Vždyť jsem jen nevidomá, copak nemůžu být dobrá matka? (idnes.cz)
Pavla Kovaříková, dříve Valníčková, medailistka z paralympiád a matka tříleté dcery, bojuje za nevidomé matky. Vadí jí chování některých zdravotníků k nevidomým. Chce to změnit - pustila se do průzkumu. Oslovuje ženy po porodu a ptá se na zkušenosti.
Pavla Kovaříková vystihuje zásadní problém: pokud se rodičům narodí postižené dítě, existuje pro ně řada podpůrných organizací a asociací. Ale nikoliv naopak. Paradoxně tu chybí služba pro nevidomé rodiče.
"Opakovaně se dovídám o případech, kdy po zjištění gravidity gynekolog automaticky směřuje nevidomou ženu k interrupci. Nebo se běžně stává, že pokud v porodnici zjistí, že jsou nevidomí oba rodiče, posílají hlášení na odbor péče o děti a sociální pracovnice přijde k nim domů na šetření," popisuje žena.
Vždyť jsem jen nevidomá, copak nemůžu být dobrá matka?
Re: Vždyť jsem jen nevidomá, copak nemůžu být dobrá matka?
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/215452801100215/obsah/381243-milena-a-jaroslav
Zajímavá reportáž o tom jak nevidomý pár vychovává holčičku.
Zajímavá reportáž o tom jak nevidomý pár vychovává holčičku.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 17 poděkování
- Dostal: 522 poděkování
Re: Vždyť jsem jen nevidomá, copak nemůžu být dobrá matka?
No on si člověk co vidí dost těžko dokáže přestavit co zvládne člověk slepý... Já sám si nedovedu představit jak bych měl pohlídat škvrně, aby nevběhlo pod auto či nepadlo ze schodů, když bych nic neviděl. Na druhou stranu pamatuji rodiče jejichž děti neměli ani co jíst, natož aby je někdo hlídal a podobný problém nikdy neměli.