Rádio Slovensko - Radiožurnál, 23.8.2013 12:00 hod.

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1779 poděkování
Dostal: 3685 poděkování

Rádio Slovensko - Radiožurnál, 23.8.2013 12:00 hod.

Nový příspěvek od Kasz »

- záznam relace ve formátu MP3 (stáhnout/download)
[odkaz již nefunkční]

Co člověk dodatečně nenajde... informace o naší účasti na Pride v hlavní zpravodajské relaci slovenského rozhlasu. Informace o účasti pedofilů na Prague Pride jsem se pokusil přepsat. Keďže neumím tak dobre písať po slovensky, prepis som učinil v českom jazyku:

- upoutávka v čase 0:45:
"Na pochodě homosexuálů v Praze se zúčastnili i pedofilové"

- hlavní zpráva v čase 19:00:
"Na letošním pochodě sexuálních menšin v Praze se zúčastnili i pedofilové. Na svých internetových stránkách vysvětlují, že přijali výzvu festivalu ke coming outu, tedy k příznání si své identity. V některých médiích se objevily informace, že je to pokračování boje za sexuální svobody, které už je za hranicemi normálnosti. Organizátoři Prage Pridu se od účasti pedofilů distancují.

Informace o účasti pedofilů na pochodě Prague Pride se objevila na slovenském internetovém zpravodajském serveru a odtamtud ji převzali některé menší česká média. Organizátoři Prague Pridu tvrdí, že o účasti pedofilů na pochodě nevěděli a distancují se od něj, jak Radiožurnálu sdělila mluvčí festivalu Bohdana Rambousková: "V průvodu Prague Pride rozhodně nedocházelo k žádné propagaci zneužívání dětí nebo něčeho podobného. Ten, kdo se účastnil průvodu, byla skupina ČEPEK. Prague Pride s touto skupinou nijak nespolupracovala, vlastně o jejich existenci jsme do Prague Pride neměli vůbec ponětí."

Organizátoři pochodu též argumentují, že pochod byl pod kontrolou policie, a pokud by se na něm objevily jakékoliv projevy intolerance, násilí či jiné, které se neslučují s lidskou důstojností a svobodou, policie by to zarazila.

Transparent s nápisom "Spím s holkama" ("spávám s dievčatami"), který redakce serveru HlavnéSprávy.sk přiřadila k pedofilům, nesl známý redaktor Jiří X. Doležal, který se tím hlásil ke svojí heterosexualitě. I se od těchto tvrzení na stránkách Reflexu distancoval.

K účasti na pochodu se přiznávají členové sdružení ČEPEK - Československá pedofilní komunita, kteří o sobě na svých legálních internetových stránkách píšou, že se též cítí být menšinou, že mezi jejich členy nejsou kriminálníci, že jejich cílem je osvěta a pomoc lidem, které přitahují děti či mladiství a že jejich cílem není legalizace pedofilie ani boj za jejich práva. Účastí na Prague Pride (vraj) chtěli jen poukázat na to, že zde jsou. Boris Kršňák, Praha, RTVS.

Slovenský duhový pochod bude 21. 9. Organizátoři tak chtějí poukázat na slabé dodržování práv homosexuálů a leseb a také chybějící legislativu. Účast pedofilů na pochodě v Praze považují za provokaci, která má zdiskreditovat LGBT komunitu a od iniciativy pedofilů se také distancují.

Účast skupinky pedofilů na pochodě v Praze se ředitelce průvodu Romaně Šlezinger nejeví jako reálná iniciativa: "Já osobně si myslím, že ani nejde o reálnou skupinu, spíš si myslím, že je to nějaká provokace zdiskreditovat pochod, respektive ty LGBT snahy v Praze. My budeme mít méně lidí určitě v Bratislavě a z pohledu organizátora my určitě s tím, co prosazuje taková skupina, nesouhlasíme, nikdy bychom nepodpořili žádné požadavky..." Přesto však tvrdí, že pokud by se podobná iniciativa rozhodla na setkání přijít a nenarušovala by veřejný pořádek, organizátoři by ji z veřejného shromáždění vyhodit nemohli. "Veřejné shromáždění se proto nazývá veřejné, protože je otevřené každému, kdo ho nenarušuje. Jednoduše my se budeme od toho distancovat, i kdyby tato strana tvrdila, že podporuje myšlenky našeho setkání. My nemůžeme za žádných okolností podporovat jejich požadavky. Opravdu to nijak nesouvisí s naším tématem."

