[odkaz již nefunkční]
Treba poznamenať, že to že pedofil trpí sexuálnou úchylkou neznamená, že je mu automaticky vznesené trestné obvinenie. Toto je možné vzniesť za sexuálne zneužívanie, znásilnenie či iný sexuálny delikt, a to bez ohľadu na to, či sa úchylka preukáže, alebo nepreukáže. Človek trpiaci touto úchylkou musí dostať všetku dostupnú lekársku pomoc, práve preto, aby sme zabránili ublíženiu nevinným.
Nikto normálny sa však svojou sexuálnou úchylkou nechváli, iba že by chcel niečo dosiahnuť. Ľudia s týmto problémom hľadajú pomoc, nikto normálny:
- neprichádza v tejto veci s verejným coming outom, (Gay Pride Praha 2013)
- nezakladá weby s právnou výlukou /o odmietaní trestných činov/ mimo iného nevyhnutne potrebnou, lebo inak by aj Česká republika začala okamžite voči týmto osobám trestné stíhanie, (o tom či je skutočne úprimné, akoby som mal istú pochybnosť kvôli tomuto príspevku „Muj trochu blaznivy coming-out“
Tieto veci skôr naznačujú, že namiesto pomoci vo vážnej, skutočne psychicky vážnej situácii hroziacej nesmiernym poškodením dieťaťa sa takto človek nespráva. Predstavte si, ak by som mal myšlienky na znásilnenie, šiel by som na napr. Festival inakosti povedať, že ja fakt strašne cítim, že chcem niekoho znásilniť, ak by som skutočne chcel svoju chuť potlačiť?
Americká asociácia psychológov (áno presne tá, ktorá vyradila z manuálu homosexualitu v roku 1973 ako chorobu a nahradila ju výrazom orientácia) v piatej edícii Diagnostického a štatistického manuálu duševných chorôb opísala pedofíliu ako „orientáciu“. Hoci predtým uvádzala, že nový manuál je výsledkom niekoľkoročnej práce, po mimoriadnom pobúrení verejnosti priznala chybu, ako aj to, že túto „chybu“ napraví v ďalšom vydaní.
Vieme, že sexuálne zneužívanie detí je jedným z najhorších zločinov, ktorých sa človek môže dopustiť, aké to má dôsledky sa dá ťažko predstaviť. Je hrozné, keď len tak na webe natrafíte na video o tom, ako zneužívanie v mladosti ovplyvnilo jedno dieťa tak silne, že potom v mladosti zneužíval deti sám. A nie je to bohužiaľ jediný prípad, ktorý existuje.
Deti potrebujú ochranu. Vidíme ako počet známych prípadov narastá. V poslednej dobe sme boli svedkami, ako došlo k nachytaniu množstva pedofilov na internetových fórach, kde zneužívali deti tretieho sveta. Veľmi vážne vnímame aj zneužívanie detí kňazmi. Denník Pravda o zneužívaní detí kňazmi, cituje amerického experta Fitzgibbonsa o vzťahu homosexuality a pedofílie takto:Túto tézu podľa neho plne potvrdzujú štúdie John Jay College pri Newyorskej mestskej univerzite a klinické skúsenosti. „Všetci kňazi, ktorých som liečil a ktorí mali problémy s mladistvými, boli v minulosti protagonistami v homosexuálnych vzťahoch medzi dospelými,“ povedal Fitzgibbons.
Musíme urobiť všetko preto, aby nedochádzalo k zvyšovaniu akceptácie takéhoto správania.
Musíme urobiť všetko preto, aby deti neboli zneužívané, aby boli ochránené pred hrozbami, ktorým čelia v tejto dobe aj prostredníctvom internetu a sociálnych sietí.