Je pedofilie vadou?

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Plyšáček
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 10
Dal: 638 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Je pedofilie vadou?

Nový příspěvek od Plyšáček »

Kasz píše: Nemyslím si, že je to vada, a priori tedy něco špatného nebo nežádoucího. Za nemoc nebo vadu bych se odvážil považovat až takový stav, který způsobuje člověku nějaké obtíže, nějak škodí. Pedofilie sama o sobě jako menšinové (parafilní) sexuální zaměření je jenom nástrojem. Jak tento nástroj použiješ, záleží na tobě.

... přece není něco, co by mělo být apriori závadné, špatné, když celý vesmír stvořil Bůh. Myslím, že vše je o člověku a jak se k tomu postaví. Něco jiného je, když skutečně má člověk nějaký stav, který jej obtěžuje....

Ten osten není pedofilie, ale žádostivost těla, která se s tou sexualitou tak nějak automaticky pojí.

Když označíš pedofilii a priori za vadu, je pak vadou i to, co k dětem cítím. A já vím, že to, co k nim cítím, vadou není. Je to láska, byť v pozadí stojí erotická složka jako její motor... Aneb je důležité, kterým směrem tu energii, kterou motor (v našem případě pedofilie) poskytuje, využiješ....

Když se nenaučím s touto svou vlastností správně zacházet, správně ji ovládat, teprve toto nenaučení nebo špatné naučení bych nazval vadou, defektem....

I v tomto, stejně jako v celém životě, si každý musí najít svůj způsob, jak se s pedofilií vyrovnat. Někomu může pomoci, když si ji označí za vadu, někomu, když bude proti tomuto označení. Mě osobně rozhodně víc pomáhá to druhé.
NÁDHERA. OSVÍCENÝ VHLED. NEJLÉČIVĚJŠÍ PROMLUVA VŠECH DOB.
Omlouvám se za tato hesla, ale jsem přímo dojat dokonalostí tohoto vyjádření a osvíceností autora.
Je mi ctí, že mohu komunikovat s takto vyzrálým člověkem, ještě k tomu pedofilně orientovaným.
Vnímám to od malička nesmírně podobně (proto můj vnitřní coming out byl tolik pohodový a vědomý), ale takhle hezky a srozumitelně to napsat a přesně vyformulovat do slov, to je tedy machrovina. Zacitoval jsem jen pár vět. Asi se je budu učit nazpaměť. V pokloně děkuji. Tolik mě to léčí.

NEZÁLEŽÍ NA TOM, JAKÉ VLASTNOSTI A SCHOPNOSTI JSME DOSTALI DO VÍNKU, NÝBRŽ JAK S NIMI NALOŽÍME A CO VYTVOŘÍME VE SVÉM ŽIVOTĚ.
Nenadávejme sudičce kmotřičce za "dar" pedofilie, ale využijme jej maximálně ku prospěchu všech - v prvé řadě těch, které máme nejraději a na které jsme již od narození nejvíce zaměřeni - dětí. Zároveň se máme po celý život učit velkému sebeovládání a sebeodříkání ve prospěch celku.
Nejde totiž o naše nějaké jedno chvilkové ukojení, nýbrž o celoživotní prospěšnou a geniální činnost ve prospěch malých, nezkušených a bezbranných andílků. Možná více než o změnu naší orientace či prožití života s náhradním dospělým objektem (pokud ho pedofil nevnímá jako "náhradní", není to jeho případ... aby mi Kasz zase nepsal, jak je šťastný se svojí téměř dospělou družkou. :)
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se hrubě provinil proti základním principům Československé pedofilní komunity (viz rozhodnutí administrátorského týmu). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, i když si uvědomujeme, že některá prohlášení nebo příspěvky tohoto uživatele v kontextu toho, že zneužíval děti, mohou ve čtenářích vyvolávat znechucení.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