Na Slovensku podobnou oficiální iniciativu pedofilů zatím nemáme. Organizátoři slovenského pochodu považují účast pedofilů na pochodu v Česku za selhání organizačních opatření, jelikož se pochodu zúčastnili tisíce lidí. Na Slovensku by se nic podobného stát nemělo.

Sexuoložka Danica Caisová veřejnou prezentaci pedofilů nepovažuje za nebezpečnou, protože tito lidé si aspoň uvědomují, že nejsou normální. Homosexualita je legální, protože jde o vztah dospělých lidí, no pedofilie je trestná a léčí se terapií. "Nejnebezpečnější je to, když se dítě předčasně sexualizuje. Je jednoduše vystavené sexuálnímu chování ze strany muže, kterému nerozumí, respektive které ještě nepřísluší jeho věku." Peter Hanák, RTVS."

Škoda, že i v seriozní reportáži se objevilo "zopár kecov". Jako například, že homosexualita je legální, pedofilie je trestná, apod.

Věta "Na Slovensku by se nic podobného stát nemělo." mě velice silně motivuje k tomu, abychom se také zpčastnili. Bohužel však tento termín nemohu, stejně jako jsem nemohl na Prague Pride, již mám domluvenou jinou akci (mimochodem s Markétou :) - to odříct opravdu nemohu). Kdyby se ale našli nějací odvážní Slováci, stačili by třeba dva... nějakou jednoduchou masku a nějakou "skrytou fotkou" např. s nápisem http://www.nejenhomo.cz by pořídili důkaz své účasti v Bratislavě, bylo by to super. Stačil by nějaký malý nápis, který by byl vidět pouze v ruce dotyčného směrem do fotoaparátu a v pozadí by byl vidět pochod. Nejlépe vyfoceno z různých míst. Umístili bychom to na web a přihlásili bychom se k účasti. Najde se někdo odvážný?
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Rádio Slovensko - Radiožurnál, 23.8.2013 12:00 hod.

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

No nevím, účast na Pride byla v podstatě neopakovatelná akce. Není to tak, že se Češi účastnili Prague Pride a tak by se Slováci měli ukázat a účastnit se Bratislava Pride. Jakmile se teď kdokoli na jakékolimkoli pochodu objeví s odkazem na nejenhomo.cz nebo bude jen tajnůstkařit okolo své sexuální orientace, bude mít o adrenalinový zážitek postaráno — mezi účastníky pochodu se určitě najde někdo, kdo četl články o naší účasti na Prague Pride a dojde mu, o co se jedná. *vava* *punisch* >:(
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Gabrieli, nepochopil jsi mou představu. Ten člověk půjde úplně normálně v davu, bez jakékoliv masky, jen si do kapsy od kalhot vezme lísteček s nápisem http://www.nejenhomo.cz. Ve vhodnou chvíli vezme fotoaparát do jedné ruky a lísteček do druhé ruky tak, že bude vidět nápis v jeho ruce (nikoliv jeho obličej ani jeho oblečení), a tuto svou ruku s lístečkem vyfotí proti davu lidí v průvodu. Asi ti to budu muset ukázat. :)

Ukážu ti to na lístečku, co zbyly z Pride a které mi nedávno při osobním setkání předal Karel:

