Jenže jak teda mám pak poznat co je špatné a co ne, když na zahraničních serverech, jsou jiné mravy?
Třeba u nás v ČR bych si nedovolil vyfotit ani nahou holčičku a dát si jí do počítače, zatím co na netu je hromada nezakázaných věcí jako nahé holčičky na nudistické pláži za účelem soutěže. Děti stojí nazí a drží cedulky s číslama.
Já, když jsem na ty stránky šel, jsem dostal strach, že se vystavuju nějaké protizákoné věci, ale nakonec jsem tam viděl spousty komentujících a bodujícíh nahé holčičky v pozitivním slova smyslu.
A tak se vás ptám, pokud by byla nějaká úleva v jiném státě, kde by se dalo dělat víc, než tu v ČR, kolik z vás (nehledě na finanční a pracovní situaci) by bylo ochotných se do jiného státu přestěhovat?
Já osobně nevím, jsem totiž ještě pořád zastrašen psychiatrickou nemocnící.
Nevím, nedokážu si představit, že bych šel s fotoparátem do nějakých dětských sprch a odvážně fotil. Zatím co za hranicema někde by to bylo asi normální.
Zajímalo by mě vaše postavení. Já z toho mám trošku rozporuplné myšlenky...
Říkám si, když nechceme spáchat nějaké sexuální jednání na dítěti, z kolika procent to uděláme kvůli zákonu a z kolika procent to uděláme kvůli tomu, abychom neublížily dětem.
Je to taky dáno jejich výchovou, že když asi za hranicema vyfotím holčičku a budu tak k tomu společností nakolněn, tak pak se můžu pěkně po příjezdu do ČR divit, že si vyfotím holčičku nahou a zavřou mě.
Jenže jak je to tedy potom i se zneužitím na dětech, pokud je to dáno společností? Chci jen říct, že se jako nezastávám toho, že je sexuální zneužívání dětí správný, ale do jaké míry je špatný, pokud jsou teda některé věci jinde jinak myšlený jako třeba v případě těch fotografií? Jinde je to špatné a jinde ne?
Děkuji předem za odpovědi... Doufám, že mi někdo nějak řekne, jak toto mám brát, protože mám zase v hlavě bordel...