Dopis pro organizátory Prague Pride 2014
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 840 poděkování
Re: Dopis pro organizátory Prague Pride 2014
Jenom jsem chtěl říci, že způsob jejich komunikace indikuje míru toho, jak moc to berou vážně...
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
SOAD
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Jenže to co napíší někteří do novin se dost radikálně liší od toho co se předvádí na podobných pochodech. Můžu se tvářit a vykřikovat něco o serióznosti jak chci, ale v momentě kdy na sobě zároveň budu mít dámský make up, sporý gumový obleček a budu u toho kroutit zadkem, tak mě nikdo brát vážně prostě ani nemůže...
-
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 474 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
Jednorožče, tipnu si, že ty jsi nikdy na Prague Pride nebyl?
-
- Registrovaný uživatel
simigrane, koukám na ty super fotky,videa z něj... (což je taky to co na tu veřejnost ve skutečnosti bude působit)
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 14
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
Ty fotky a videa jsou často součástí určité mediální manipulace. Kdyby měl člověk vycházet z toho, co se píše na internetu, spíše by soudil, že se jedná o jakési orgie. Na druhou stranu si i já myslím, že Prague Pride příliš seriózní není. I Weiss se nechal slyšet, že ta akce homosexualitu spíše karikuje a řada homosexuálů má zřejmě stejný názor. Je to pojaté jako karneval. Těžko říct, jestli to je dobře nebo špatně. Když si lidé ze své odlišnosti dokáží sami dělat legraci, je to docela zdravé, ale zároveň to pak jaksi vylučuje vážný náhled na celou věc.
-
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Tak já jsem i celkem rád za různé pomalované a extravagantně oblečené lidi. Ono to krásně nastavuje zrcadlo společnosti. Třeba když spousta medií z pochodu 10 000 - 20 000 lidí vybere fotky desítek možná stovek takových lidí a nezveřejní ani jedinou fotku celkového pohledu na průchod. Hodně to vypovídá o kvalitě zpravodajství. Nebo když se vyrojí v diskusích ty desítky lidí, co z toho odvodí, že se tak homosexuálové typicky chovají (krásné zobecnění ze stovek lidí na jedné specifické akci na stovky tisíc lidí ve všech situacích po celý rok). A ukazuje to také na to, jak někteří lidé mají neustálou potřebu říkat jiným lidem, jak mají žít. Za komunistů třeba byli chlapci s dlouhými vlasy nuceni nechat si je ostříhat.
Já doporučuji lidem, aby šli na Prague Pride a prohodili i pár slov s lidmi v různých kostýmech. Z toho, co jsem zaslechl, když jsem se dostal poblíž takových lidí, jsem přesvědčen, že velká část z nich je naprosto v pohodě. Mají různé všední problémy jako jiní lidé.
Když už tedy fotky, pár jich nalinkuji z praguepride.cz:
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_renato_richina_179/20130817-1458-img_2269_20130901_1180676627.jpg
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_jan_cermak_153/2013-08-17_143850_0032_1_20130823_1725746803.jpg
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_wenca_konik_181/dsc_7425_20130901_2082136670.jpg
Já doporučuji lidem, aby šli na Prague Pride a prohodili i pár slov s lidmi v různých kostýmech. Z toho, co jsem zaslechl, když jsem se dostal poblíž takových lidí, jsem přesvědčen, že velká část z nich je naprosto v pohodě. Mají různé všední problémy jako jiní lidé.
Když už tedy fotky, pár jich nalinkuji z praguepride.cz:
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_renato_richina_179/20130817-1458-img_2269_20130901_1180676627.jpg
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_jan_cermak_153/2013-08-17_143850_0032_1_20130823_1725746803.jpg
http://www.praguepride.cz/images/joomgallery/originals/prague_pride_2013_88/prague_pride_pruvod_-_foto_wenca_konik_181/dsc_7425_20130901_2082136670.jpg
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Dal: 337 poděkování
- Dostal: 429 poděkování
Když si něco vezmu do hlavy, tak mi to těžko někdo rozmluví. A pokud jsem přesvědčen, že dělám něco prospěšného tak už vůbec ne. Přesto bych chtěl ty, kteří se průvodu hodlají zúčastnit, poprosit právě o to - opravdu nelze toho, čeho chcete účastí dosáhnout, docílit jinak? Fakt, že si organizátoři Prague Pride prezentaci pedofilů na této akci nepřejí, mě osobně stačí k tomu abych tam nešel. Nepřijde vám to k nim neslušné?
