Minority Report dnešní doby (Lidové Noviny)

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3640 poděkování

Minority Report dnešní doby (Lidové Noviny)

Nový příspěvek od Kasz »

SPOLEČNOST: Minority Report dnešní doby (Zbyněk Petráček, Lidové Noviny)

Výtah:

Zkuste si malý test v oboru směřování západní civilizace: Co více ohrozí vás, vaši pověst i kariéru? Podezření z terorismu, nebo z pedofilie? Ta otázka je nastavena vyhraněně, ba přehnaně. Přesto se zdá, že blíže k realitě má odpověď b. Pedofilie vytěsňuje "starý dobrý" antisemitismus, ba i módní plagiátorství. Pedofilie je civilizačním tématem dneška.
(...)
Řekněme rovnou, že pedofilii bagatelizovat nechceme a nemůžeme – ať už se týká té či oné církve, té či oné osobnosti, té či oné politické strany. Nemělo by to ani smysl, neboť jde o reálný problém. Ale tento článek – podobně jako kritické reakce v Německu, jimiž se volně inspiruje – nepojednává o pedofilii jako takové, nýbrž o obsesi pedofilií, která přerostla ve společenskou a politickou zbraň.
(...)
Tady jsme u Minority Report, u toho, co Preventivní kriminální policii odlišuje od právního státu. Právní stát vyznává zásadu "nulla poena sine lege" (není trestu bez zákona). Kdo neprodal drogy, není dealerem. Kdo nepoložil bombu či se na tom nedomlouval, není teroristou. Kdo nedokonal zhanobení dítěte, není pedofilem. Anebo je, jak je teď cejchován Sebastian Edathy? Stačí k důkladné ostrakizaci jen to, aby se jen díval na obrázky efébů?

I když docela dobrý článek, zdá se, že pan Petráček používá pojem pedofilie v chybném významu.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 512 poděkování

Re: Minority Report dnešní doby (Lidové Noviny)

Nový příspěvek od Jednorozec »

Jen bych mu položil otázku na ten druhý odstavec. Skutečně je podofilie "reálný" problém pro společnost?
Hranicar
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 14
Dal: 19 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Re: Minority Report dnešní doby (Lidové Noviny)

Nový příspěvek od Hranicar »

Autor se zřejmě příliš nezabýval tím, co pedofilie doopravdy znamená a obnáší. "Legalizovat" nebo "nelegalizovat" pedofilii je je z hlediska významu nesmysl, jelikož pedofilie není čin. Ale pokud jde o obsesi pedofilií ve společnosti, má pravdu. Když je někdo obviněn z "pedofilie", většina lidí zkrátka zapomíná, že existuje něco jako presumpce neviny a už by chtěli lynčovat, kastrovat... :D