Jak dostat média z krize? A jsou v ní vůbec?

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
MarkM
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Výkřik do tmy: Nejlepší sexuolog, je stejně nejlepší pedofilní kamarád :) A nebo holčička :P
Dal: 156 poděkování
Dostal: 102 poděkování

Jak dostat média z krize? A jsou v ní vůbec?

Nový příspěvek od MarkM »

http://www.lupa.cz/clanky/jak-dostat-media-z-krize-a-jsou-v-ni-vubec-velka-medialni-debata-ovladla-cif-2013/
lupa.cz píše:Bez ČTK by byla řada serverů bez zpráv
Snižování kvality potvrzují i tři pilotní průzkumy provedené studenty Nových médií na FF UK, které na konferenci prezentoval Josef Šlerka. Studenti v rámci průzkumů zjistili, že u mnoha zpráv na velkých zpravodajských serverech chybí zdroj, nejsou ověřeny z více zdrojů, recyklují se stále dokola či dochází k jejich umělé bulvarizaci.
Z dalšího průzkumu pak vyplynulo, že většina zpráv na českých internetových zpravodajských serverech má základ v převzatých zprávách agentury ČTK. Studenti tři dny ručně klasifikovali domácí a zahraniční zprávy na serverech: novinky.cz, ihned.cz, idnes.cz, lidovky.cz, tyden.cz, ceskyrozhlas.cz, ceskatelevize.cz, blesk.cz. tn.nova.cz, parlamentnilisty.cz. Převzaté zprávy přitom tvořily základ pro 50 až 100 % všech publikovaných zpráv v domácí a zahraniční sekci. Výjimkou byl jen iDNES.cz, který využívá velkou síť regionálních redakcí a Blesk.cz, který se alespoň částečně snaží vysílat svoje lidi na místa událostí.
Bez ČTK by dnes byla velká část zpravodajských serverů prakticky zcela bez zahraničního zpravodajství a domácí by bylo výrazně redukováno, vyvozuje z pilotních výzkumů Šlerka. Na celou jeho prezentaci se můžete podívat zde:
Prezentaci si můžete prohlétnout v článku.

Takže ono chtít po někom, kdo kopíruje články, aby používal pojmy okolo pedofilie správně, bude hodně těžké :D Aspoň se mi tady potvrdilo co pozoruju dlouho, že se mi zdá, že všechny čláky jsou skoro stejné a stačí v podstatě číst jen jeden zdroj. Smutný stav medii.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 469 poděkování
Dostal: 566 poděkování

Re: Jak dostat média z krize? A jsou v ní vůbec?

Nový příspěvek od simgiran »

Průšvih je, že ČTK stojí za spoustou zpráv, ve kterých jsou zneužívači nepodloženě nazývání pedofily. A pak je to rázem na 5 webech. Celkově mi ČTK nepřipadá jako nějak extra kvalitní zdroj. Když uvážím, jakou má pozici, tak bych čekal víc.