-
- ve věku od: 10
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 840 poděkování
Je něco neslušné jenom proto, že někoho někdo někde nechce, a on se přesto zúčastní? Ačkoli jsou případy, kdy bych tak neučinil (jít nepozván na svatbu někoho, kdo mě tam nechce), jsou také případy, kdy to může mít značné pozitivní následky, které člověk směřuje. Dle této logiky bychom už museli zrušit fórum, protože někteří lidé ČEPEK odmítají (z poslední doby třeba Kroupa, Hajnová...). Teď nechci působit, že účast na Pride nějak heroizuji, ale dle této logiky by Ježíš nikdy nesměl přijet do Jeruzaléma, protože byl odmítán zákoníky a farizeji, dle této teorie by se Gándhí nikdy nemohl přes výhrůžky a odpor vylodit na březích Jižní Afriky, nebo by Galileo, Kepler nebo Koperník nikdy nemohli otevřeně mluvit o heliocentrismu...pbd píše:Když si něco vezmu do hlavy, tak mi to těžko někdo rozmluví. A pokud jsem přesvědčen, že dělám něco prospěšného tak už vůbec ne. Přesto bych chtěl ty, kteří se průvodu hodlají zúčastnit, poprosit právě o to - opravdu nelze toho, čeho chcete účastí dosáhnout, docílit jinak? Fakt, že si organizátoři Prague Pride prezentaci pedofilů na této akci nepřejí, mě osobně stačí k tomu abych tam nešel. Nepřijde vám to k nim neslušné?
Co je mojí motivací už jsem zmiňoval - snaha o postupnou detabuizaci pedofilie se všemi důsledky z toho plynoucí (tolerantnější prostřední co se pedofilie týče, větší možnost upřímnosti, předcházení zneužívání edukací pedofilů, rozšíření informací k těm, kteří to potřebují nejvíc - obecně řečeno snaha o prosazování cílů ČEPEKu) metodou rozvíření mediální diskuze i přímou osvětou (letáčky). A účast na Pride narozdíl od třeba od veřejného coming outu nepovažuji za sebeobětování. Jo, možná je to riskantní, ale nejistota provází náš život stále a je třeba ji přijmout a nenechat si jí ovládat život. Jenom se snažím dát najevo to, že má cenu jít do rizika pro něco, na čem nám skutečně záleží a bereme to ne jako sebeobětování, ale jako něco, co doopravdy chceme udělat, v čem vidíme smysl. Dosahovat zmíněných cílů veřejným coming outem nechci, protože by to podle mě velmi uškodilo velkým projektům pro děti, na kterých pracuji, organizacím, kde jsem činný, jako celkům a také mě, protože by mě to stálo všechny pozice u dětí, kde si myslím, že jsem prospěšný. Na to je ještě času dost.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
SOAD
SOAD
-
- Registrovaný uživatel
ad: organizátoři nechtějí. Ten průvod je veřejný ne, organizátoři si těžko mohou určovat koho tam chtějí nebo nechtějí, musejí zkousnout i ty co tam půjdou protestovat proti nim a nic na tom neslušného nevidím. Navíc je otázka kolik lidí tam ty pedofily ve skutečnosti nechce a kolik lidí to chápe.
Já jsem reakce organizátorů pochopil ne tak, že tam nechtějí pedofily, ale že nechtějí, aby se tam zanášela jiná témata než oficiální téma pochodu, kterým jsou práva gayů a lesbiček na východě, zejména v Rusku.Jednorozec píše:ad: organizátoři nechtějí. Ten průvod je veřejný ne, organizátoři si těžko mohou určovat koho tam chtějí nebo nechtějí, musejí zkousnout i ty co tam půjdou protestovat proti nim a nic na tom neslušného nevidím. Navíc je otázka kolik lidí tam ty pedofily ve skutečnosti nechce a kolik lidí to chápe.
-
- Registrovaný uživatel
Popravdě mi není jasné jaký má smysl pochod za práva skupiny lidí v jiné zemi s jiným zřízením, zvyky atd.
Mimochodem co pochod za práva homosexuálů v islámem ovládaných zemích, nebo na kubě (tam jsou na tom o dost hůř), i když kopání do ruska je teď moderní...
Mimochodem co pochod za práva homosexuálů v islámem ovládaných zemích, nebo na kubě (tam jsou na tom o dost hůř), i když kopání do ruska je teď moderní...
