dětmi mohou mít. V žádném případě nechceme ubližovat dětem. Vnímáme rozdíly mezi vyspělostí dětí a dospělých a souhlasíme s tím, že děti potřebují v některých případech zvláštní ochranu. Ačkoli většina z nás cítí touhu po sexuálním kontaktu s dětmi, uvědomujeme si, že u sexuálních kontaktů je potřeba respektovat zájmy všech zúčastněných. Samotná touha z naší strany nám nedává právo na sexuální kontakty s dětmi. Ve světle výše uvedeného nechceme sex s dětmi a o jeho legalizaci ani o snižování věkové hranice k sexuálním aktivitám neusilujeme.
Nechceme sňatky s dětmi
V žádném případě neusilujeme o legalizaci sňatků s dětmi. Je nám jasné, že děti nejsou zralé na rozhodnutí podobného významu, jako je rozhodnutí uzavřít sňatek. Uvědomujeme si, jak by případné sňatky mohly být snadno zneužitelné. Uvědomujeme si, že děti nevnímají erotickou přitažlivost a náklonnost takovým způsobem, jako dospělí. Mladí dospívající pak ještě nemají zkušenost se vztahy a jen těžko poznají, zda je potenciální partner ten, se kterým by chtěli dobrovolně a dlouhodobě žít. Praxi některých států, kde jsou sňatky s dětmi legální, považujeme za zcela nepatřičnou.
Ostatní věci bych skutečně dal do "Problémů", například i rozpor ohledně virtuální DP.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
To je tak brilantně napsané, že s to dám snad na FB...Kasz píše:...Ačkoli většina z nás cítí touhu po sexuálním kontaktu s dětmi, uvědomujeme si, že u sexuálních kontaktů je potřeba respektovat zájmy všech zúčastněných. Samotná touha z naší strany nám nedává právo na sexuální kontakty s dětmi...
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 17
- Výkřik do tmy: "Je v pořádku mít strach ale je hloupé se bát."
"Peklo je to, co je mezi nebem a zemí." - Příspěvky: 33
- Dal: 102 poděkování
- Dostal: 21 poděkování
Bude také prezentace o letošním Prague Pride a účasti ČEPEKu na ní? Nebo bude stačit článek na titulní stránce?
-
- Líbí se mi: Chlapci a muži
- ve věku od: 13
- ve věku do: 29
- Dal: 297 poděkování
- Dostal: 543 poděkování
To není myšleno jako prezentace k jednotlivým rokům, spíš je tam jen uveden rok, kdy vznikaly, ale ta od simgirana byla dodělána až letos například. Takže k letošní účasti žádná specifická prezentace nebude.
-
K jednotlivým ročníkům jsou stručné zmínky na stránce Účasti na Prague Pride v jednotlivých letech.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 17
- Výkřik do tmy: "Je v pořádku mít strach ale je hloupé se bát."
"Peklo je to, co je mezi nebem a zemí." - Příspěvky: 33
- Dal: 102 poděkování
- Dostal: 21 poděkování
Aha, děkuji. Už to vidím. Přehlédl jsem že na úvodní stránce nejenhomo je napsáno "OD roku 2014".simgiran píše:K jednotlivým ročníkům jsou stručné zmínky na stránce Účasti na Prague Pride v jednotlivých letech.