DSM-V

Diskuze o problematice pedofilie a pedofilů.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

DSM-V

Nový příspěvek od Kasz »

Host zapracoval a rozšířil článek na Wikipedii o připravovanou 5. revizi amerického Diagnostického a statistického manuálu DSM-V. Doporučuji k přečtení:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pedofilie
lsiv
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: DSM-V

Nový příspěvek od lsiv »

Je to dobre,ale chtelo by to preci jen trochu doplnit.
Tak treba zde,vysledky ruznych vyzkumu.Zda se mi to celkem zajimave:

Causes and biological associations

Although what causes pedophilia is not yet known, beginning in 2002, researchers began reporting a series of findings linking pedophilia with brain structure and function: Pedophilic (and hebephilic) men have lower IQs, poorer scores on memory tests, greater rates of non-right-handedness, greater rates of school grade failure over and above the IQ differences, lesser physical height, greater probability of having suffered childhood head injuries resulting in unconsciousness, and several differences in MRI-detected brain structures. They report that their findings suggest that there are one or more neurological characteristics present at birth that cause or increase the likelihood of being pedophilic. Evidence of familial transmittability "suggests, but does not prove that genetic factors are responsible" for the development of pedophilia.

Another study, using structural MRI, shows that male pedophiles have a lower volume of white matter than a control group.

Functional magnetic resonance imaging (fMRI) has shown that child molesters diagnosed with pedophilia have reduced activation of the hypothalamus as compared with non-pedophilic persons when viewing sexually arousing pictures of adults. A 2008 functional neuroimaging study notes that central processing of sexual stimuli in heterosexual "paedophile forensic inpatients" may be altered by a disturbance in the prefrontal networks, which "may be associated with stimulus-controlled behaviours, such as sexual compulsive behaviours." The findings may also suggest "a dysfunction at the cognitive stage of sexual arousal processing."

Blanchard, Cantor, and Robichaud (2006) reviewed the research that attempted to identify hormonal aspects of pedophiles.They concluded that there is some evidence that pedophilic men have less testosterone than controls, but that the research is of poor quality and that it is difficult to draw any firm conclusion from it.

Zdroj:http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia

S pozdravem

lsiv
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Budu k tomu trochu kritický - dělali výzkumy jen na delikventních pedofilech nebo také na nedelikventních? Ono totiž to "lower IQs, poorer scores on memory tests, greater rates of non-right-handedness, greater rates of school grade failure" naznačuje, že tyto zjištění jsou charakterističtější pro osoby, které tu svou pedofilii nedokázaly v sobě zpracovat. Je jasný, že pedofil s vyšším IQ, s větší sociální inteligencí, s rozvinutou empatií bude méně pravděpodbným pachatelem pohlavního zneužívání dětí (protože rozumem vyhodnotí, co se smí a co ne a jestli mu to za všechny možné různé negativní následky stojí), zatímco někdo, kdo si neumí v obchodě spočítat, jestli ho pokladní neošidila při vracení hotovosti, bude mít asi trochu problém vyhodnotit adekvátnost pohlavní touhy k dítěti a usměrnit tak svoje chování.

Ten výzkum s magnetickou rezonancí je pro mě také úsměvný - "child molesters diagnosed with pedophilia have reduced activation of the hypothalamus as compared with non-pedophilic persons when viewing sexually arousing pictures of adults." Jak "překvapivé"(!), že pedofilové při pohledu na dospělé mají nižší aktivitu hypothalamu oproti nepedofilům!

Berme na vědomí, že pokud se výzkumy dělají na pachatelích, kteří jsou pedofilové, nebudou tyto výzkumy vypovídat nic o těch pedofilech, kteří děti nezneužívají a kterých je pravděpodobně většina.

Jinak ten odkaz jsem zde dával právě z toho důvodu, že Host doplnil český článek o přípravu DSM-V, o článku jako celku jsem se nezmiňoval. Nejsem ani pro zaplácat článek o pedofilii jedinými "daty o pedofilech", které máme - tedy daty o těch, kteří zneužili dítě.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
lsiv
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od lsiv »

Nemuzu nic jineho,nez s tebou plne souhlasit. Take si nemyslim,ze pri tech testech pouzivali nevinne pedofily-dobrovolniky. Je to spise pro zajimavost,abychom vedeli o nejruznejsich hlediskach pohledu,at' uz se to tyka nas-kteri to "zvladame",ci tech pedofilnich pachatelu.
Tak ten prispevek treba odstran',abychom zbytecne nedelali "zivnou pudu" pro ty,co nas nechapou,resp. ani nechteji pochopit.

lsiv
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

lsiv píše:Tak ten prispevek treba odstran',abychom zbytecne nedelali "zivnou pudu" pro ty,co nas nechapou,resp. ani nechteji pochopit.
Nevidím důvod, proč bych ho mazal, jsou to informace běžně dostupné na netu, a naopak jsou přínosné v tom smyslu, že, jak vidno, ti pedofilové, kteří zneužívají děti, mají opravdu "lower IQs, poorer scores on memory tests, greater rates of non-right-handedness, greater rates of school grade failure". Nejsem zastánce mazání témat nebo příspěvků, která nejsou proti pravidlům, z toho důvodu, aby nedělali "živnou půdu" odpůrcům. Naopak, i o takových informacích je třeba vědět.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