Duhový Pride Bratislava 2013

Diskuze o účasti komunity ČEPEK na festivalu Prague Pride. Nezapomeňte navštívit taktéž náš vedlejší web vytvořený speciálně pro tento projekt - www.nejenhomo.cz.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1791 poděkování
Dostal: 3702 poděkování

Duhový Pride Bratislava 2013

Nový příspěvek od Kasz »

Tak co kluci, zúčastníme se také?

Jinak teda mají trochu "ostřejší" bezpečnostní doporučení, to asi nebude tak pokojná akce, jak v Praze:

PRED ZAČIATKOM AKCIE

Nechoď na akciu sám/sama. Dohodni sa s viacerými priateľmi a zúčastnite sa Dúhového PRIDE spoločne. Ak ideš podporiť Dúhový PRIDE sám/sama, informuj o tom aspoň jednu osobu (napr. kamaráta/kamarátku) a povedz jej, že v prípade problémov ju budeš kontaktovať.

Maj pri sebe občiansky preukaz, kartu poistenca a na mobile rýchlu voľbu pre prípad núdze. Tieto veci sa ti môžu zísť, ak budeš potrebovať pomoc polície alebo zdravotníkov.

Topánky s vysokými opätkami alebo otvorenú obuv (žabky) nos radšej inokedy. Obuj si pohodlné, najlepšie uzavreté topánky. Tenisky alebo sandále. Také, v ktorých môžeš utekať.

POČAS AKCIE

Dodržiavaj pokyny organizátorov/iek a polície. Snažia sa vytvoriť príjemnú a bezpečnú akciu.
Rešpektuj slobodu protestujúcich, majú rovnako právo na názor ako my, pokiaľ nie su vulgárni, alebo násilni, potom to už vyrieši polícia. Určite neprovokuj protestujúcich, aj keď vieš, že máš pravdu. Najväčšou hanbou pre nich bude, ak sa nám akcia vydarí a prejdeme cez centrum mesta. Mysli na to a ostatné si nevšímaj, alebo Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.

Vyhradený priestor konania akcie bude strážený políciou. Neodchádzaj zbytočne z tohto bezpečného územia, drž sa skupiny. Ak sa odpojíš od davu, polícia ťa možno nebude môcť chrániť tak, ako by si potreboval/a.

Nosíš okuliare alebo šošovky? S okuliarmi si dávaj pozor v tlačenici alebo v prípade útoku, môžu sa rozbiť a poraniť ťa. So šošovkami musíš byť opatrný/á, ak niekto použije slzný plyn (peprák, kaser) - šošovky zasiahnuté dráždivou látkou môžu vážne poškodiť zrak, preto si ich čo najskôr vyber z očí.

Maj pri sebe fľašu (ale plastovú!) čistej vody. Zíde sa ti nielen na občerstvenie. Ak ťa fyzicky napadnú, vodou si môžeš umyť rany. Ak ťa zasiahne slzný plyn, vodou si vypláchni oči.

Ak dôjde k útoku „na diaľku“ - protestujúci budú hádzať kamene alebo iné predmety - snaž sa dostať preč z dosahu, chráň si hlavu a špeciálne tvár, otoč sa útočníkom chrbtom a skloň sa, použi kabelku alebo batoh ako štít.

Ak budú použité granáty so slzným plynom, nedotýkaj sa ich rukou, sú horúce. Ak sa ich chceš zbaviť, odkopni ich preč nohou, alebo ich zakri kameňom, či niečim iným pevným, nehorľavým.
Nešír paniku. V prípade nebezpečenstva neutekaj zbytočne ďaleko, radšej ustúp o kus dozadu, zastav sa a skontroluj situáciu.

PRI ODCHODE Z AKCIE

Neodchádzaj sám/a, radšej v skupine, hoci aj s cudzími ľuďmi.

Pred odchodom zo zabezpečeného priestoru si z tváre zmaž dúhové maľovanie, odstráň odznaky z oblečenia, odlož transparenty. Na odstránenie dúhového mejkapu maj pri sebe navlhčené obrúsky. Najbezpečnejšie pre teba, ak budeš vyzerať, že si na žiadnom Dúhovom PRIDE ani nebol/a.

