Čtrnáctiletý Filip spáchal sebevraždu kvůli homofobii okolí

Diskuze o problematice dětí.
Thomas Hermit
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 8 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Čtrnáctiletý Filip spáchal sebevraždu kvůli homofobii okolí

Nový příspěvek od Thomas Hermit »

Moderátorka Ester Janečková zažívá rodinnou tragédii. Její teprve čtrnáctiletý synovec Filip spáchal sebevraždu. Neunesl výsměch okolí kvůli své homosexualitě.
Zdroj:
http://revue.idnes.cz/synovec-ester-janeckove-spachal-sebevrazdu-fev-/lidicky.aspx?c=A140208_125551_lidicky_nh
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 472 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Re: Čtrnáctiletý spáchal sebevraždu kvůli homofobii okolí

Nový příspěvek od simgiran »

Je to hrozné, byl to krásný kluk, jak jsem viděl. Je smutné, že i dnes, po tolika letech, co se o homosexualitě mluví, se pořád homosexuálové setkávají s hnusným jednáním vůči sobě na základě sexuální orientace. A štve, mě, jak si někteří ho někteří lidé v diskusi pod článkem označují za slabocha, narušeného jedince apod. Ačkoli nikdo z nich neví, čím si musel projít. Ono když lidé, které člověk zná, ke kterým má i třeba nějaký vztah, se proti člověku otočí jen kvůli jeho sexuální orientaci, tak to zamává i nadprůměrně odolným jedincem. A i kdyby byl podprůměrně psychicky odolný, tak to neznamená, že by si měl někdo kopat do jeho mrtvoly, to je ubohost. A nic to nemění na tom, že kvůli lidské hlouposti a netoleranci jiní lidé zbytečně trpí.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1780 poděkování
Dostal: 3685 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Na stránkách Prague Pride, o. s. je vyjádření ke smrti Filipa:

Členové Prague Pride vyjadřují hluboký zármutek nad smrtí čtrnáctiletého Filipa, který minulý víkend spáchal sebevraždu. Filip nechtěl dál žít ve společnosti, kde je, jen protože je gay, vnímán jako někdo druhořadý, nenormální, špatný; ve společnosti, která není schopná akceptovat odlišnost, ba naopak ji aktivně potírá.

Všeobecně rozšířená a nepodložená teze o Češích jako o společnosti tolerantní vůči gayům, lesbám a transgender osobám je tímto opět zpochybněna. Prague Pride dlouhodobě upozorňuje na fakt, že česká společnost je vůči nám spíše apatická nežli tolerantní a že je nezbytně nutné se společností komunikovat a toleranci vůči LGBT lidem vytvářet.

Agentura pro základní práva Evropské unie v loňské zprávě poukázala na to, že 83 % gayů a leseb v Česku je pro svou sexuální orientaci ve škole šikanováno. Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy na tento výzkum a jeho alarmující výsledek nijak nezareagovalo. Otázka je, na co čeká? Ač se může zdát Filipův případ ojedinělý, v českých školách je bezpočet dětí, které trpí šikanou kvůli odlišné sexuální orientaci. Prague Pride proto vyzývá ministra školství mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka a ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera, aby urychleně přijali opatření a vytvořili programy, které budou pracovat s předsudky dětí, učitelů i rodičů vůči LGBT lidem.

Zdroj: http://www.praguepride.cz/cs/press/tiskove-zpravy/393-prohlaseni-k-filipovi.html

Dosaďte si za LGBT člověka, který je pedofil... Text to vystihuje zcela přesně.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
jenLGBT

Nový příspěvek od jenLGBT »

Kasz
no a bude se LGBT casem rozsirovat i o dalsi lidi, kteri maji netradicni orientaci? Myslim tim pedofilni? A jak si prestavujes vyuku ve skolach ohledne tehle problematiky? Uz se podobne programy rozbehli v zapadni Evrope? Pripadne jsou na zapade k temto lidem tolerantnejsi?
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Není potřeba, aby se LGBT rozšiřovalo, bohatě bude stačit, když lidé budou vědět, že existují pedofilové, kteří děti nezneužívají.

Výuku ve školách si představuji ve stejném duchu - tedy že se zmíní krátce, že existují různé parafilie... erotická zaměření, a že mnoho parafiliků se nikdy deliktu nedopustí, a krátké info o tom, co je to která parafilie, a u pedofilie zmínit, že pokud je někdo pedofil, že ty děti se mu líbí, ale nemusí je zneužívat, a odkázat na více informací na internetu. Pokud tam bude pedofil, tak si třeba pak naši stránku vyhledá. Pak je taky třeba o pedofilii veřejně mluvit, aby bylo v médiích více článků nebo reportáží v tomto duchu. Aby se měnilo společenské ovzduší.

Myslím si, že to vliv má a bude mít, jen je třeba intenzivnější činnost, neutuchat v naší činnosti, kterou děláme, resp. kterou dělají někteří naši velmi aktivní členové případně sympatizanti. Což je vidět např zde: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=355
Thomas Hermit
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 8 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Nový příspěvek od Thomas Hermit »

"Jsem maminka osmi dětí. Náš nejmladší syn Filip si 2.2.2014 vzal život. Jen ten, kdo prožil podobnou tragédii, může plně pochopit, co naše rodina prožívá", napsala na web E-mimino maminka čtrnáctiletého Filipa, kterého trápila homofobní nálada ve společnosti.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/filip-se-obesil-kvuli-homofobii-v-okoli-d9l-/deti.aspx?c=A140330_171609_deti_jup
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Filipovo poselství očima maminky (Umlaufoviny.com)

Dosaďme si místo homosexuality "náš" pojem, a bude to stejné:

... A já vím, že můj Bůh miluje i homosexuály, on je stvořil, a i když my nevíme, proč je stvořil, on je má rád a má s nimi své plány. Neodsuzuje je, neklade si žádné jiné podmínky pro jejich život - jen stejně jako všechny jeho děti mají žít v lásce. Žít v lásce a v pravdě, odpouštět a neubližovat jiným, to je to, co po nás Bůh chce a co jsem se snažila všechny své děti naučit.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Ester Janečková po smrti synovce na duhovém pochodu: Filípek jde s námi! (Blesk.cz)

Kvůli svému synovci bojuje proti homofobii, a tak nemohla Ester Janečková (41) na pochodu Prague Pride chybět. Spolu s rodiči Filípka, který se ve čtrnácti letech oběsil, aby poukázal na diskriminaci homosexuálů, nesla v rukou transparent s nápisem Filip jde s námi!

Nezahlédli jste včera někdo při průvodu Ester Janečkovou?
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 472 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Re: Čtrnáctiletý Filip spáchal sebevraždu kvůli homofobii ok

Nový příspěvek od simgiran »

Já viděl jen ten transparent. Neviděl jsem, kdo ho nesl, na to tam bylo trochu moc lidí.
Kasz
Administrátor

Re: Čtrnáctiletý Filip spáchal sebevraždu kvůli homofobii ok

Nový příspěvek od Kasz »