Děti a elektronika
Děti a elektronika
Gameboyová záda jsou novým zdravotním problémem dětí
Tráví vaše dítě většinu svého času s nosem zabořeným do obrazovky počítače, smartphonu anebo gameboye? Brzy mohou přijít bolesti a zdravotní obtíže. Podle odborníků to má na záda podobně špatný vliv, jako měla práce v továrně na dětské dělníky.
Psychology děsí závislost malých dětí na elektronice
I nejmenší děti se stávají tak závislými na iPadech a chytrých telefonech, že to vyžaduje zásah psychiatrů. Jak upozornil list The Daily Telegraph, nejmladší známé pacientce, která se v Británii léčí z této závislosti, jsou pouhé čtyři roky.
Komentář: Hysterie kolem závislosti malých dětí na IPADech je zbytečná a nepodložená
Autoři článku Psychology děsí závislost malých dětí na elektronice (Novinky.cz) bohužel necitují žádný zdroj, proto jsem se pokusil najít článek na toto téma na The Telegraf. A skutečně, objevil jsem text Toddlers becoming so addicted to iPads they require therapy, který obsahuje přesně informace, se kterými pracují čeští investigativci. Jak již to v českém ďolíčku bývá, čeští tvůrci jaksi nezvýraznili to nejpodstatnější, že totiž experti varují, že rodiče, kteří dovolí dětem hrát si s tabletem několik hodin denně, je mohou tímto způsobem ohrozit. Tendenční nadpis z Novinky.cz však jaksi předem odkazuje na to, že problém je v elektronice, nikoli v rodičích...
Tráví vaše dítě většinu svého času s nosem zabořeným do obrazovky počítače, smartphonu anebo gameboye? Brzy mohou přijít bolesti a zdravotní obtíže. Podle odborníků to má na záda podobně špatný vliv, jako měla práce v továrně na dětské dělníky.
Psychology děsí závislost malých dětí na elektronice
I nejmenší děti se stávají tak závislými na iPadech a chytrých telefonech, že to vyžaduje zásah psychiatrů. Jak upozornil list The Daily Telegraph, nejmladší známé pacientce, která se v Británii léčí z této závislosti, jsou pouhé čtyři roky.
Komentář: Hysterie kolem závislosti malých dětí na IPADech je zbytečná a nepodložená
Autoři článku Psychology děsí závislost malých dětí na elektronice (Novinky.cz) bohužel necitují žádný zdroj, proto jsem se pokusil najít článek na toto téma na The Telegraf. A skutečně, objevil jsem text Toddlers becoming so addicted to iPads they require therapy, který obsahuje přesně informace, se kterými pracují čeští investigativci. Jak již to v českém ďolíčku bývá, čeští tvůrci jaksi nezvýraznili to nejpodstatnější, že totiž experti varují, že rodiče, kteří dovolí dětem hrát si s tabletem několik hodin denně, je mohou tímto způsobem ohrozit. Tendenční nadpis z Novinky.cz však jaksi předem odkazuje na to, že problém je v elektronice, nikoli v rodičích...
Re: Děti a elektronika
Děti a tablet: (Ne)bezpečné spojení? (prozeny.cz)
Potřebujete zabavit neposedné batole? Půjčíte mu tablet, a je klid. Jenže po čase ho chce potomek skoro pořád a obyčejné hračky ho nezajímají. Patří vůbec takováto technika do dětských rukou?
Potřebujete zabavit neposedné batole? Půjčíte mu tablet, a je klid. Jenže po čase ho chce potomek skoro pořád a obyčejné hračky ho nezajímají. Patří vůbec takováto technika do dětských rukou?
Děti si samy nezavážou tkaničku, ale chytré telefony ovládají bravurně (idnes.cz)
Mají problém se samy obléct, neumějí si pořádně ani zavázat tkaničku. Aplikace na chytrých telefonech a počítač ovšem ovládají hravě. Nejnovější průzkum ukázal, že českým dětem do devíti let klesají základní dovednosti, jejich schopnost používat mobily však v posledních třech letech stoupla o 38 procent.
