Film Krakatit - chybějící scéna

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Film Krakatit - chybějící scéna

Nový příspěvek od Jednorozec »

Rád bych se zeptal především těch co měli možnost tento film, na motivy románu Karla čapka, s Karel Högrem v hlavní roli vidět před více než 30 lety. Dneska jde tento film najít na internetu a běžel i v TV, ale já mám na něj jedno vzpomínku u které si už nejsem jistý jestli mě má paměť neklame a mě "nestraší ve věži".
Já ho totiž viděl ještě na černobílé televizi a jasně si pamatuji na jednu scénu, kterou tam už nemohu najít. Konkrétně když je vynálezce krakatitu unesen na zámek svržené šlechty snažící se násilím získat zpět svou moc. V jedné chíli se znaží utéct ze zámku pryč a jak probíhá zámkem potkává různé ukázky zkaženosti jeho obyvatel. Pamatuji si na scénu, kdy vtrhne do jedné místnosti, otevře dveře a tam uvidí sedícího nahého starého chlapa obhlopeného nahými malými děvčátky. Hned zase zabouchne a běží dál...

Zdálo se mi to nebo to později odstranili?
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Krakatit - chybějící scéna

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Konkrétně o tomto nic nevím, ale pokud to odstranili, mohlo to být z čistě technických důvodů a nikoli ideologických. Nedávno jsem četl povzdech, že u mnoha starších filmů mezi dobou vzniku a nástupem digitalizace zmizela celá řada scén, protože se pořád dokola vysílaly a promítaly z originálních pásků a některá filmová políčka to prostě nevydržela. (Horší je, že u některých filmů tento trend pokračuje i dnes a nikdo se je digitalizovat neobtěžuje.)
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.