Je to starý článok len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte ...
http://magazin.atlas.sk/zdravie/samota-vas-zabije/774855.html
Samota
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 840 poděkování
Re: Samota
Samota je složitá, protože nás nutí být pouze se sebou samými, o to více, když nám schází možnost se rozptýlit třeba internetem. Proto taky všechny dávné národy využívali samotu jako terapii, hledání sebe sama (vision quest, dunkel terapie atd., putování). Jakmile nejsme schopni být sami se sebou, i chvíle samoty nás ničí.Mathias8 píše:Je to starý článok len by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte ...
http://magazin.atlas.sk/zdravie/samota-vas-zabije/774855.html
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 8
- ve věku do: 14
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
Je skutečně rozdíl mezi samotou a osamělostí. Někdo se cítí osamělý, i když je obklopen lidmi a někdo žije naprosto sám a osamělý se přitom necítí. Pro mě je samota potřebou a velmi si jí cením, což ovšem neznamená, že bych zároveň neměl potřebu se alespoň trochu stýkat s jinými lidmi.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 7
- ve věku do: 12
- Dal: 152 poděkování
- Dostal: 469 poděkování
Chcel by som sa niečo spýtať. Ako sa Ľudia dívajú na ludí, ktorí žijú sami myslím bez rodiny a bez detí. Že proste vedia alebo si myslia, že ten človek nikdy dievča nemal a žije sám?
Viem, že ludia sa dívajú inak na ludí, ktorí sa o vzťah pokúšali a nemajú nikoho teraz ako na tích, čo nemali nikdy nikoho a ani nemajú. Napriek tomu by som chcel vedieť, ako sa na takých ludí díva spoločnosť.
Napr. Dajme tomu že som sám bez rodiny a bez detí, nikdy som dievča nemal, nikdy som nedostal pusu, nikdy som nemal sex a mam 30 alebo 40 rokov. Ako sa budú na mna ľudia dívať? Keď ma uvidia s nejakým dievčatkom budú na mna kričať aby som vypadol od nej preč? ....Budú sa mi vyhýbať? Nebudú sa so mnou rozprávať? ..
Viem, že je rozdiel medzi osamotením a samotou. Cítim sa osamelý aj keď som obklopený ludmi, detmi, ktoré ma majú radi. To preto lebo nemám dievča a nikdy som ani nemal. Chcel by som mať ženu a deti ale v dnešnej sexualnej dobe to asi nie je možné. Bojím sa toho, že keď zkĺznem z osamotenia do samoty tak sa utrápim k smrti. Snažím sa preto vždy myslieť pozitívne. Bojím sa, že stratím všetko, deti, ktoré ma majú radi a ktoré mám rad aj ja a bude zo mna samotár, že budem žiť sám. Teraz ešte keď žijú rodičia to je iné ale je jasné, že keď raz nebudú, bude zo mna samotár. Som zmierený s tím, že budem sám. Preto ma to zaujíma. Vopred dakujem za každú odpoveď.
S pozdravom
Mathias8
Viem, že ludia sa dívajú inak na ludí, ktorí sa o vzťah pokúšali a nemajú nikoho teraz ako na tích, čo nemali nikdy nikoho a ani nemajú. Napriek tomu by som chcel vedieť, ako sa na takých ludí díva spoločnosť.
Napr. Dajme tomu že som sám bez rodiny a bez detí, nikdy som dievča nemal, nikdy som nedostal pusu, nikdy som nemal sex a mam 30 alebo 40 rokov. Ako sa budú na mna ľudia dívať? Keď ma uvidia s nejakým dievčatkom budú na mna kričať aby som vypadol od nej preč? ....Budú sa mi vyhýbať? Nebudú sa so mnou rozprávať? ..
Viem, že je rozdiel medzi osamotením a samotou. Cítim sa osamelý aj keď som obklopený ludmi, detmi, ktoré ma majú radi. To preto lebo nemám dievča a nikdy som ani nemal. Chcel by som mať ženu a deti ale v dnešnej sexualnej dobe to asi nie je možné. Bojím sa toho, že keď zkĺznem z osamotenia do samoty tak sa utrápim k smrti. Snažím sa preto vždy myslieť pozitívne. Bojím sa, že stratím všetko, deti, ktoré ma majú radi a ktoré mám rad aj ja a bude zo mna samotár, že budem žiť sám. Teraz ešte keď žijú rodičia to je iné ale je jasné, že keď raz nebudú, bude zo mna samotár. Som zmierený s tím, že budem sám. Preto ma to zaujíma. Vopred dakujem za každú odpoveď.