Mají problém se samy obléct, neumějí si pořádně ani zavázat tkaničku. Aplikace na chytrých telefonech a počítač ovšem ovládají hravě. Nejnovější průzkum ukázal, že českým dětem do devíti let klesají základní dovednosti, jejich schopnost používat mobily však v posledních třech letech stoupla o 38 procent.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1171 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Já bych si při zápisu do školy taky ani omylem nezavázal tkaničku, přestože počítače tehdy nebyly. Dnes je moderní klást na děti nároky a nečekat, až k některým věcem dospějí přirozeně.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 9
- Výkřik do tmy: "Children of the future age,
Reading this indignant page,
Know that in a former time
Love, sweet love, was thought a crime. (...)"
(William Blake - A Little Girl Lost) - Příspěvky: 280
- Dal: 61 poděkování
- Dostal: 78 poděkování
Zda jsem si uměl při zápisu zavázat tkaničky, to si vážně nepamatuji:-)Gabriel Svoboda píše:Já bych si při zápisu do školy taky ani omylem nezavázal tkaničku, přestože počítače tehdy nebyly. Dnes je moderní klást na děti nároky a nečekat, až k některým věcem dospějí přirozeně.
Nu, ale k tématu - na základě svých skromných zkušeností se současnými dětmi, bych řekl, že vliv nových médií lze sotva přecenit. Děti jsou dnes na 100% jiné než před příchodem počítačů, mobilů a všech těch ostatních hraček. Já sám jsem byl do značné míry televizní dítě a dnes si myslím, že toho zabitého času bylo zbytečně mnoho. Ale stále bylo i dost času na běhání po venku, snění a fantazírování, dobrodružství a vůbec všechny věci, které dělají děti dětmi a dětství dětstvím. Ale když vidím, jakým elektronickým nástrahám a lákadlům musí čelit dnešní děti a hlavně jejich rodiče, myslím, že za nás to byl slabý odvárek. Kdo se někdy pokoušel odtrhnout děti od počítače s bláhovou nadějí, že hra na schovku nebo něco podobného je dostatečně lákavá alternativa, ví o čem mluvím:-)
Prostě měl pravdu už McLuhann. Média dělají člověka. A pak se divme, že ty děcka se někdy zdají být z planety Ipad nebo asteroidu tablet:-)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_medium_is_the_message
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Muži
- Dal: 20 poděkování
- Dostal: 33 poděkování
Musím říct, že když třeba čekáme u doktorky v ordinaci tak si i menší děti hrají s "chytrými telefony" hry, aby se zabavily...
Nevím, naše dcera (ta straší, 3letá) si neumí sama zapnout ani televizi. Odmala jsem jí učila, že ovladač není na hraní a na naše telefony taky nesahá. Pohádky na počítači nebo v televizi jí pouštíme ráno (když se chceme vyspat) a večer před spaním- to už je takový rituál. Ale jinak během dne chodíme denně ven se psem se projít, nebo na koloběžku, teď v zimě na boby.. doma stavíme puzzle, lego..
Myslím si, že "elektronické děti" jsou jen výmluvou rodičů, kteří mají pocit, že přetechnizovaná doba je k tomu dohnala. Pravda- neteř si umí sama zapnout televizi i pohádku na DVD, umí s telefonem (ale musím říct, že i celá výchova je u nich koncipována jinak).
Nechci si tu hrát na nějakou "dokonalou matku s patentem na správné rodičovství".. ale myslím si, že posadit dítě k počítači nebo mu dát tablet je jen snahou rodičů mít klid pro sebe a dítěte se "zbavit" .. což je škoda. Sama doma vidím, že když se malý nevěnuju, tak dělá hlouposti, "zlobí" ( s nadsázkou řečeno), ale je to celé o tom, že se nudí a chce si s někým hrát. A tu roli "parťáka na hraní" dětem bohužel dnes až moc často místo rodičů, sourozenců, kamarádů vyplňuje elektronika...
Toť můj názor..
Nevím, naše dcera (ta straší, 3letá) si neumí sama zapnout ani televizi. Odmala jsem jí učila, že ovladač není na hraní a na naše telefony taky nesahá. Pohádky na počítači nebo v televizi jí pouštíme ráno (když se chceme vyspat) a večer před spaním- to už je takový rituál. Ale jinak během dne chodíme denně ven se psem se projít, nebo na koloběžku, teď v zimě na boby.. doma stavíme puzzle, lego..
