Tampa (Alissa Nutting)

KNIHY slouží ke sdílení recenzí a tipů na zajímavá knižní díla.
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
  2. Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
  3. V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Tampa (Alissa Nutting)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Tampa

Celeste je šestadvacetiletá středoškolská učitelka. Její zálibou jsou nezletilí studenti. Při výběru ideálního kandidáta má určitá kriteria: Nesmí být moc sebevědomý. Nesmí mít vysportovanou postavu. Nesmí mít akné. A brzy se její představy splní… Kritika román ohodnotila termínem „sexuálně explicitní“, autorka dopodrobna popisuje všechny sexuální scény. Zároveň nastoluje jízlivou otázku: Kdo by v patnácti dokázal odolat svodům atraktivní učitelky?

iDnes.cz: Lolita je chlapec. Šokující román inspiroval příběh deviantní učitelky

Kdyby byl Humbert ženou a Lolita chlapcem, změnili bychom na slavný román Vladimira Nabokova názor? Americká spisovatelka Alissa Nuttingová si zkusila představit pedofilní středoškolskou učitelku a sepsala její otevřenou sexuální zpověď v románu Tampa.

...

Je zvrácená - ale ne proto, že by překročila věkovou hranici pro sexuální styk vymezenou zákonem, ale proto, že není schopná citu. Ani ke svému manželovi, ani k žádnému ze zneužitých chlapců. Jde jí o těla, o uspokojení.

Poznámka: Takový člověk by ovšem měl problémy, i kdyby nebyl pedofil/efebofil ... ale lidé o tom budou mluvit zas jen jako o románu o pedofilii.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3641 poděkování

Alissa Nuttingová: Tampa

Nový příspěvek od Kasz »

Alissa Nuttingová: Tampa
Autorka: Alissa Nuttingová
Přeložil: Martin Pokorný
Počet stran: 224 stran
Vydalo nakladatelství: Odeon 2014

Když pedofil nosí podpatky... Česky vyšel skandální román Tampa (Lidovky.cz)

Celeste, učitelka na střední škole v americké Tampě, skrývá totiž tajemství, úchylku, problém, deviaci, říkejte tomu jakkoli. Zkrátka a dobře: její sexuální orientace míří na mladé chlapce.

Ovšem víc než mladí chlapci jsou Celestiny oběti vlastně děti. V hledáčku její sexuální touhy se nachází kluci ve věku třináct či čtrnáct let, nejlépe stydliví, ze kterých ještě čiší nevinnost. První náznaky svalů a vousů, které si každý puberťák náležitě pochvaluje a považuje je za první známku dospělosti, naopak Celeste silně odpuzují. V jejím vidění je to totiž známka toho, že se poddajný a lehce manipulovatelný chlapec stává mužem, který ji může ohrozit. Mohl by se do ní třeba zamilovat, ne-li snad o jejich vztahu promluvit před pubertálními spolužáky, na které bude chtít zapůsobit. A proto v takovém případě dává Celeste okamžitě ruce pryč. V rámci pudu sebezáchovy, jak tvrdí.

Autorka se totiž inspirovala skutečným případem Debry Lafave. Tu policie v roce 2004 obvinila ze sexuálního styku s jejím čtrnáctiletým žákem. Nuttingová studovala stejnou školu jako Lafave a jak sama v jednom rozhovoru popsala, vidět v televizi člověka, kterého znáte, a to v souvislosti s takovým obviněním, ji přivedlo na myšlenku napsat knihu o ženských násilnicích.

Díky tomu, že se plně vyhnula expresivním výrazům a barvitému líčení, největší důraz klade právě na genderový rozměr knihy. Od pedofila přece neočekáváte, že by byl atraktivní a okolím tolik oblíbený. Totiž ještě lépe řečeno: pedofila (nehledě na generické maskulinum, které český jazyk používá) si většinou představíte jako muže, ženu jen výjimečně či dokonce vůbec. Jenže Celeste je přesným opakem: krásná žena, která dbá o svůj zevnějšek i vystupování na veřejnosti, je vdaná a s manželem navenek působí jako „žili šťastně až do smrti“. Nikdo ji proto z ničeho nepodezírá. A to ani tehdy, když svému žákovi nabídne doučování u něj doma.