Vadou je i to že člověk má horší zrak... leč pozitivní je to že některým lidem brýle prostě sluší... Někdo přijde o nohu, je to snad vada? Ne pokud má rád člověk výzvy. My zase milujeme děti... je to snad vada? !Z toho co jsem viděl bych řekl že mnozí z nás pracují s dětmi, ať již jako učitelé, vychovatelé nebo vedoucí ve skautu. Dokázali jsme z toho často udělat naši přednost. Možná to vadou je ale nám nemusí být nijak na obtíž.
Daniel
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: O každé dívence smýšlej, chovej se k ní a jednej s ní tak, jako by to byla tvoje milovaná dcera.
Dal: 554 poděkování
Dostal: 717 poděkování

Nový příspěvek od Daniel »

Uplynul rok a během té doby se mi postupně dařilo vyrovnávat se s dalšími aspekty sexuality a třídit si myšlenky. A když už jsem měl pocit, že jsem s tříděním u konce, tak se mi jako bumerang vrátila otázka, jak se postavit k pedofilii, zda ji považovat za vlastnost, nebo za chybu.

Nejprve musím zopakovat, že stále platí, že mém ideálním světě by pedofilie jako takové nebyla. Jenže jak mě nedávno upozornil efix, v ideálním světě nežijeme. Tedy ne že bych to nevěděl, ale tak nějak mi došlo, že při uvažování o pedofilii musím vycházet z toho, jaké věci jsou, a ne z toho, jaké bych si představoval, že by měly být.

Nakonec jsem dospěl k názoru, že pedofilie může být obojím. Jak vadou tak vlastností. Záleží jen na úhlu pohledu. Trochu bych to přirovnal k proměnlivým obrázkům. Určitě znáte obrázek miminka od Zmatlíkové. Miminko leží se zavřenýma očima. Ale stačí se na obrázek podívat z trochu jiného úhlu, a oči jsou otevřené. A některé proměnlivé obrázky se mohou při pohledu z jiného úhlu změnit úplně.

Když jsem si uvědomil, že jsem schopen obou pohledů, tak mi otázka, zda pedofilie je chyba nebo vlastnost, přestala připadat důležitá. Namísto toho jsem si položil otázku: Co pedofilie znamená pro mě osobně? Z jakého úhlu se chci dívat na vlastní život? Chci až do konci svého života žít s chybou, nebo s vlastností?
daniel píše:Pokládám za málo pravděpodobné, i když ne zcela vyloučené, že bych se v budoucnu propracoval do pátého stádia, kdy bych přestal pedofilii považovat za vadu a začal ji považovat za vlastnosti. Ale kdo ví, jestli tohle už není opravdu jednom hra se slovíčky a přetahování se o to, kdo má pravdu. Věty typu "Hele máš v tom programu chybu!" "To není chyba, ale vlastnost, přečti si už konečně tu dokumentaci!!" je totiž jeden z nejčastějších dialogů, které vedu v práci s kolegy z jiných oddělení :D :D
Kasz píše:Po přečtení tvého příspěvku stejně vlastně nechápu, proč samotnou pedofilii považuješ za vadu. Nechceš si přeci jenom ještě podrobněji prostudovat tu "dokumentaci k programu"? :) Což vlastně není nic jiného, než co tady děláme. Nikdo neví, jak pedofilie vzniká, proč vzniká, bádáme nad tím "programem", který v sobě máme, a přemýšlíme, jestli je to bug a nebo vlastnost.
Když jsem se pak vrátil k rok staré diskuzi, tak mi došlo, že skutečně jediným rozdílem mezi chybou vlastností může být přečtení manuálu. Pochopení toho, jak věci fungují, jaký má systém oproti jiným podobným řešením klady a zápory a jaká má omezení. A že vlastně to, co jsem ty dva roky od mojí registrace na fóru dělal, bylo studium dokumentace a (obrazně řečeno) vytváření osobního manuálu. Některé informace jsem přijímal, některé zahazoval, některé odkládal na později, některé sám doplňoval. Je to sice práce práce na celý život, ale i tak už jsem se myslím dopracoval k verzi 1.0 :D

Takže stručně řečeno, i když jsem to považoval za nepravděpodobné, nakonec jsem konstatoval, že (jak by řekl Kasz) pedofilie je mě pro normální součást mého života a od této chvíle ji osobně považuji za vlastnosti.