Myslím si, že "elektronické děti" jsou jen výmluvou rodičů, kteří mají pocit, že přetechnizovaná doba je k tomu dohnala. Pravda- neteř si umí sama zapnout televizi i pohádku na DVD, umí s telefonem (ale musím říct, že i celá výchova je u nich koncipována jinak).
Nechci si tu hrát na nějakou "dokonalou matku s patentem na správné rodičovství".. ale myslím si, že posadit dítě k počítači nebo mu dát tablet je jen snahou rodičů mít klid pro sebe a dítěte se "zbavit" .. což je škoda. Sama doma vidím, že když se malý nevěnuju, tak dělá hlouposti, "zlobí" ( s nadsázkou řečeno), ale je to celé o tom, že se nudí a chce si s někým hrát. A tu roli "parťáka na hraní" dětem bohužel dnes až moc často místo rodičů, sourozenců, kamarádů vyplňuje elektronika...
Toť můj názor..
-
- Na trestné lavici
Re: Lupa.cz: Tablety prý poškozují motorické schopnosti dětí
Můžeš prosím přesunout do tématu sem http://www.pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?f=74&t=2182
Ono to chce všechno s mírou, ale pro děti jsou určitě lepší normální hračky.
Kde je ta doba, kdy jsme si prostě po škole šly hrát ven.
Nebo po práci si šli hrát ven s holčičkama a žádný takový blbosti jsme nepotřebovali. 
Ono to chce všechno s mírou, ale pro děti jsou určitě lepší normální hračky.
Kde je ta doba, kdy jsme si prostě po škole šly hrát ven.

Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 27. 4. 2014, 0:08:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto.
Důvod: Přesunuto.
Ovšem tablety mohou být i přínosné ...
Tablet - revoluce ve speciální pedagogice (helpnet.cz)
Tablety doslova vtrhly do našich životů a pomalu mění naše pojetí světa. Ve speciální pedagogice znamená tablet skutečnou revoluci. Existuje velké množství speciálních aplikací, které mají velký úspěch při vzdělávání dětí s různým mentálním postižením. Tablety si děti zamilovaly jako zábavnou učební pomůcku pro svou jednoduchost ovládání, mnohdy však slouží i jako jediný komunikační prostředek pro styk s okolím.
Ke vzdělávání autistů se v ČR začaly masově využívat tablety (e15.cz)
V posledních třech letech několikanásobně vzrostlo využívání moderních technologií, zejména tabletů, ke vzdělávání autistických dětí. Tablety autistům pomáhají například k lepší komunikaci s okolím a k vyjadřování emocí. Ve Speciální základní škole v Poděbradech, kde několik dětí získalo jako sponzorský dar nový tablet, to ČTK řekly ředitelka nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová a ředitelka školy Květa Husová.
Tablet - revoluce ve speciální pedagogice (helpnet.cz)
Tablety doslova vtrhly do našich životů a pomalu mění naše pojetí světa. Ve speciální pedagogice znamená tablet skutečnou revoluci. Existuje velké množství speciálních aplikací, které mají velký úspěch při vzdělávání dětí s různým mentálním postižením. Tablety si děti zamilovaly jako zábavnou učební pomůcku pro svou jednoduchost ovládání, mnohdy však slouží i jako jediný komunikační prostředek pro styk s okolím.
Ke vzdělávání autistů se v ČR začaly masově využívat tablety (e15.cz)
V posledních třech letech několikanásobně vzrostlo využívání moderních technologií, zejména tabletů, ke vzdělávání autistických dětí. Tablety autistům pomáhají například k lepší komunikaci s okolím a k vyjadřování emocí. Ve Speciální základní škole v Poděbradech, kde několik dětí získalo jako sponzorský dar nový tablet, to ČTK řekly ředitelka nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová a ředitelka školy Květa Husová.
