Silesia píše:A to se milý reine dělá jak
abych neodpovídal mimo téma, tak jen rozvedu...
totiž ta aplikace Provery (nebo Androcuru) podle mojeho názoru má jeden váznamný negativní jev, který jsem já sám pocítil. Vlastně jsem si říkal: "píchají mi injekce, abych nebyl takový jaký jsem..." podle mne je to určitý způsob degradace. Peodfil tak degraduje sám sebe, před sebou samotným. Jako by ta injekce v zásadě měla ovlivnit jeho společenksou nebezpečnost a on je tak ze hry...
Přitom to ale tak vůbec není... Androcur ani Provera se nesmí aplikovat dlouhodobě (v horizontu několika let) právě kvůli nežádoucím vedlejčím jevům. Česká sexuologická léčba deviantních pacientů je založena na spojení chemické (dočasné) kastrace a psychoterapie. Prý je to velice uspěšný model a recidiva je výrazně menší. No na druhé straně je to vždycky jen na člověku, zda něco spáchá nebo ne. V souvislosti s (ne-dobrovolnou, resp. automatickou) aplikací Androcuru je část zodpovědnosti jakoby přenesena na "chemii".
Osobně bych žádného pacienta nenutil k užívání těchto přípravků a to ani v průběhu swexuologické léčby. Kdo má pochybnosti o svém sebeovládání musí řešit tento problém jiným způsobem - např. vyhýbáním se dětem, psychoterapií a náhradními sexuálními aktivitami. Nejsem tedy příznivcem chemické kastrace a to ani u pacientů v sex léčbě, přičemž ale respektuji užívání těchto přípravků, pokud o ně projeví zájem.