Pedofilie - jak to vidím já?

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 469 poděkování
Dostal: 566 poděkování

Pedofilie - jak to vidím já?

Nový příspěvek od simgiran »

Pedofilové. Je to téma, který zvedá lidi ze židlí, vytahuje vidle z nářaďoven a tak nějak celkově rozpoutává diskuzi. Sama k pedofilům nepatřím, díky bohu za to. Ale přesto mě tahle "porucha" fascinuje. Ne, nejsem šílenec, magor ani drbnutej úchylák. Jenom mě zajímá, co se odehrává v myslích druhejch lidí.

Protože ačkoli si hraju na takovýho toho typicky-highschool-drsnýho jedince, kterýmu jsou všichni a všechno u zadního voje, na ostatních lidech mi záleží. Zajímám se o ně. A pedofilové jsou vcelku zajímavým objektem mýho zkoumání. Bohužel, s žádným se osobně neznám (no, ono kdo vám to osobě na první schůzce řekne, že jo). Ale i tak na tohle téma narážím a snažím se mu porozumět. Jak se na to dívám?
--------------------------------------------------------------------------------
Především bych ráda předešla komentářům typu: "No, kdyby tě nějakej takovej znásilnil/zneužil tvoje děti, tak bys tohle nepsala!" a tak podobně. Ano, kdybych s tímhle měla takovou osobní zkušenost, pak bych se na to dívala určitě jinak. Ale já ji nemám a proto je můj pohled na téma pedofilie jinej.

Btw: Věděli jste, že velký procento násilí na dětech nepáchají pedofilové, ale lidé s jinou orientací (tzn. i heteráci)?

Já se snažím pedofily chápat. Jak jsem se dočetla, jsou tací, kteří se snaží s touto orientací bojovat - sdružují se do skupin a společně odolávají tomu, co si nezvolili. Ano, oni si tuhle orientaci nevybrali a snaží se s ní nějak poprat a nikomu neublížit. A já si toho hrozně cením. Proč?

Dovedete si představit, jak by vám bylo, pokud byste o sobě zjistili, že máte pedofilní sklony? Já absolutně ne. Musí to být ohromný nápor na psychiku, protože je to něco, co společnost naprosto zavrhuje a odmítá se na to dívat tak, že to není volba danýho člověka.

Když máte problém, jdete se někomu svěřit. Vypovídat. Máte někoho, kdo vás vyslechne a pomůže vám. Ale co když přídete s tím, že jste pedofil? Nedostane se vám v mnohých případech ničeho jinýho, než urážek, vyhrožování a opovržení. Jak tohle může někdo vydržet? Jak se tihle lidé dovedou ubránit tomu, co jsou aniž by to někdo odnesl?

To je otázka. Nejspíš musí člověk bejt sakra silná osobnost, aby tohle zvládl. A já si vážím už jen toho, že se s tím snaží něco dělat. Pokud by se mi někdo svěřil, že je pedofil a že ho to trápí, pak bych ho neodsoudila ani bych ho nepřetáhla holí, nehnala na hranici či nepostavila ke zdi (jak někteří "chytráci" navrhují).

Snažila bych se takovýmu člověku pomoct. Nejen ve svým zájmu, ale i v zájmu toho, aby měl ve mně plnou podporu a neuchýlil se k něčemu, čeho by mohl později litovat. Protože kdo jsem, abych odsuzovala lidi za něco, co si nevybrali? Mám snad klesnout tak hluboko, že mi předsudek a společenská norma bude bránit v pomoci druhýmu člověku, když to potřebuje?

Myslím, že by se pedofilové měli tolerovat. Tolerovat? Tím nemyslím povolit jim vztahy s dětmi. Myslím tím, že by se na ně mělo přestat nahlížet jako na zrůdy. Protože když se tohle téma přestane tabuizovat a přestanou se šířit bludy, pak naše společnost stoupne v ceně. Už nebudeme stádo ovcí, který se vrhaj na každýho odlišnýho jedince. Naučíme se chápat druhý. Vcítit se do toho, jak je třeba takovýmu mladýmu klukovi, kterej zjistí, že je pedofil.