První dětská slova táta, máma, nahrazuje pomalu slovo tablet (idnes.cz)
„Pokud jsou elektronické hračky jen jedním z podnětů pro malé dítě a jinak si také prohlíží knížky, chodí do přírody a má další hračky, pak se nemáme čeho bát,“ uvedla pro OnaDnes.cz pedagožka Markéta Klingerová.
Ve chvíli, kdy dítě opravdu řekne první slovo tablet, svědčí to podle ní nejspíš o tom, že se dítě s touto hračkou setkává nejčastěji, nejčastěji o ní rodiče mluví a sami s ní tráví čas.
„V Česku je stále nejčastěji prvním slovem batolete táta, protože máma o něm mluví,“ říká pedagožka, podle níž zatím americký trend vyplývající z výzkumu nehrozí. „Ale četla jsem, že ministr školství by chtěl zavést tablety do prvních tříd. To mě vyděsilo, protože zdaleka nerozvíjejí dítě tak komplexně, včetně jemné motoriky i tvůrčích složek, jako psaní a čtení.“
„Pokud jsou elektronické hračky jen jedním z podnětů pro malé dítě a jinak si také prohlíží knížky, chodí do přírody a má další hračky, pak se nemáme čeho bát,“ uvedla pro OnaDnes.cz pedagožka Markéta Klingerová.
Ve chvíli, kdy dítě opravdu řekne první slovo tablet, svědčí to podle ní nejspíš o tom, že se dítě s touto hračkou setkává nejčastěji, nejčastěji o ní rodiče mluví a sami s ní tráví čas.
„V Česku je stále nejčastěji prvním slovem batolete táta, protože máma o něm mluví,“ říká pedagožka, podle níž zatím americký trend vyplývající z výzkumu nehrozí. „Ale četla jsem, že ministr školství by chtěl zavést tablety do prvních tříd. To mě vyděsilo, protože zdaleka nerozvíjejí dítě tak komplexně, včetně jemné motoriky i tvůrčích složek, jako psaní a čtení.“
-
- Na trestné lavici
Aktuálně.cz: Děti už nedokážou vnímat mluvené slovo. Na vině jsou tablety
Tablety a televize rozmazlily žáky natolik, že ve škole neporozumějí ani vyprávění pohádky. Bez obrazového doprovodu se neobejdou. Pokud jim rodiče nečtou, zakrní dětem příslušné centrum mozku.
Tablety a televize rozmazlily žáky natolik, že ve škole neporozumějí ani vyprávění pohádky. Bez obrazového doprovodu se neobejdou. Pokud jim rodiče nečtou, zakrní dětem příslušné centrum mozku.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 11
- Kontakt: Email: [email protected]
Mobil: +420 737 739 767 - Výkřik do tmy: Navždy kamarád, nikdy láska.
- Dal: 529 poděkování
- Dostal: 368 poděkování
Nesouhlasím s nadpisem článku. Tablet je neživá věc, která sama o sobě jen leží, takže za to určitě nemůže. Můžou za to jen a pouze neschopní rodiče, kteří dětem nedopřejí žádnou jinou zábavu.
Děkuji
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku do: 23
- Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
- Dal: 585 poděkování
- Dostal: 375 poděkování
Nemyslím si, že by deti mali mať zakázaný prístup k elektronike. Takéto dieťa by potom v kolektíve ostatných detí vyzeralo ako mimozemšťan. Najväčší problém je ale v tom, že rodičia sa nevenujú dostatočne svojim deťom. Koľko rodičov sa ide s deťmi zahrať von, koľko rodičov im číta rozprávky, koľko rodičov hrá spolu s deťmi stolové, alebo aj počítačové hry. Rodičia by nemali zakazovať deťom elektroniku, ale elektronika by nemala nahrádzať rodičov.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 11 poděkování
- Dostal: 496 poděkování
Pokud chci dítě přesvědčit o tom, že sport a příroda je lepší než počítačové hry, tak je holt musím naučit nějaký sport a chodit s nimi do přírody, zákazy jsou k ničemu...
Navíc dítě by mělo do života znát obojí a ne se něčemu z toho stranit.
Navíc dítě by mělo do života znát obojí a ne se něčemu z toho stranit.
