Povídka Dobrodružství s nahým klukem (Jaroslav Hašek)

KNIHY slouží ke sdílení recenzí a tipů na zajímavá knižní díla.
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
  2. Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
  3. V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Povídka Dobrodružství s nahým klukem (Jaroslav Hašek)

Nový příspěvek od tdnka »

Povídka Dobrodružství s nahým klukem

„Milostpaní,“ pravil jsem, „kdybyste byla vy v takové situaci jako tento hoch, tu věřte, že bych s vámi nešel po hrázi, poněvadž vím, co je to cudnost, ale tohle nevinné dítě, které se tak pěkně dětsky rýpá před vámi v nose, neurazí jistě žádného, kdo má smysl pro nahé dětské tělo.“

Dva páni si odplivli. Parník již přijel. Cpal jsem se s nahým klukem na palubu. Kapitán se na nás podíval a zvolal: „Co chcete s tím nahým klukem?“

„Pro něho a pro mne lístek do Prahy.“

„Nahý lidi nevozíme,“ pravil kapitán, „nechte kluka na břehu.“

Drobná povídka Jaroslava Haška. K nalezení ve vícero výborech z povídek autora např: "Týden mezi dacany" z 8o.let či v reprezentativním výboru z nedávné doby "Moje zpověď. Při hledání full-textu na netu jsem před chvíli zjistil, že existuje filmová adaptace. Neměl jsem tušení! Viděl to někdo z vás? Říkám si - povídka je to dost vtipná, ale také velmi krátká, tak mne zajímá, co z toho udělali filmaři:-) Ale už podle synopse na čsfd vidím, že to měnili - protože v povídce se žádnou tramvají nejede. Ještě tak parníkem z Bráníka, ale ani to ne:-)

http://www.csfd.cz/film/229493-dobrodruzstvi-s-nahym-klukem/
Thomas Hermit
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 8 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: "Dobrodružství s nahým klukem"

Nový příspěvek od Thomas Hermit »

Viděl jsem, a opravdu se to odehrává v tramvaji. Jinak si to zas tak moc nepamatuji, ani nevím, jak moc to odpovídá povídce.

Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne neděle 23. 8. 2015, 21:44:29, celkem upraveno 1 x.
tdnka
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 9
Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost)
Dal: 61 poděkování
Dostal: 78 poděkování

Re: "Dobrodružství s nahým klukem"

Nový příspěvek od tdnka »

Hezký. Asi si to stáhnu, je to na ulož.to:-))
Ale nevím, nevím. Přesun té drobné historky do tramvaje tomu dost ubírá na logičnosti. V povídce se pomalu stmívá, dotyčný výletník je na břehu, v bráníku, s brečícím s klukem z vršovic, nemá čím jej zahalit a chce se dostat na parník. Tomu se dá ještě uvěřit.
Ale, že by jej tahal po tramvajích , centrem města, to by asi nějaký strážník nejspíše zasáhl či někdo chlapci podal deku...:-)