Protože orientaci si nevybíráme. Někdo je na kluky, někdo na holky a někdo halt na děti. Je to nechutný? Může vám to tak připadat. Můžete se nechat balamutit kecama z TV (každej, kdo znásilní dítě je dle nich automaticky pedofil, což je kravina). Ale taky byste mohli otevřít oči a zkusit se na pedofily podívat jinak. Ne jako na zakuklený exoty, který vám ukazuje v rekonstrukcích kdejaká pokleslá televizní stanice.

Ale jako na lidi, který maj problém a potřebujou někoho, kdo by jim ho pomohl řešit. Nemusíte hned začít přijímat myšlenku pedofilie - je těžký na něco změnit názor. Ale můžete si alespoň něco o týhle "úchylce" zjistit. Pokusit se o trochu empatie s jedincema, který s pedofilií bojují a nechtějí dětem ubližovat.

Tohle není pouze problém pedofilie. Tohle je problém celýho našeho vnímání světa, který je zaujatý a omezený. Je naprosto normální vnímat věci subjektivně (ostatně, svět složenejch ze zcela objektivních jedinců by byl nekonečná nuda). Ale radikalita v tomhle případě není na místě.

Všichni jsme jenom lidi. A každej máme nějaký svoje trápení, nějakou tu kouli, kterou si vláčíme na noze životem. Netvrdím, že hned musíte na všechno nahlížet růžovejma brejlema a bejt všem strašně nápomocný. Ale o malinko víc empatie a trocha toho vcítění by nám vůbec neuškodila. Ať už se to týká odlišných orientací, nebo čehokoli jinýho.
PS: Tenhle článek není žádný rozuzlení otázky pedofilie, ani to není pranýř na pedofily - pokud od něj někdo něco takovýho očekával, pak má smůlu. Je to jen můj pohled na věc a pokus o jakousi - no, obhajoba je blbý slovo. Spíš něco jako "promluvení do duše" (o, jak poetické). Prostě bych byla ráda, kdyby lidi otevřeli oči a tak trochu srdce. Protože jináč to tu bude stát pořád stejně za hovno.

PPS: Kdybyste se chtěli o tomhle tématu dozvědět víc, pak můžu doporučit článek z Reflexu - 36/2013 - jmenuje se Odpovědný pedofil (je bohužel v placené zóně). Dále je tu rozhovor v deníku Metro (diskuze je na zabití, tam radši nechoďte) - zde. A nakonec ČEPEK, stránky Československé pedofilní komunity.

P..PS: Pokud má někdo stále potřebu nadávat a urážet, pak zřejmě nepochopil smysl a obsah tohoto článku a není tedy potřeba, aby komentoval. Díky za pochopení.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne úterý 22. 5. 2018, 23:14:13, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Doplněn celý text článku.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1545 poděkování
Dostal: 3434 poděkování

Re: Pedofilie - jak to vidím já?

Nový příspěvek od Kasz »

Tohle mě pobavilo:

Výlevna aneb to, co nikoho okolo nezajímá (Že by já? Blog.cz)

Možná, že bych mohla začít psát seminárku. To je to, oč tu běží! Vybrala jsem si čupr téma - pedofilie. Jééénže jsem to nedomyslela. Za 1) netuším, jak to téma co nejlíp pojmout neboli uchytit a vyždímat. Za 2) se toho začínám bát - netuším, kde seženu nějakou literaturu k citování, nehledě na to, že se maminka zděsila, co jsem si to vybrala, takže ze strany rodiny se rady, pomoci a podpory nejspíš nedočkám.

První reakce v diskuzi pod článkem:

1 Ainree | Web | Dnes v 10:11 | Reagovat
Já bych asi nejdříve definovala, co přesně pedofilie je, jaké jsou za ní tresty. Pak bych uvedla 1-3 příklady a ještě třeba jaké následky to zanechává na obětech...

Perfektní, no ne?
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 496 poděkování

Re: Pedofilie - jak to vidím já?

Nový příspěvek od Jednorozec »

Co to je. Změna sexuální orientace.
Tresty. Diskriminace ze strany společnosti a dlouhodobý dopad na osobnost člověka vlivem nutnosti přizpůsobení se většinové společnosti a přetvařování se.