Jo jo, kniha klade důraz právě na genderový rozměr... ale autorka recenze - jako obvykle - opomenula základní fakta, která kdyby si nastudovala, pojem pedofil by stěží mohla použít.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 474 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Re: Alissa Nuttingová: Tampa

Nový příspěvek od simgiran »

Hm, pedofilka, protože se cítí ohrožená staršími chlapci a muži? Co je to za blbost? Jako by si člověk vybíral, kdo se mu bude líbit. :| Můžu si vybrat, s kým budu chodit nebo s kým budu mít sex, ale nevyberu si, kdo se mi líbí. Jako pro mě by mohlo být praktické, kdybych třeba chodil s nějakým bohatým chlapem, nějakým rázným, výřečným, co by se třeba za mě postavil, kdyby to bylo potřeba, zvládl by leccos opravit apod. Jo, super, ale chlapi se mi prostě nelíbí.
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Napsal jsem autorce email:

Vážená paní redaktorko,
dovolte mi, abych reagoval na Vaši recenzi s názvem "Když pedofil nosí podpatky... Česky vyšel skandální román Tampa", který je zveřejněný na adrese http://www.lidovky.cz/kdyz-pedofil-nosi-podpatky-cesky-vysel-skandalni-roman-tampa-ptb-/kultura.aspx?c=A140716_174007_ln_kultura_hm

V nadpisu i textu recenze se dopouštíte jedné zásadní a hrubé nepřesnosti - to jest ztotožnění pojmu pedofil s člověkem, který sexuálně zneužívá děti, nebo přesněji osoby pod zákonnou věkovou hranicí.

Jednak - pokud bychom měli mluvit o pedofilii nebo pedofilech, jsou to lidé, kteří cítí erotickou přitažlivost k dětem. To samo o sobě ještě neznamená, že takový člověk bude sexuálně zneužívat nebo jinak obtěžovat děti. Pravda, že podle popisu, kdy hlavní "hrdinku" románu přestávají kluci přitahovat, jakmile se objeví náznaky vousů a jiných projevů mužnosti, se nejspíš o ženu - pedofilku jedná. Nicméně stále zůstává zásadní právě to ztotožnění pojmu pedofil s pohlavním zneužíváním dětí. Ano, i mezi pedofily jsou lidé, kteří pohlavně zneužívají děti. Nicméně většina těch, kdo zneužívají děti, nejsou pedofilové: http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/124292-az-90-procent-pripadu-zneuzivani-deti-nezpusobuji-pedofilove.html

Myslím si, že by recenze šla napsat i v duchu rozlišování pojmů. Asi budu muset jednoho dne napsat sám autobiografickou knihu, aby taky vyšla nějaká o pedofilovi, který děti nezneužíval. Je to totiž pro nás - tedy ty pedofily, kteří děti nezneužívají, neustálé úskalí, když mezi veřejností je slyšet neustále ztotožňování pedofil = ten, kdo zneužívá děti. Váš článek tuto vizi bohužel také podporuje.

S pozdravem
Petr Kasz
heterosexuální pedofil a učitel na základní škole
administrátor http://www.pedofilie-info.cz a http://www.nejenhomo.cz
osobní stránka: http://kasz.sweb.cz
email: [email protected]
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Paní redaktorka odpověděla a dokonce změnila nadpis článku:

Pěkný den,
předně děkuji za Vaše upozornění. Musím zdůraznit, že o pedofilii povědomí mám a vím, že ji nelze ztotožňovat se sexuálním násilí na dětech. Vězte, že s tímto vědomím jsem tuto recenzi psala a jsem přesvědčena, že obsah textu pedofilii a násilí na dětech rozhodně neztotožňuje. Ostatně píši o tom, že sexuální orientace Celeste míří na malé děti. Pedofilií toto nenazývám.

Bohužel chyba se stala při tvorbě titulku. Tam, přiznám se a chybu plně uznávám, jsem tyto pojmy zaměnila. Za to se Vám velmi omlouvám, jsem si plně vědoma toho, jaké dopady tato záměna (zejména v médiích) má.

Proto ještě jednou děkuji za Vaše upozornění a vězte, že to rozhodně nebylo mým úmyslem. Chybu jsem opravila.

Děkuji a přeji příjemný den.

S pozdravem
Hanka Mazancová, Lidovky.cz

Zašlu jí poděkování. :)
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Sotva jsem jí poděkoval za úpravu nadpisu, všiml jsem si, že upravila i text článku. Nyní v článku není pojem "pedofil" vůbec použit.