corniis píše:
Tohle už nezměníme. Je to nutkání ke slovíčkaření, se kterým se budeš/budeme setkávat dnes a denně. To, že lidi nepřemýšlejí -> neumí používat správná slova, nejsou dostatečně informovaní -> jsou slepí k realitě, sami k sobě a ke svému blízkému okolí, to tady bude pořád.
Hlavní je, že tím ten člověk kritizuje právě ubližování dětem. To je poselství toho projevu a takhle to beru jako správně řečené slovo. Byť s nesprávně použitými pojmy. Ubližovat dětem a znásilňovat je špatná věc.
Nakonec - kdo ví, jestli je text přeložen správně... (já jsem v tuto chvíli unaven čmuchat internet)
Tak ten článek jsem prolít jen očima.... a stačilo pár věcí, aby člověk zjistil, že to je blbost. A to, že kritizuje ubližováním dětem je sic možná super, ale způsobem jakým to dělá ničemu nepomůže, jen ubliží lidem dalším. Opravdu bezva vykřikovat: zabte toho člověka s modrou svíčkou v okně
A k tomu slovičkaření, to je těžké, ale je dobré se snažit aspon o změnu. Problém možná je, že to není úplně klasické slovíčkaření, ale jde tady o to, že pod pojmem pedofil, si hodně lidí představí toho hajzla, co znasilnuje děti, ale prakticky k tomu už není žádná alternativa, která by říkala, že ne kažjde pedofil je špatnej. Každá snaha, potom je dobrá, ke změně stereotypu, jak v případě našem (pedofilů), ale tak i v případě zneužívání dětí. Tam je taky hodně stereotypů a máš pravdu je potřeba, chránit děti, každej asi už ví, co zneužívání dětí je, ale vlastně vůbec neví. Tahle článek to vlastně už jen zhoršuje, protože upozornování, je možná k něčemu, ale nic nového ten článek nepřináší, jen samé blbosti a efekt = 0 a k tomu ještě píše samé blbosti, které moc ani nejsou pravda a ještě to může ublížit jiným lidem. Ale pán poslanec má určitě čárku, splněno u kolonky linč pedofila (který začíná být asi čím dál populárnější) a kritika zneužívání dětí a možná mnoho dalších čárek, ať žije populismus.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.