Mimochodem, nedávno jsem po delší době navštívil sexuologa, a když jsem mu řekl o svém rozhodnutí přestat nahlížet na sexualitu jako na vadu a začít na ni nahlížet jako na vlastnosti, tak mi k tomu řekl, že dělám dobře.

Tak a jestli existuje klub egosyntonních pedofilů, můžu si teď podat přihlášku ;)
Všichni dospělí byli nejdříve dětmi. Ale málokdo se na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry: Malý princ
Lukranas
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 12
Dal: 124 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Lukranas »

Tak z vědeckého pohledu určitě ano, ale záleží, jak to člověk přijme.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se opakovaně i po upozornění provinil proti pravidlům i základním principům Československé pedofilní komunity (viz vlákno o prohřešcích v sekci Tresty a varování). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, přestože se jedná již o několikátý duplicitní účet uživatele Hebeš po zaBANování jeho původního účtu.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
ve věku do: 17
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Lukranas píše: sobota 14. 11. 2020, 11:57:24 Tak z vědeckého pohledu určitě ano, ale záleží, jak to člověk přijme.
Ani vědecký pohled nemůžeš brát jako určující. Protože ani z psychiatrického hlediska není pedofilie vada, či porucha. Ale dříve byla, stejně jako homosexualita. Lidské chápání se mění, vyvíjí.
Když to bereme z pohledu lidského, tak záleží na každém, jak se bude na pedofilii dívat u konkrétního pedofila.
Z pohledu vědeckého to není porucha, ale vědecké názvosloví se mění, protože termíny poruch zlidověli v urážky. Třeba termín psychopatie se oficiálně nepoužívá (nahradil ho název disociální porucha osobnosti a ještě předtím byla psychopatie obecně porucha osobnosti, hned vedle hysterie).
O evolučním hledisku si netroufám hádat, ale objevili možnou evoluční výhodu u homosexuality. Možná ji později objeví u pedofilie.

Další názor je, že vzhledem k blahobytu, pohodlí a dostatku potravy je pedofilie druhotný efekt. U myší je dokázáno, že právě přesycení základních potřeb sociální komunity vede ke změnám chování a to dost markantně (myší samci se změnili v metrosexuály, samice naopak zaujali vedení v kolonii). Osobně tento názor nesdílím v pohledu na pedofilii. Ale v pohledu na gendery (60+pohlaví a tak dále), tam mi to přijde velmi pravděpodobné, ale jedná se jen můj vlastní názor. Ale pozor, netahám do toho transsexualitu.
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Lukranas píše: sobota 14. 11. 2020, 11:57:24 Tak z vědeckého pohledu určitě ano, ale záleží, jak to člověk přijme.
Ani z vědeckého pohledu to nemusí být vada. Problém je v tom, že to, jestli je něco vada, nebo ne, se vždy řídí tím, kdo to posuzuje. Pro každého je vadou to co mu nějakým způsobem omezuje jeho chování či potřeby. Například z pohledu pedofila by bylo ideální pokud by děvčata většinu života vypadaly jako malé holčičky a dospělý vzhled by byl vadou, zatímco z pohledu klasického heterosexuála by bylo vadou pokud by holky nedospěly....
Z pohledu školáka může být vadou pokud učitel není pedofil a učí spíše z povinnosti. Z pohledu pedofilní komunity je vadou pokud někteří pedofilové nemají dostatečnou morálku a sebeovládání. Z pohledu prostitutek může být vadou když naopak muž je morální a zodpovědný a nedá jim vydělat. atd..