Príbeh o Márii

Životní příběhy a zkušenosti uživatelů, které zároveň nebyly publikovány na titulní straně webu - nebojte se přispět svými osudy a historkami, ať už pro usmání nebo hledání pomoci či podpory. (V případě publikování na webu jsou témata přesunuta do sekce Články, kde se k nim může vyjádřit i veřejnost.)
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Príbeh o Márii

Nový příspěvek od Mathias8 »

Obchodovanie s ľudmi je výstižným príkladom dedičného hriechu a reálnej prítomnosti ľudského zla vo svete, ako o tom hovorí nasledujúci príbeh o Márii z afrického Beninu.

Ako 4-ročná bola predaná do služby jej vlastným otcom, a to bez vedomia matky. Mária nechápala, čo sa s ňou stalo. Pracovala celých 6 rokov ako upratovačka v domácnosti pre svoju novú majiteľku, ktorá nechcela byť ani volaná mamou. Mala 19-ročného syna, ktorý sa jedného dňa pokúsil Máriu znásilniť.
Mária kričala o pomoc a bežala k ,,matke-macoche,, , aby ju ochránila. Tá jej povedala: ,,Kúpila som ťa za 330 dolárov, nech si moj syn trošku užije, alebo mi vráť naspať peniaze!,,
Zbila ju a vydala na milosť-nemilosť jej synovi. Po tom, ako bola niekoľkokrát znásilnená, sa rozhodla utiecť.

Máriina mama sa síce dozvedela, kde bola Mária jej otcom predaná, ale jej nová majiteľka sa na ňu arogantne osopila, že nemože dokázať, že je to jej dieťa. Údajne ju doviedol jej otec a len on má moc vykúpiť ju spať. Samotná Mária tiež nespoznala svoju matku, spoznala ju po tom, keď jej povedali, že je to jej vlastná mama. Horko sa obidve rozplakali.

Napokon pomohla malej Márii v úteku jej teta. Vrátila sa do svojej rodnej dediny a domu. Bola však zaskočená odmietavým postojom dedinčanov. Ani jej vlastná mama ju nedokázala obrániť. Hňed sa na ňu vrhli ako supy a vyčítali jej, ako to len mohla urobiť svojmu otcovi a utiecť?

Mária o návrate k ,,matke-macoche,, nechcela ani počuť, a tak všetkými odmietnutá opustila svoju rodinu. Sadla si na breh rieky a rozmýšľala nad tým, že si vezme život. Ako tam sedela, istý muž prechádzal okolo a spýtal sa jej, prečo plače. Porozprávala mu svoj bolestný príbeh a muž ju zaviedol ku kňazovi, ktorý mal vo svojej farnosti rozbehnutý katolícky záchranný program pre migrantov. Začala sa učiť v katolíckej škole a po prvýkrát počula meno Ježiš.
Medzi najkrajšie chvíle jej života patrí moment, keď mohla prijať Ježiša v Eucharistii. Vedela, že On ju má opravdivo rád.

Mária sa už nikdy nevrátila domov ani do svojej rodnej dediny. Stratila svoju rodinu, panenstvo, česť, ale získala oveľa viac - svoju novú rodinu, domov, ale najma vieru v Ježiša a vedomie, že On ju nikdy nesklame.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 507 poděkování

Re: Príbeh o Márii

Nový příspěvek od Jednorozec »

Příběh je to smutný (skoro až neskutečný). Jen se mi nelíbí ten marketing na konci... (a to se považuji za křesťana). Čekal jsem spíš, že muž se do ní na první pohled zamiloval a žijí spolu dodnes. :0)