Za těch pár dní od přihlášení nastalo v mém životě několik velmi pozitivních změn, který bych tu rád trochu rozebral.
Za prvé, moc mě potěšily pozitivní reakce a komentáře. Díky. Jsem přesvědčen, že jsem se vydal správnou cestou. Už nemám pochybnosti.
Za druhé, zdál se mi sen. Sen naprosto přesně dle příběhu Radoslava (se zdůrazněným začátkem a mlhavým a zrychleným koncem). Byť jsem mohl cítit sotva 5% bolesti, bylo to na mě hodně. Celý den jsem nemohl jsem myslet na nic jiného. Proč se mi zdál? Prožíval jsem čtení příběhu hodně emotivně, nejvíc ze všech. Také myslím, že šlo o to, si začít uvědomovat, že jednou přijde láska. A s tím souvisí zvýšené nároky na sebe. Už si věřím, že to zvládnu. Definovat si hranice, proto se mi zdál.
Za třetí, díky náhodě/zásahu vyšší prozřetelnosti/synchronicitě nebo čemukoliv jinému, jsem na chatu rozpoznal spolužačku a další den se o tom ujistil. A dostali se mi k ní pozitivních reference co se coming outu týče, tak jsem jí to dnes všechno řekl. Ani zdaleka to nebyl ideálně sestavený a strukturovaný coming out, ale vzala to v pohodě

. Začal jsem slovy: "Gratuluji Leefo" (k získání řidičáku). No, chvíli to chudák holka rozdýchávala, ale pak se se mnou bavila úplně otevřeně o všem. Oddychl jsem si a cítím se skvěle. Zase něco málo tíhy ubylo. Díky Leefo. Kdybych tě nepotkal, asi bych mlčel ještě hodně dlouho. Něco takového se člověku jen tak nestane.
A za čtvrté mě napadlo přemístit kus mého dětství a období vnitřního coming outu na papír. Když už jsem dokázal napsat svůj první příspěvek, tohle nebude těžší, s minulostí se dá vyrovnat lépe než s tím, co člověka provází celý život.
Nakonec jsem to napsal v Google dokumentu. Pokud by si chtěl někdo pročíst, napište mi a pošlu otevřený odkaz. To proto, aby se to nedostalo z fóra, je to celkem podrobné a zážitky nejsou úplně běžné. Dostat se to k někomu známému, věděl by. Riziko, že se to ven stejně dostane, beru na vědomí. Časem to třeba hodím i sem, nebo vytvořím trošku jinou verzi pro publikaci. Ale takovou potřebu už asi mít nebudu, dostal jsem ze sebe všechno, co jsem ze sebe dostat právě potřeboval. A zase je o něco lépe