dakujem za odpovede

co sa tyka toho, ako som to podal, tak to bolo tak, ze uz som to dlho zvazoval a tak som sa sem tam nenapadne pytal, ze aky ma nazor na taku homosexualitu a celkovo ine nez heterosexualne orientacie a ona vzdy ze taky ludia jej nevadi, pokial je zna a vie ze su slusni. tak som si hovoril, ze je to na dobrej ceste. jedenraz, ked bolo pekne a my sme sedeli na verande v dobrej nalade a popijali dzus som prehovoril, ze by som si chcel o niecom pohovorit, ze ma nieco trapi a potrebujem to s niekym prebrat a viem, ze ona je jedna z mala, co by bola schopna to pochopit, ze potrebujem, aby ma nechala az do konca a neprerusovala ma... a ona ze ano, paja, ked ta nieco trapi, tak mi to povedz, mne mozes povedat cokolvek... a tak som zacal (nepamatujem si to presne), povedal som, mama, ja uz dlhsie viem, ze sa mi nepacia dievcata mojho veku... viem, ze je to blbe, ale bohuzial ma nepritahuju... ale existuji ludia, ktori sa mi velmi paci, ktorym rozumiem a do ktorych by som bol schopny sa zalubit, ktore vlastne vsetky neskonale lubim a su pre mna pritazlivi... libi sa mi mala dievcatka, moji anjeli.. nebol by som schopny im ublizit neboj...
chvilku bolo ticho a pak se mama zvedla a isla do domu. povedal som si, ze asi potrebuje cas to vstrebat, tak som ju nechal. lenze dalsi den mi zacalo peklo

hned rano som ju stretol v kuchyni, tak som pozdravil "dobre rano" a sadol som si na zidlu u stolika. a ona neodpovedala, tak podivne razovala po kuchyni a naraz predo mna na stol mrskla igelitku a ze "padaj do obchoda, nie som tvoja sluzka, doteraz som bola a ty mi co povies, ze sa ti pacia mala decka". bol som zmateny a tak som radsej rychle isiel. a ked som sa vratil, vobec sa ku mne nechovala pekne

neustale nadavala, ked mi podavala obed, tak tanierom tak praskla do stola, se sa na mna polovica polievky vyliala a ja som odskocil, pretoze bola horuca a ja som to dostal priamo na tricko a medzi nohy a palilo ma to. a ona ani prepac nepovedala, jen ze "sedaj, co cekas, ze ako sa k tebe budem spravat... treba ked ti budem liat na rozkrok horuce veci, tak aspon nebudes moct znasilnovat mala decka..." .. zacala sa ma vypytovat ci som nejak ublizoval svojej sestricke ked som ju stretaval a ja okamzite ze nie, ze to by som jej neurobil a ani nikomu inemu, ze ju mam rad... ale ona mi absolutne neverila... minimalce tyzden sa ku mne chovala hrozne, dvakrat som musel odist a sam si niekde zaplakat lebo by som zosialel... od tej doby az doteraz oba robime divadielko. pred susedmi robime, ako sme okej rodina a ako super vztahy spolu mame... ale vo vnutru v dome je medzi nami dusno, skoro spolu nehovorime a ked, su nase rozhovory strohe a len vecne.. ked spolu nemusime hovorit, tak to radsej ani nerobime.. zprvu som sa snazil si s nou este raz pohorit na toto tema a nejako to napravit, ale vzdy na ma skricala at o tom uchylanstvu nehovorim... a tak som sa prestal snazit.. ja viem ze to je len ticho pred burkou, ze sa este nieco podela... viem to... a z toho dusna zosaliem. vidim jej pohlady... to ako sa na mna pozera.. tak sklamane a vycitavo.. ako na zrudu

kolkokrat mi dala najavo ze uz nie som jej syn... ked som sa raz nedostavil dva a pul dna doma, pretoze som skolaboval a kamaratka mna nechcela pustit a dalsi den mala narodzeniny a ja som s nou kvoli jej prianu zostal... ved mama si ani nevsimla, ze som prec... nezjimala sa kde som, nevolala mi.. a ked som sa vratil, ani sa na mna nepozrela, len pozerala telku..
ale teraz pozitivne

dnes som bol po rannej smene s kamaratkou, kteru poznam dlha leta. vlastne ono je to tak, ze od asi osmej triedy na zakladke do mna bola zakukana a neustale sa snazila ma balit. no a asi v druhaku na strednej som jej naznacil, ze ju mam rad, moc, ale len ako kamaratku a ze z toho proste vztah nekuka... bola smutna, chvilku sa odo mna drzela dal, ale pak to priala a ze budeme aspon kamarati. asi pred pol rokom si aj nasla priatela (so ktorym ma bohuzial len problemy...). ale stale vidim, ako na mna kuka a ze je do mna zalubena, trocha ma to trapi... no ale k veci. ma aj brata gaye a z cele jej rodiny to ona vzala najlepsie, vobec nedala na predsudky. naviac v jednom kuse nadava na jojku a markizu a tie spravy v televiznych novinach a ze jim neveri a najradsej by televizor oknom prehodila...

a tak ked sme dneska boli vonku na kofole a potom sme sa prechadzali parkom, zacala si stezovat na svojho priatela, ako jej neustale robi problemy a starosti... a ze mi zavidi ze ma nic nemoze trapit, ze s mamou som si vzdy rozumel a tak... a ja som odpovedal, ze to nie je tak ako to vyzera a pak som sa odmlcel.
pytala se ze ako to myslim.. a ja bol na jehlach, ze co jej povedat, pravdu lebo zaklamat... ale klamat som nechcel, tak som opatrne zacal, ze mama je na mna nahnevana co som sa jej s niecim zveril a ona mi neveri ani nos medzi ocima.. kamaratka bola zvedava, ze s cim som sa jej zveril ze to brala tak zle... a s jej schopnostou zo mna vsetko vytahat som jej vsetko povedal... bol som vydeseny, minimalne po kazdom tretom slove som sa jej narychlo kuknul do oci a potom sa zasa kukal na zem... no proste po nejake pulhodinke vsetko bolo vonku. a ja cekal ze sa tiez zvedne a odejde, ale ona nie. povedala "no ufff, pojdme niekam na sklenicku, potrebujem to rozdychat." zatiahla ma do najblizsie hospodky a tam sme si dali kazdy asi dve piva (pit alkohol som ju videl do tej doby len dvakrat v zivote

) a este o tom tise kecali. ke koncu povedala "paja, mam ta rada, len ma nechaj to rozdychat. nie som ako tvoja mama," (som jej to povedal) "a nie je to o tom, ze by som chcela byt zla. porad sme kamarati. zajtra po praci ti napisu, pozajtra mam zas volno a napriklad bysme mohli ist na pitie." citim sa fajn, dnes vecer mi este poslala na skype usmiateho smajlika

neverim, ze sa mi povedlo coming outovat a nestratit ju... teraz sa sam seba pytam, kde som v coming oute mame urobil chybu?
a podarila sa mi dnes este jedna fajn vec, ktoru ale takto verejne na fore nebudem rozpitvavat

este raz dakujem za vase odpovede a tedy i psychicku podporu