Norsko kritizuje Izrael za věznění palestinských dětí

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 845 poděkování

Norsko kritizuje Izrael za věznění palestinských dětí

Nový příspěvek od Myš »

http://ufreeonline.net/site/index/news/339/1

Norský ministr zahraničních věcí Børge Brende odsoudil Izrael za věznění palestinských dětí jako jako něco neakceptovatelného a považuje to za jasné překročení mezinárodních konvencí.

"Během setkání s ministrem zahraničí Avigdorem Liebermanem jsem mluvil o problémy s dodržování lidských práv způsobenými izraelskou okupací západního břehu Jordánu" komentoval Brende po příjezdu z jeho první cesty do Izraele. "Také jsem otevřel téma zdržování palestinských dětí, co je jasné porušení mezinárodních konvencí".

UNICEF, část OSN zaměřující se na práva dětí, vydal zprávu tvrdící, že až 220 palestinských dětí je drženo v izraelských věznicích, kde se podrobují ponižujícímu chování a dokonce mučení, aby podepsali přiznání, které by je osvobodilo.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Norsko kritizuje Izrael za věznění palestinských dětí

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Tak těm "dětem" může být 17, nebo 14 ... a jsou to přesně takové děti, kvůli kterým se u nás uvažovalo o snížení věku trestní odpovědnosti, akorát je jich desetkrát tolik. Nevím, jak by to ti humanisti řešili lépe.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 845 poděkování

Nový příspěvek od Myš »

Překládal jsem jenom část, evidentně však bylo chybou, že jsem opomněl zmínit, že se jedná o děti od 12 let.

To ovšem nic nemění na tom, že žádný vězeň by neměl být vystavován ponižujícímu chování, natož dětští vězni. Zjevné porušování mezinárodních úmluv je podle mě v tomto případě neakceptovatelné.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
Troper
Registrovaný uživatel
ve věku do: 14
Dal: 37 poděkování
Dostal: 43 poděkování

Nový příspěvek od Troper »

Ja by som to riesil tak, ze by som zrusil ilegalnu okupaciu Palestiny Izraelom.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jasně, původní chyba je na straně Izraele, ale obávám se, že konec okupace by nic nevyřešil a že s Palestinci by byly problémy, i kdyby nikdy žádná okupace nebyla, stejně jako jsou problémy se všemy okolními arabskými národy.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 17 poděkování
Dostal: 535 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Noo o tom kde je původní chyba by se dalo dost polemizovat. Válku vyhlásily arabské státy a využívaly palestince k vlastním zájmům. Pak tu byli angličani co to zmastili po válce atd. Ono se stačí zamyslet co by měly jednotlivé strany dělat a jestli už to náhodou předtím nezkusili a nefungovalo to..