Svět on-line – skutečnější než realita? (děti a media.cz)

Diskuze o problematice dětí.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Svět on-line – skutečnější než realita? (děti a media.cz)

Nový příspěvek od Silesia »

http://www.detiamedia.cz/art/1916/svet-on-line-.htm
snad to tu nikde není.
Zajímavý článek o on line světe a detech.
Sasuke
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
Výkřik do tmy: Slib daný dítěti je posvátný a neporušitelný. A jeden ze základních slibů, které musímě dítěti dát, je ten, že mu nikdy neublížíme, vědomě či nevědomě.
Dal: 3 poděkování
Dostal: 23 poděkování

Re: Svět on-line – skutečnější než realita? (děti a media.c

Nový příspěvek od Sasuke »

Tak tohle je pořádně šílené. Vždycky mě dostane, jak si hlavně starší děti myslí, že internet je sám o sobě neškodný, a že pokud si dají pozor a nenechají se srazit na kolena kybešikanou, bude to v pořádku. Momentálně znám dva kluky pod 15 let (bratry), kteří denně prochatují hodiny na facebooku - kdykoliv přijdu ze školy nebo z práce a najedu si facebook, jsou online a přidávají si statusy, kolik komu napsali zpráv a jak moc času na "ksichtové knize" tráví. A jsou na to hrdí. Nutno podotknout, že není den, abych u nich nenalezl novou profilovou fotku nebo pár nových statusů.
Když jsme je s kamarádkou potkali nedávno venku, nervózně seděli s rodiči a (pravděpodobně) strýcem a tetou na venkovní zahradě od jedné z restaurací, dotykové mobily položené na stole. Ačkoliv měli trávit čas s rodinou a jejich matka je několikrát napomenula, tak neustále sahali po mobilu, kontrolovali si to a nejmíň 10x jsem za tu hodinku co jsem seděl u vedlejšího stolu slyšel věty typu "Koukej, Sárina mi dala lajk. Já ti říkám, mě balí.", "Ten ***** nelajkl můj status!" (po této větě následovalo okřiknutí ze strany matky, ať se chovají slušně a jejich protočení očí) a podobně. Následně jeden z nich odešel na toaletu, s tím, že když jsem 15 minut potom šel na WC já, tak seděl na toaletách opřený o stěnu a chatoval na mobilu. A když jsme s kamarádkou odcházeli, stále se z WC nevrátil. Dokonce vím, že s sebou všude tahá nabíječku od mobilu, aby si případně mohl někde dobít.
Zatímco jako mladší často hrávali před domem fotbal, nyní je venku snad ani nevidím. Ale když jim někdo řekne, že jsou závislí, tak toto tvrzení razantně odmítnou.
Všechno kromě internetu pro ně přestalo mít smysl - nic je nebaví, chvilku neposedí na místě, nezahrají si hry... Prostě jen sedí a sedí před obrazovkou a jejich jediný pohyb je potřeba přenést u oběda kus kuřete od talíře k ústům (druhou rukou držíc mobil). Myslím, že to s nimi v nejbližší době nebude dobré. A stejně tak se spoustou jiných dětí.
Je to smutné.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Svět on-line – skutečnější než realita? (děti a media.c

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Tak ono je to třeba časem přejde. :) Já jsem býval závislý na mnoha věcech, ale vždycky mě to časem pustilo, respektive jsem na to přestal mít čas.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.