S pozdravom
Mathias8
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 3
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 586 poděkování
- Dostal: 376 poděkování
Považujú ich za samotárov, ale nejako ich neriešia. Väčšina ľudí rieši vlastné problémy a nie problémy druhých ľudí. Ak niekomu povieš že žiješ sám a nikdy si nikoho nemal, tak sa nad tým pozastaví a začne sa pýtať prečo je to tak. Ale žeby nad tebou rozmýšľal pred spaním, takto asi nehrozí. A hlavne to ako sa na teba ľudia pozerajú to záleží na tebe a na tom ako sa pred ľuďmi prezentuješ. Jeden samotár môže byť normálny človek, ktorý poste žije sám, iný môže byť chovateľom tridsiatich mačiek a takého človeka považujú za čudáka.Mathias8 píše:Chcel by som sa niečo spýtať. Ako sa Ľudia dívajú na ludí, ktorí žijú sami myslím bez rodiny a bez detí. Že proste vedia alebo si myslia, že ten človek nikdy dievča nemal a žije sám?
Ja keď vidím muža s dievčatkom tak ma napadne že je to otec s dcérou, alebo dedko s vnučkou, poprípade ešte starší brat so sestrou. Neviem prečo by mali na teba kričať, vyhýbať sa ti, či nerozprávať sa s tebou.Mathias8 píše: Keď ma uvidia s nejakým dievčatkom budú na mna kričať aby som vypadol od nej preč? ....Budú sa mi vyhýbať? Nebudú sa so mnou rozprávať? ..
Rovnako takto to cítim aj ja a tiež neviem čo budem robiť až tu rodičia nebudú. Hovorím si že mi ostane brat a jeho rodina, takže vzťahy budem udržiavať s nimi. A potom sú tu samozrejme priatelia. Jedným z prínosov čepeku, asi tým najväčším, je že si tu môžeš nájsť priateľov.Mathias8 píše:Viem, že je rozdiel medzi osamotením a samotou. Cítim sa osamelý aj keď som obklopený ludmi, detmi, ktoré ma majú radi. To preto lebo nemám dievča a nikdy som ani nemal. Chcel by som mať ženu a deti ale v dnešnej sexualnej dobe to asi nie je možné. Bojím sa toho, že keď zkĺznem z osamotenia do samoty tak sa utrápim k smrti. Snažím sa preto vždy myslieť pozitívne. Bojím sa, že stratím všetko, deti, ktoré ma majú radi a ktoré mám rad aj ja a bude zo mna samotár, že budem žiť sám. Teraz ešte keď žijú rodičia to je iné ale je jasné, že keď raz nebudú, bude zo mna samotár. Som zmierený s tím, že budem sám. Preto ma to zaujíma. Vopred dakujem za každú odpoveď.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Mě osobně třeba partnerka chybí. A v tom smyslu se občas cítím osamělý. Ale nemám sílu ani vůli ji aktivně hledat, když vím že mě primárně přitahují holčičky a že by se musela spokojit hlavně s přátelstvím a nikdy by nemohla dostat tu klasickou zamilovanost a lhát nikomu neumím a nechci :0/
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 1
- ve věku do: 10
- Dal: 637 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Já miluji samotu, když se vrátím po namáhavém dni plném šťastných dětiček.
Partnerka - jedna jediná, mi nechybí, naučil jsem se vystačit si sám a mé vztahy naplňují mé harémy a dospělí přátelé - zejména moudré starší ženy.
Na člověka, který nikoho nemá, se někteří lidé, zejména rodiče dětí, mohou dívat podezřívavě. Ale nejvíce záleží na tom, jak se projevuje...
Já třeba tvrdím lidem, že nemám partnerku, protože mám rád všechny a považoval bych za sobectví být jen s jednou vyvolenou. Trochu netradiční přístup, vím. A jsem s ním srovnaný.
