Přispíváte dětem? Peníze můžete dát podvodníkům (aktualne.cz)
Potkáte podvodníka s kasičkou? Volejte policii
Podvodníci se prokazovali podpisovým archem s hlavičkou UNICEF a vybírali dobrovolné příspěvky na charitativní účely. Na podpisovém archu bylo jméno dárce, město a podpis. Výše příspěvku se pohybovala od 200 do 500 korun.
"Informujeme tímto občany, kteří v kterémkoli městě v České republice potkají a budou oslovení jménem společnosti UNICEF, že jde o podvodné jednání, neboť tato společnosti nikdy nevybírá finanční prostředky prostřednictvím pouličního výběru. V tomto případě volejte ihned na linku 158," nabádá Štrbáková.
Dětský fond OSN - UNICEF je hlavní světová organizace pro pomoc dětem. Funguje již od roku 1946, trvale nyní pracuje ve více než 190 zemích.
Také stránky této organizace upozorňují, že UNICEF na veřejných prostranstvích vůbec nepoužívá formu veřejné sbírky získáváním finančních prostředků v hotovosti. "Proto budete-li s tímto cílem osloveni, určitě na ulici v hotovosti nepřispívejte," nabádá veřejnost.
Jak poznat skutečného pracovníka UNICEF?
Jak poznat skutečného dobrovolníka z řad tohoto dětského fondu? Nikdy nevybírá hotové peníze, ale žádá lidi o zasílání pravidelných příspěvků na programy UNICEF.
"Pokud s touto formou podpory souhlasíte, vyplněním speciálních formulářů, schválených bankami v ČR, se stanete 'Přáteli dětí UNICEF ', čímž se zavážete k pravidelným měsíčním příspěvkům, které můžete kdykoliv zrušit," vysvětluje organizace.
Více o UNICEF na fóru zde: http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=74&t=2413
Přispíváte dětem? Peníze můžete dát podvodníkům
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Re: Přispíváte dětem? Peníze můžete dát podvodníkům
Z 99% se podobným sbírkám vyhýbám (občas přecijen podlehnu a pak si nadávám do troubů), považuji je totiž, když už ne za podvod, tak za citové vydírání....
Naposledy upravil(a) Jednorozec dne pátek 4. 10. 2013, 20:49:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 10
- ve věku do: 15
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
- Dal: 145 poděkování
- Dostal: 840 poděkování
Zásadně nedotuji. Co se týče různých sbírek, radši rovnou nějak aktivně pomáhám. Ať už jde o dání věcí na diecézní charitu nebo Armádu spásy, pomoc při povodních, registr dárců kostní dřeně nebo účast na projektu Postavme školu v Africe. Mám rád viditelné výsledky.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci a ženy
- ve věku od: 8
- ve věku do: 15
- Kontakt: e-mail: [email protected]
- Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
- Dal: 474 poděkování
- Dostal: 568 poděkování
Já doporučuji také pečlivě si vybírat, kam člověk přispěje, aby pak nezjistil, že dotuje propagaci nějaké ideologie, se kterou nesouhlasí.
Na ulici na různé sbírky většinou nepřispívám. Mám pár organizací, kterým přispívám pravidelně.
Samozřejmě, že pokud někdo přispívat chce, měl by si vybrat organizaci, která mu vyhovuje tím jak pomáhá. Myslím, že solidních jich je dost.
Samozřejmě, že pokud někdo přispívat chce, měl by si vybrat organizaci, která mu vyhovuje tím jak pomáhá. Myslím, že solidních jich je dost.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1755 poděkování
- Dostal: 3640 poděkování
Na ulici jsem přispěl jen jednou v životě, a to když mne obstoupila skupina holek - mladých skautek, tak jsem si za 50 Kč koupil nějaký obrázek. Už ani nevím, koho jsem tím podpořil.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!