http://www.healthcanal.com/public-health-safety/41013-paedophiles-identified-accurately-with-implicit-association-tasks.html
Studie s 20 neodsouzenými pedofily (z nichž 10 s příslibem anonymity přiznalo sexuální zkušenost s dětmi) a 20 heterosexuály. Výsledky ukazují více než 90% procentní shodu.
Metoda spočívala v tom, že v prvním úkolu účastníci šipkami zařazovali 20 obrázků mužů, žen i dětí (v plavkách) jako sexuálně neutrální nebo sexuálně přitažlivé a jestli je to dospělý, nebo dítě. Čím rychlejší bylo spojení těchto dvou informací, tím výraznější byla asociace mezi věkem a přitažlivostí.
Druhý úkol spočíval v ukázáno 20 neutrálních slov kombinovaných se slovy se sexuálním podtextem, které bylo potřeba roztřídit k daným obrázkům v co nejrychlejším čase.
Zatím nebylo testována varianta, že by se pedofil snažil test obejít, ale porovnání reakčního času by zde mohlo být klíčové.
V článku spekulují, že v budoucnu by se podobného testu mohlo využít např. při nastoupení na pozicích, kde se pracuje s dětmi. Jak ale v závěru dodává vedoucí studie, studie byla malá, výsledky metody nejsou 100% průkazné, polemizuje nad etickou stránkou nemožnosti přijmutí na tyto pozice jen na základě myšlenek, a že eticko-legální aspekt by měl být podrobně studován zvlášť.
Poznávání pedofilů na základě asociačních úkolů
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 839 poděkování
Poznávání pedofilů na základě asociačních úkolů
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 1
- ve věku do: 7
- Výkřik do tmy: Tento uživatel již není aktivní a nyní již jen čeká, než mu na jeho žádost admini smažou profil.
- Dal: 360 poděkování
- Dostal: 2 poděkování
Re: Poznávání pedofilů na základě asociačních úkolů
Zajímavý test.
Já jsem si všiml jednoho rozdílu ve vyjadřování pedofila a heterosexuála. Stejnou situaci jsem já popsal "Do vlakového kupé si k nám přisedla desetiletá holčička s matkou" zatímco táta to popsal "Do vlakového kupé si k nám přisedla slečna s dcerou".
Já jsem si všiml jednoho rozdílu ve vyjadřování pedofila a heterosexuála. Stejnou situaci jsem já popsal "Do vlakového kupé si k nám přisedla desetiletá holčička s matkou" zatímco táta to popsal "Do vlakového kupé si k nám přisedla slečna s dcerou".