Aj po ukončení akcie sa riaď pokynmi polície a organizátorov/iek. Povedia ti akou cestou je bezpečné odísť, resp. ktoré miesta môžu byť rizikové. Môžeš od polície žiadať, aby vás v skupine odprevadili napr. na autobusovú zastávku alebo iné blízke miesto. Ak si to môžeš dovoliť, choď taxíkom a nie verejnou dopravou, ak sa zložíte traja/tri, tak vás to v rámci BA vyjde max. 1,5 EUR na osobu.

A najmä - vyjdi von, ukáž svoj postoj, užívaj si Dúhový PRIDE a ver, že sa ti nič zlé v tento deň nestane :)
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
haizi

Re: Duhový Pride Bratislava 2013

Nový příspěvek od haizi »

No, totiž u nás každý rok prídu kotlebovci a robia tam bordel.
Mato
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 6
ve věku do: 12
Dal: 68 poděkování
Dostal: 64 poděkování

Nový příspěvek od Mato »

Tomu ver, a preto tam nejdem :D istota je gulomet a ten bohužiaľ nemám :D
Monika
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: „Největším štěstím v životě člověka je vědomí, že nás někdo miluje proto, jací jsme, nebo spíše přesto, jací jsme.“

— Romain Rolland
Dal: 31 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Nový příspěvek od Monika »

podle mne je slovenská veřejnost více homofóbně zaměřena, než česká a je tam také silnější vliv ortodoxních katolíků, tak se dá předpokládat, že průvod neproběhne v tak přátelsko-otevřené atmosféře, jako Gay-Pride v Praze

co se týká těch bezpečnostních doporučení, tak jsou rozumná a jsou to obvyklá doporučení u průběhu masových akcí

dcera je momentálně v Londýně a účastnila se tam známého festivalu Notting Hill Carnival a i tam jsou doporučována tato pravidla bezpečnosti
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Na Slovensku katolíci, v Londýně muslimové (včetně pouličních hlídek kontrolujících dodržování práva šaría všemi kolemjdoucími). Na to v Česku už a zatím nejsme zvyklí, no.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Monika
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: „Největším štěstím v životě člověka je vědomí, že nás někdo miluje proto, jací jsme, nebo spíše přesto, jací jsme.“

— Romain Rolland
Dal: 31 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Nový příspěvek od Monika »

haizi píše:No, totiž u nás každý rok prídu kotlebovci a robia tam bordel.
šla jsem si vyhledat kdo jsou "kotlebovci" a zjistila jsem, že jsou to

"Prívrženci krajne pravicovej Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS)"
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 472 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Gabriel Svoboda píše:Na Slovensku katolíci, v Londýně muslimové (včetně pouličních hlídek kontrolujících dodržování práva šaría všemi kolemjdoucími). Na to v Česku už a zatím nejsme zvyklí, no.
Kde máš něco o těch hlídkách? Píšeš, jako by to tam bylo normální, já o tom neslyšel, maximálně bych si dovedl představit, že by se to dělo v nějaké muslimské čtvrti.

Nebo je to jen něco z agentury JPP. Ono o muslimech se šíří spoustu lží. Z islámu nejsem nadšený ani trochu, Korán asi bude dost nebezpečná kniha (ale to Bible, zejména SZ, je taky), nejsem vůbec nadšený ani z umírněných muslimů, protože i ti propagují Korán a může se někdo vzhlédnout v těch pro nás naprosto nepřijatelných věcech. Ale jsou tu lidé, co štvou proti muslimům a to je dost nebezpečné. Musíme se naučit ověřovat si zprávy a rozlišovat, jestli se někde jedná o ojedinělý případ nebo jestli se někde něco děje běžně a kdo přesně za tím stojí, existují velmi odlišné skupiny muslimů.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1168 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

V muslimské čtvrti je to málo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Patrol_incident
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Dal: 472 poděkování
Dostal: 568 poděkování

Nový příspěvek od simgiran »

Gabriel Svoboda píše:V muslimské čtvrti je to málo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Patrol_incident
Není to málo, je to společensky velmi nebezpečné jednání. Nicméně to trochu od tebe vyznělo, jako by to bylo v UK celkem běžné.