Dědu odsoudili za týrání vnučky, které mu nikdy neprokázali
Okresní soud v Táboře mu za to v květnu 2011 uložil 30 měsíců podmíněně na tři roky a krajský soud jeho odvolání zamítl. Obžalovaný pak podal dovolání k Nejvyššímu soudu ČR . Jeho jednání prý nemělo intenzitu trestného činu. Nikdy vůči ní fyzický trest nepoužil, ani jakýmkoli zlým nakládáním vůči ní neprojevoval vyšší stupeň necitelnosti a bezohlednosti. Nikdy na ní nebyly zjištěny stopy fyzického násilí. Vždy s ní řešil vše po dobrém. Poškozená často lhala, nechodila do školy a v důsledku toho měla špatné známky. Podle znalkyně její chování vykazuje paranoidní rysy. K tvrzenému psychickému tlaku na poškozenou mělo docházet po dobu asi tří měsíců, takže vzhledem k nízké intenzitě jednání nelze konstatovat, že by čin byl páchán „po delší dobu".
Dědu odsoudili za týrání vnučky, které mu nikdy neprokázali
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Dědu odsoudili za týrání vnučky, které mu nikdy neprokáz
Těžko říct, jestli soudy nepřestřelily ... Jestli má nový důkaz (prohlášení poškozené, ve kterém uvedla, že vypovídala nepravdivě), měl by zkusit žádost o obnovu řízení.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Re: Dědu odsoudili za týrání vnučky, které mu nikdy neprokáz
Měl jsem za to, že stále ještě platí zásada, že v případě pochybností o vinně se soud přiklání na stranu obžalovaného. To jak se zdá u těchto případů neplatí... Mimochodem v případě dětí a dospívajících vychovávaných v tomto problematickém prostředí (protože dotyčný chce počkat na její výpověď jakmile bude plnoletá tak předpokládám že se jednalo spíš o náctiletou puberťačku), tak se dá klidně předpokládat že v momentě, kdy se k ní dědeček snažil chovat přísně, tak se ho zbavila lží a později toho litovala...