Autismus

Diskuze o problematice dětí.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Autismus

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Novinky.cz: Před turnajem vyhodili z týmu autistu

Jakub Turek (13) půl roku navštěvuje kroužek florbalu, který přes své postižení – trpí autismem – zbožňuje a je nadšeným, i když ne nejlepším členem týmu. Jenomže před turnajem se rodiče ostatních dětí vzbouřili, že autista musí z týmu, aby nekazil. Trenér nakonec Jakuba přeřadil. S novým týmem turnaj vyhrál.

Toto se mi moc nelíbí. Inkluze je někdy dobrá a každá kolektivní činnost je i o pomoci slabším členům týmu, ale všechno má své meze, výrazně podprůměrné hráče prostě začlenit nelze. V tomto případě by rodiče toho kluka měli mít trochu soudnosti a netlačit ho tam, kde ho ostatní oprávněně nechtějí. Já sám bych možná proti autistovi nic neměl, ale já jsem si tento postoj vybral dobrovolně, nikdo mě k tomu nenutil. Nucením se dosáhne akorát toho, že autisté budou nenáviděni a všichni se budou autistů bát, aby nebyli obviněni z diskriminace.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
fenix

Nový příspěvek od fenix »

Docela souhlasím s Gabrielem, že nemá cenu se někam cpát za každou cenu.
Podle mě pokud to zvládá tak na kroužek chodit může, ale nemusí jezdit na turnaje. Aspoň u nás to takhle normálně chodí, že na kroužek chodí víc dětí a jen ti lepší hrají na soutěžích.
Ale těžko tu situaci soudit podle článku, víme jak naše média dokáží informovat "pravdivě".
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

ona.iDnes.cz: V afektu bouchala hlavou o zem, vypráví matka jedenáctileté autistky

„Když se nestydíte říct si o pomoc, dá se život s autistickým dítětem zvládnout,“ říká Kamila Benešová Hodková. Její jedenáctiletá dcera Zita byla jako miminko pohodové dítě. Pak přišly problémy se spaním, objevily se pohybové stereotypy a afekty.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
asce
Na trestné lavici
ve věku do: 13
Výkřik do tmy: Ascendent:
Padáme dolů ač stoupáme výš,
zítra buď zhasneš nebo uhoříš...
Descendent:
Za nepřekonatelným mořem, tam za vlnkou poslední, lásko, jak je ti...
Dal: 91 poděkování

Nový příspěvek od asce »

Gabriel Svoboda píše:Inkluze je někdy dobrá a každá kolektivní činnost je i o pomoci slabším členům týmu, ale všechno má své meze
Dovolím si z pozice otce postižené dcery s tímto naprosto souhlasit.
 ! Zpráva od: Marco Freeman
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity, viz ZDE. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 501 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Osobně si myslím, že rodiče takto postiženého dítěte ( i když z určitého pohledu ten člověk může být naopak požehnaným) by si měli uvědomit, že mu tím dělají medvědí službu. Pokud v tom týmu nestíhá, tak to sám pocítí a bude se cítit "nechtěným" to mu rozhodně v nějakém začlenění nepomůže, naopak mu to dost ublíží.. Může se začlenit jen tam kde jeho nedostatky tak nevadí nebo naopak obohatí kolektiv...