Obrázek

Přímý odkaz: http://s6.postimg.org/gsvkler0x/file_php_id_233.jpg

Lísteček může být i psaný rukou jen s odkazem na http://www.nejenhomo.cz a menší tak, aby se ti vešel jen do prstů a nepřečuhoval dlaň, aby prostě působil méně nápadně. Výše uvedený jsem fotil proti obloze, v pozadí je vidět rozmazané el. vedení, přece jen jsem nefotil dav a nechtěl jsem fotit nic jiného než oblohu, aby někdo nepoznal dle okolí lokalitu focení, takže mám docela dost zazoomováno. V davu lidí by asi bylo třeba poodstoupit někam bokem, kde ti nikdo neuvidí do dlaně, a fotnout fotku. Dá se případně i dodatečně oříznout, kdyby zobrazovala něco, co by tam nemělo být. Myslím, že to je reálné.
Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne pondělí 17. 8. 2015, 16:48:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Příloha změněna na IMG tag + přímý odkaz.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 17 poděkování
Dostal: 520 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Dát tomu křížek či kytku do horního rohu tak je z toho parte. Ten černý rámeček okolo je děs. Co místo něho dát do rohu symboly boy/girllove tj ty dvě růžová srdíčka atd?
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 472 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Jednorozec píše:Dát tomu křížek či kytku do horního rohu tak je z toho parte. Ten černý rámeček okolo je děs. Co místo něho dát do rohu symboly boy/girllove tj ty dvě růžová srdíčka atd?
Jo, myslím, že už to někdo zmiňoval. Mně to nejvíc připomíná varování na cigaretách. :D Bylo to černobílé, aby to bylo levné, ale dalo by se to trochu upravit.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

Hmm, varování na cigaretách? ... Ministerstvo zdravotnictví varuje: Tabuizace pedofilie způsobuje sexuální zneužívání.
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
simgiran
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.

Hm, to datum se mi taky nehodí. Ani moc nemám náladu jim tam na Slovensku lézt. Na druhou stranu lidi by se měli vypořádat s tím, že pedofilové existují a vypořádat s debilními pseudoargumenty proti homosexuálům. A homosexuálové by se měli sami vypořádat s tím, že pedofilové existují a naučit se na ty pseudoargumenty reagovat pořádně.
ksoft

Nový příspěvek od ksoft »

ja bych šel ten den mam volno. Jen nevim kdo jiny by se ješte zučasnil...
simgiran

Napsal jsem e-mail ředitelce Dúhového PRIDE, jsem zvědavý, co mi odpoví.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

simgiran píše:Napsal jsem e-mail ředitelce Dúhového PRIDE, jsem zvědavý, co mi odpoví.
Text dopisu je tajný?
korn
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 13
Dal: 2 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Nový příspěvek od korn »

Ahoj mislíte že účasť na dúhovom pride je dobrý nápad keď sa organizátori dosť jasne vijadrily ?že tam pedofilov nechcú ? Podľa mňa je to len zbytočná provokácia ludí
Dan
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Nový příspěvek od Dan »

pro korn: To bych vcelku souhlasil,účast na českém pridu probíhala za jiných okolností a vcleku s jasnými účely, tohle by mi přišlo skutečně spíš jako cílená provokace, i když každá aktivita každého je na každém že..
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

No hlavně - píšou, že v Bratislavě se to nemůže stát a taky že to považují za selhání českých organizátorů... Mě to přímo vyzývá k tomu, abych se zúčastnil, abych prostě dokázal, že i na Slovensku se to může stát... a chtěl bych sledovat reakce. A ano, je to provokace, ale jinak to ani nejde udělat, chceme-li dát o sobě vědět, že existujeme.
ksoft

Nový příspěvek od ksoft »

No tak ja tam budem zučasnim sa kto sa prida?
korn
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od korn »

Áno dáte o sebe vedieť ale je to nefér voči LGBT komunite pre ktorú je duhový pride určený ako bol aj český gay pride .Bude sa o nich hovoriť len ako sa tam votreli pedofily
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici

LGBT už mají prestiže dost. Jen ať vědí, že nejsou jední utlačovaní a jediná sexuální menšina.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 17 poděkování
Dostal: 520 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Přinese jim to ještě větší pozornost, a o to jim jde ne?
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Je bratislavský Pride pochodem sexuálních menšin? Myslím si, že je. Takže pedofilové tam také patří. Budou si holt muset zvyknout. :)
simgiran

Mně se na Slovensko moc nechce, protože to tam mají LGBT horší, než tady. Na druhou stranu některé ty výroky mi moc fér nepřijdou. Situace pedofilů na Slovensku je mnohem horší, než situace LGBT. A pedofil by prostě nemělo být sprosté slovo a strašák, to nepomáhá nikomu, ani pedofilům, ani LGBT, ani společnosti.
korn
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od korn »

No ja niesom moc presvedčený že je to pochod sexuálnych menšín ale práve pochod LGBT
http://sk.wikipedia.org/wiki/D%C3%BAhov%C3%BD_PRIDE_Bratislava