Ačkoliv se mi nalíčené děti (ani přespříliš nalíčené dospělé ženy) nelíbí, tohle je na hlavu. Vzpomínám si na všechny ty "miss" co jsme pořádali na táborech, které nebyly o kráse, ale o schopnosti vystoupit před publikem a o vtipu. Ty do zákazu také spadají? Nebo spadají pouze pokud budou obsahovat slovo "miss" a pokud totožný večerní dětský táborový program ponese jiný název bude v pohodě? Nebo se jedná jen o dětské soutěže krásy, kde jde navíc i o prachy a malé děti jsou do toho často tlačeny ambiciozními a ziskuchtivými rodiči (tam bych zákaz i celkem chápal, ale stejně ho považuji za zbytečný, protože si organizátoři najdou cestu, jak jej obejít)?
Na hlavu je i zákaz určitě oblečení a obuvi (např. boty na podpatku) od určité velikosti. Jak ta velikost bude přesně stanovena? A co když nějaké ženě málo vyroste noha?
Mi přijde, že se Francouzi dost zbláznili. Anebo iDnes uveřejnilo ne úplně přesný článek.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše. - Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
No když sleduji co v poslední době představitelé francie předvádí (iniciativní napadání arabských zemí, odpojování internetu při podezření ze stahování autorsky chráněných děl atd.) tak bych řekl, že ji tam nějak začíná kapat na maják...