Úspěch českých lékařů: nad leukémií zvítězí devět dětí z deseti (idnes.cz)
Mezinárodnímu týmu lékařů v čele s českými onkology se podařilo zefektivnit léčbu akutní lymfoblastické leukémie u dětí. Novými metodami léčili 5 060 dětí ze čtrnácti zemí světa. A boj o život nad leukémií vyhrálo 82 procent těchto pacientů. V Česku je pak úspěch ještě výraznější, zcela vyléčit se daří 89 procent dětí.
Nad leukémií zvítězí devět dětí z deseti
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 6
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: miluji holky i zeny a porad cekam na tu pravou lasku
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 9 poděkování
Re: Nad leukémií zvítězí devět dětí z deseti
Mě vždycky rozčílý když sliším,že někde je těžce nemocné dítě a nemocnice nechtějí nebo nemůžou pomoct dítěti,protože na to rodiče nemají peníze.Podle mého názoru by zdravotnictví mělo být úplně zadarmo.
Pokud se zruší vvšechny armády světa tak se financování najde.Generálové by se musely automaticky stát doktory.
Pokud se zruší vvšechny armády světa tak se financování najde.Generálové by se musely automaticky stát doktory.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 506 poděkování
Země bez armády se dříve či později stane vazalem země s armádou...
Lékařská péče něco stojí a je ji třeba z něčeho zaplatit.
Kvůli tomu je tak důležité vešejné zdravotní pojištění...
Bohužel velká část zdravotnoctví je velký "byznys", což se mi nelíbí,na druhou stranu díky tomu se zdá se posouvá pokrok v medicíně dopředu rychleji....
Lékařská péče něco stojí a je ji třeba z něčeho zaplatit.
Kvůli tomu je tak důležité vešejné zdravotní pojištění...
Bohužel velká část zdravotnoctví je velký "byznys", což se mi nelíbí,na druhou stranu díky tomu se zdá se posouvá pokrok v medicíně dopředu rychleji....
-
- Registrovaný uživatel
Když každý zruší armádu,tak už nebudem vazalem-pokud žádná země na této planetě nebude mít armádu.Říkám žádný stát nebude mít armádu.Když se nad tím tak zamyslím,tak každý stát dává několik procent svého HDP na složku,která je tu hlavně od toho aby když je to třeba,zabíjela lidi nemluvím ted o tom když jsou přírodní katastrofy a armáda tam pomáhá ale zbraně bych zrušil.
Armáda je ještě přežitek z dob,kdy lidé neznaly něco jako humanismus.Já bych ale některé tanky nešrotoval-byly by pro děti aby si v nich mohly hrát .
Armáda je ještě přežitek z dob,kdy lidé neznaly něco jako humanismus.Já bych ale některé tanky nešrotoval-byly by pro děti aby si v nich mohly hrát .
-
- Registrovaný uživatel
Když každý bude pracovat jak nejlépe umí a brát si jen co potřebuje tak se ocitneme v dokonalé společnosti viz utopický komunizmus..... Tohle bohužel nefunguje. Když zrušíš všechny armády, tak jak zabráníš tomu, když si nějaký magor vytvoří tajně novou a začne budovat "říši". A takových magorů jsou po světě miliony.
-
- Registrovaný uživatel
Někdo by dohlížel nad tím,aby všechny státy neměly armádu a přestaly zbrojit. Samozřejmě že by armáda existovala,ale byla by pro všechny případy,kdyby někdo se fakt zbláznil. Ale řinčení zbraněmi,co se děje ted,musí přestat. Přece nechceme 3 Světovou nebo něco podobnýho.
Musíme myslet i na děti.
Musíme myslet i na děti.
-
- Registrovaný uživatel
Takže někdo nejprve musí podmanit všechny země (podle jeho slov je sjednotit) to mimochodem znamená spooooustu krve.. Částečně to funguje, viz "PAx Iperia" ala mír v rámci říma nebo sjednocení číny. Vyžaduje to ovšem diktátora. Po dobrém je něco takového nereálné.malou píše:Někdo by dohlížel nad tím,aby všechny státy neměly armádu a přestaly zbrojit. Samozřejmě že by armáda existovala,ale byla by pro všechny případy,kdyby někdo se fakt zbláznil. Ale řinčení zbraněmi,co se děje ted,musí přestat. Přece nechceme 3 Světovou nebo něco podobnýho.
Musíme myslet i na děti.
-
- Na trestné lavici
- ve věku od: 4
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
DĚTSKÝ ONKOLOG: O smrti s dětmi moc nemluvíme, pochopí ji až v 10 letech (iDnes.cz)
Komunikace s malými pacienty s leukémií je specifická. „Děti si nevymýšlí, většinou nesimulují. Věci se jim však hůř vysvětlují,“ říká v rozhovoru pro projekt Lidé Česka dětský hematoonkolog Petr Smíšek. S dětmi, které nemají šanci na vyléčení, lékaři o smrti spíše nemluví, pochopit ji podle něj mohou až v deseti letech. Na tom, co jim řeknou, se vždy domlouvají s rodiči.
Komunikace s malými pacienty s leukémií je specifická. „Děti si nevymýšlí, většinou nesimulují. Věci se jim však hůř vysvětlují,“ říká v rozhovoru pro projekt Lidé Česka dětský hematoonkolog Petr Smíšek. S dětmi, které nemají šanci na vyléčení, lékaři o smrti spíše nemluví, pochopit ji podle něj mohou až v deseti letech. Na tom, co jim řeknou, se vždy domlouvají s rodiči.