Prostě: Holky já mám všechny rád, ať nezralé či zralé...
I když, na druhou stranu, mě láká ukazovat se ve společnosti v přítomnosti extrémně mladé dívky, typické lolitky...
Kde jsou ty časy, kdy jsme se vodili s propletenými prsty a dělali propedofilní reklamu na nejrůznějších místech hlavního města... Moc jako otce s dcerou nás asi brát nešlo...
Mathiasi, toužíš-li z celého srdce po lásce a něze, zkus to i s dospělou ženou. Svět je plný nešťastných a nemilovaných žen - zkus vybírat jen srdcem. Dá Ti teplou náruč, lásku, alespoň na té úrovni, na jaké dokáže, přijetí, první sexuální zkušenosti. Třeba přijdeš na to, že o sexu to není. Třeba Ti dodá odvahy a půjdeš do mladších vztahů. Třeba budete mít děťátko a budete ve své maličké chaloupce nejšťastnější rodinkou na světě.
Filipe, doufám, že slovo "čudák" ve slovenštině znamená něco jiného, než co mě nejprve napadlo...
Partnerka - jedna jediná, mi nechybí, naučil jsem se vystačit si sám a mé vztahy naplňují mé harémy a dospělí přátelé - zejména moudré starší ženy.
Na člověka, který nikoho nemá, se někteří lidé, zejména rodiče dětí, mohou dívat podezřívavě. Ale nejvíce záleží na tom, jak se projevuje...
Já třeba tvrdím lidem, že nemám partnerku, protože mám rád všechny a považoval bych za sobectví být jen s jednou vyvolenou. Trochu netradiční přístup, vím. A jsem s ním srovnaný.
Prostě: Holky já mám všechny rád, ať nezralé či zralé...
I když, na druhou stranu, mě láká ukazovat se ve společnosti v přítomnosti extrémně mladé dívky, typické lolitky...
Kde jsou ty časy, kdy jsme se vodili s propletenými prsty a dělali propedofilní reklamu na nejrůznějších místech hlavního města... Moc jako otce s dcerou nás asi brát nešlo...
Mathiasi, toužíš-li z celého srdce po lásce a něze, zkus to i s dospělou ženou. Svět je plný nešťastných a nemilovaných žen - zkus vybírat jen srdcem. Dá Ti teplou náruč, lásku, alespoň na té úrovni, na jaké dokáže, přijetí, první sexuální zkušenosti. Třeba přijdeš na to, že o sexu to není. Třeba Ti dodá odvahy a půjdeš do mladších vztahů. Třeba budete mít děťátko a budete ve své maličké chaloupce nejšťastnější rodinkou na světě.
Filipe, doufám, že slovo "čudák" ve slovenštině znamená něco jiného, než co mě nejprve napadlo...
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 13
- ve věku do: 19
- Výkřik do tmy: Tých, ktorí sa oneskoria potrestajú dejiny- Michail Gorbačov 1.10.1989
- Dal: 7 poděkování
- Dostal: 15 poděkování
Čo môžem k tomuto povedať z vlastnej skúsenosti je zhruba toto- v mojom okolí žije niekoľko mužov i žien vo veku 50+ , ktorí nikdy neboli ženatí/vydatí a nemajú deti a napriek tomu ich okolie nemá za čudákov a nepočul som nikdy o tom , že by ich niekto považoval za úchylákov alebo inak orientovaných. Ja si o nich myslím že nemali šťastie pri hľadaní partnera a preto rezignovali a prijali skutočnosť takú aká je. Myslím si , že aj človek bez životného partnera a vlastných detí môže prežiť šťastný život pokiaľ si nájde náhradu čo mu vyplní čas napr. nejaké hobby čo ho pohltí alebo partiu súdržných kamarátov, ktorý ho budú psychicky podporovať. Ja som tiež sám už niekoľko rokov a moji kamaráti a známi poväčšinou už majú rodiny a deti a napriek tomu neupadám do depresie pretože viem , že šťastie môže sadnúť aj na najväčšieho chudáka a životnú lásku človek môže stretnúť aj vtedy keď to už nečaká napr. náhodou stúpiš nejakej žene na nohu v mhd a vykluje sa z toho láska ako trám. Tak hlavu hore