-
- Na trestné lavici
Reportáž v Událostech ČT, s pěknou 11letou holčičkou:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100412/obsah/393529-problemy-se-zrakem-kvuli-displejum
Problémy se zrakem kvůli displejům
Kvůli častému používání mobilních telefonů a tabletů může mít podle údajů lékařů z Fakultní nemocnice u Svaté Anny v Brně až 20% dětí sociální, psychické a zrakové problémy.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100412/obsah/393529-problemy-se-zrakem-kvuli-displejum
Problémy se zrakem kvůli displejům
Kvůli častému používání mobilních telefonů a tabletů může mít podle údajů lékařů z Fakultní nemocnice u Svaté Anny v Brně až 20% dětí sociální, psychické a zrakové problémy.
-
- Registrovaný uživatel
Může mít (tj. nemusí) a pak ještě vyjmenují několik druhů problémů a není jasné, kolik procent dětí které problémy může mít a co vadí víc a co míň....
To je jako bych napsal kvůli školním obědů může mít 80% dětí problémy s psychikou, nadváhou či bolavým zubům v podstatě se vždy najít něco, co způsobí, že ta věta bude platit, přitom asi těžko školní obědy způsobí nadváhu 80% dětí.
To je jako bych napsal kvůli školním obědů může mít 80% dětí problémy s psychikou, nadváhou či bolavým zubům v podstatě se vždy najít něco, co způsobí, že ta věta bude platit, přitom asi těžko školní obědy způsobí nadváhu 80% dětí.
Chládkovy představy: Co prvňák, to tablet (novinky.cz)
Místo učebnic by mohli za pár let nosit žáci do školy v aktovkách pouze tablet. Této vizi chce dát jasné obrysy ministr školství Marcel Chládek, podle kterého by měl každý prvňák dostat od státu tablet jako novou školní pomůcku. Podle Chládka by se tak mohlo stát do roku 2020.
Místo učebnic by mohli za pár let nosit žáci do školy v aktovkách pouze tablet. Této vizi chce dát jasné obrysy ministr školství Marcel Chládek, podle kterého by měl každý prvňák dostat od státu tablet jako novou školní pomůcku. Podle Chládka by se tak mohlo stát do roku 2020.
-
- Registrovaný uživatel
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 2
- ve věku do: 11
Wickr Me: MarekVolny
(Telegram dávám po dřívější komunikaci) - Příspěvky: 1702
- Dal: 1098 poděkování
- Dostal: 2054 poděkování
Zakazovat žákům technologie nemusí být dobrý krok (Novinky.cz)
Zakazování mobilních telefonů a dalších technologií na školách nemusí být vždy správné řešení, upozorňuje s odkazem na britský deník The Telegraph společnost Scio. Podle profesora Paula Howarda-Jonese z Bristolské univerzity jde především o to, jakým způsobem s nimi děti pracují. Vychází ze svého výzkumu, podle kterého mohou počítačové hry zlepšit soustředění žáků a jejich studijní výsledky.
Zakazování mobilních telefonů a dalších technologií na školách nemusí být vždy správné řešení, upozorňuje s odkazem na britský deník The Telegraph společnost Scio. Podle profesora Paula Howarda-Jonese z Bristolské univerzity jde především o to, jakým způsobem s nimi děti pracují. Vychází ze svého výzkumu, podle kterého mohou počítačové hry zlepšit soustředění žáků a jejich studijní výsledky.
Marco Freeman,
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office
E-mail: [email protected]
administrátor komunity ČEPEK / Administrator of ČEPEK Community
šéfredaktor redakce ČEPEK / Editor-in-Chief of ČEPEK Editorial Office
E-mail: [email protected]
________
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1528 poděkování
- Dostal: 3410 poděkování
Aneb všechno, i ten mobilní telefon, je jen nástroj, a záleží, jak se tento nástroj použije - zda k dobrému či ne. U nás ve škole máme samozřejmě zákaz mobilních telefonů. Ovšem také občas pro vyhledání nějaké informace telefony povolím. Ředitelka to ale nerada vidí. Myslím si, že je potřeba, aby se děti naučily některé věci i nazpaměť, na druhou stranu někdy víc než to by bylo dobré naučit je rychle a efektivně hledat a ověřovat relevantní informace z internetu.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!