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku do: 14
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
Vážení přátelé, myslím, že prezentace pedofilů na Prague Pride za stávající situace prostě není dobrý nápad. Když už se organizátoři vyjádřili, že si ji nepřejí, znamená to, že jsou to pokrytci, ale mělo by to být respektováno. A Bican nyní zveřejnil článek, v němž je odpověď Rambousové Myšovi, a v němž kritizuje PP za to, že si nedokázal udržet tvář. Pravda, moc lidí si ten článek asi nepřečte, ale pokud se nyní pedofilové na PP budou prezentovat, shodí tím sami sebe. Pokud to bude mít nějaký mediální ohlas, vyjde najevo, že se na PP pedofilové prezentovali i proti přání organizátorů, což nevykreslí pedofilní aktivisty jako rozumné lidi, ale spíše jako fanatiky. Stojí to za to?
-
- Člen skupiny ČEPEK
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Dal: 337 poděkování
- Dostal: 429 poděkování
Zkusím to říct jinak. Snaha detabuizovat pedofilii je záslužná, na tom se asi všichni shodneme, stejně tak se ale asi také shodneme na tom, jaké to vyvolává u publika reakce - někdo to většinou odnese. Pár fackama to možná odnesete na místě vy, ale důležité je také to, kdo to odnese "mediálně". Nevěřím, že by z toho v tomto pohledu odešli ostatní účastníci a organizátoři Prague Pride nevinní: na pochodu byli pedofilové = Prague Pride jsou pedofilové, pedofilové jsou zrůdy = všichni z Prague Pride jsou...
Chci tím říct, že když někdo (účastník průvodu informující o pedofilii) vstupuje do byť jednostranného vztahu s někým jiným (účastníci a organizátoři Prague Pride), tak nese odpovědnost za to, že ten druhý (organizátor) s ním (s pedofilií) bude také spojován. A spojovat někoho s pedofilií není momentálně nic moc lichotivého. Bojím se, že to za nás odnese někdo jiný.
Chci tím říct, že když někdo (účastník průvodu informující o pedofilii) vstupuje do byť jednostranného vztahu s někým jiným (účastníci a organizátoři Prague Pride), tak nese odpovědnost za to, že ten druhý (organizátor) s ním (s pedofilií) bude také spojován. A spojovat někoho s pedofilií není momentálně nic moc lichotivého. Bojím se, že to za nás odnese někdo jiný.
-
pdb, já tvou námitku chápu, ale dovedeš si představit, že by pokaždé každý takhle z něčeho vycouval, protože by někdo mohl něco začít splácávat dohromady? Z naší strany se budeme snažit toto omezit tím, že přímo v den pochodu řekneme, kolik nás tam vlastně bylo a co jsme dělali. Aby nám zase nějaké hlavnespravy nepřišili J. X. Doležala. Také si myslím, že bychom měli vyzvat veřejnost, že ať se jim naše účast líbí nebo ne a ať souhlasí s různými cíli, které Prague Pride má, jasně by měli odsoudit kohokoli, kdo nás začne spojovat, jako tlučhubu. Jsou i lidé, které vůbec nezajímá, kde je pravda, ale s těmi bude problém vždycky. Ostatně některé skupiny, kdybychom tam nebyli, tak by si nás musely vymyslet. Vždyť někteří lidé dokáží ještě pořád strašit skupinou NAMBLA, která má už přinejmenším 20 let dobu své největší (pochybné) slávy za sebou.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Ředitel Prague Pride před hodinou na ČT24 říkal, jak v Ugandě vycházejí v bulvárních novinách fotografie gayů se jménem a adresou, což má pro daného gaye samozřejmě nepříjemné následky. A proto prý pořádá letošní pride. Je zajímavé, že mu nevadí, když se pro pedofily pod jménem "registr pedofilů" navrhuje přesně totéž — a to u nás, ne tisíc kilometrů daleko.
-
- Registrovaný uživatel
Mimochodem když vezmeme v potaz, že na tom pochodu nejsou, ze strany pořadatelů, pedofilové vítáni. Zkusil se někdo zamyslet, jestli existuje akce kde by vítání byli a tudíž jestli má tento argument, v případě snahy se někde zúčastnit, vůbec smysl?
Podle mně by jsme totiž, při respektování podobných názorů, nesměli ani vystrčit nos z baráku..
Podle mně by jsme totiž, při respektování podobných názorů, nesměli ani vystrčit nos z baráku..