Madeleine McCann
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
Cykle02
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 364 poděkování
- Dostal: 2849 poděkování
Re: Madeleine McCann
Christian Brückner, hlavní podezřelý v kauze zmizení Madeleine McCannové, ve středu vyšel po sedmi letech z vězení a hned zamířil do McDonaldu. Německý pedofil si před fastfoodem zapálil cigaretu a pak si objednal cheeseburger a kuřecí nugetky se sladkokyselou omáčkou. Jídlo snědl venku u stolu. Na místě se zdržel sotva čtvrt hodiny, potom se svým právníkem nasedl zpět do černého audi a odjeli na neznámé místo.
Osmačtyřicetiletý Brückner, který si odpykával trest za brutální znásilnění starší ženy v portugalském letovisku Praia da Luz, vyšel z vězení v německém Sehnde u Hannoveru ve středu krátce po deváté hodině ranní. Jeho odchod z přísně střeženého areálu provázela policejní eskorta. Společnost mu dělal jeho advokát Friedrich Fülscher, který ho vyzvedl černým audi. Napsal o tom britský list Mirror.
Brückner se podle svědků vydal směrem na sever k Hamburku. Na první zastávce v městečku Buchholz in der Nordheide zamířil do fastfoodu McDonald’s. Oblékl si vínovou pruhovanou košili, vlasy měl rozcuchané a tvář pobledlou po letech strávených v izolaci. Na místě ho zachytil fotograf německého deníku Bild.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
Jednorozec
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 20 poděkování
- Dostal: 613 poděkování
Zajímalo by mně, jestli by si u někoho kdo třeba znásilnil muže dovolili napsat "Německý homosexuál si před fastfoodem zapálil cigaretu".
-
Cykle02
- Mediální analytik
Zkušený britský novinář a bývalý policista Mark Williams-Thomas (55) přišel s odvážným tvrzením v případě zmizelé Madeleine McCannové. Tříletá dívenka zmizela v roce 2007 za záhadných okolností z apartmánu v Portugalsku. Hlavním podezřelým se během vyšetřování stal usvědčený pedofil Christian B. Podle Marka, který se proslavil například odhalením pravé tváře Jimmyho Savilla, by však mohlo všechno být jinak.
Podle Marka se svět upnul na jednoho podezřelého a tím je od té doby posedlý. Opravdový vrah podle něj přitom stále řádí na svobodě. Jeho vlastní vyšetřování prý ukázalo, že Christian je téměř určitě nevinný. „Ne, není to dobrý muž. Neexistuje ale jediný pádný důkaz, který by naznačoval, že právě on Maddie unesl,“ řekl Williams-Thomas pro deník Daily Star.
Christian B. byl ve středu propuštěn z vězení, kde si odpykával sedmiletý trest za znásilnění dvaasedmdesátileté turistky. K činu mělo dojít asi dva týdny před zmizením Maddie. Stalo se tak ve stejném resortu, kde byla dívka naposledy spatřena. I když je pro německé úřady podezřelým číslo jedna, kvůli nedostatku důkazů nikdy nebyl ani u výslechu.
Christian po propuštění musel odevzdat pas a má být pod neustálým elektronickým dohledem. Sledovací zařízení by měl nosit po dobu následujících pěti let. Jedním z hlavních důkazů, které pro svou teorii bývalý detektiv má, souvisí s telefonními čísly. Policie prý v oblasti v době zmizení zaznamenala dvě telefonní čísla. „Jedno z nich patřilo pedofilovi, ale úplně jinému, než je Christian B.,“ řekl Mark.
„Zjistil jsem navíc, že Christian měl možná alibi. S někým se v týdnu únosu setkal. Nemůžeme sice potvrdit, že spolu byli v tu osudovou noc, ale můžeme potvrdit, že spolu byli většinu toho týdne,“ řekl ex policista. Policie podle něj navíc dvojici den po zmizení zastavila v autě a oba dva vyfotografovala. „Ty fotky ani doklady od auta už samozřejmě neexistují, je to přes 15 let,“ vysvětlil Mark.
Německý státní zástupce je podle něj Christianem posedlý. „Nemá přitom žádné důkazy. Ty ve skutečnosti naznačují pravý opak,“ uzavřel Williams-Thomas.
-
Jednorozec
- Registrovaný uživatel
Hlavním problémem je, že když se takto někdo upne na snadného pachatele, tak ten skutečný pak unikne trestu. Čistě logicky nejpravděpodobnější například byla nehoda a zametení stop rodiči (obzvláště vzhledem k jejich pozdějšímu chování), to zmizelo kam?
-
Cykle02
- Mediální analytik
Německý pedofil, který je hlavním podezřelým v případu zmizení Maddie McCannové, promluvil. Tvrdí, že je nepřetržitě sledován a chce zpátky svůj dřívější život. Odpověděl i na dotaz k 18 let starému případu.
Christian Brückner dal exkluzivní rozhovor stanici Sky News. Kritizoval prokurátora Hanse Christiana Wolterse, podle kterého unesl a zavraždil Maddie McCannovou.
„Chci, aby přestali s tímto honem na čarodějnice proti mně a vrátili mi můj život. Necítím se svobodný. Mám na kotníku elektronický náramek a policie mě sleduje 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, takže se necítím svobodný,“ prohlásil.
Wolters tvrdí, že má důkazy o tom, že Brückner, který si odseděl trest za znásilnění seniorky a dříve ho soudy odsoudily za sexuální delikty na dětech, je vinný. Dosud je však nepředložil.
„Prokurátor se se mnou odmítl setkat, ale jeho zástupci jsem řekl, že potřebuji jeho pomoc, abych mohl znovu žít normální život. Jsem pronásledován médii a je to jeho vina. Chci, aby převzal odpovědnost. Bylo mi řečeno, že mi nemohou nijak pomoci. Řekli mi, že jsem byl odsouzen a propuštěn a že za mě nenesou odpovědnost,“ sdělil Brückner.
Novináři se jej přímo zeptali, zda doopravdy unesl a zabil Maddie. „Moji obhájci mi řekli, abych se k tomuto tématu nevyjadřoval, a bohužel se toho musím držet,“ reagoval.
„Vyšetřování nemá žádný základ. Neviděl jsem nic, co by mě přimělo pochybovat o jeho nevině,“ uvedl dříve jeho obhájce Friedrich Fülscher pro stanici RTL.
-
Cykle02
- Mediální analytik
Maddie MacCannová zmizela před osmnácti lety z hotelového pokoje v Portugalsku. Hlavním podezřelým z jejího únosu se stal německý sexuální násilník Christian B. Muž si do letošního září odpykával trest za znásilnění seniorky, kvůli nedostatku důkazů spojujících ho s případem Maddie byl po jeho uplynutí propuštěn. To se však ani trochu nelíbí obyvatelům města, kde se usadil. Žije prý ze strachu v lese.
Propuštění z vězení nebylo pro sexuálního delikventa Christiana B. vůbec jednoduché. Ve městě, kde se po konci trestu usídlil, o něj místní nemají sebemenší zájem. Někteří dokonce začali proti jeho přítomnosti pořádat protesty. Christianův známý prozradil, jak mu popisoval svůj těžký život na svobodě. „Včera mě policie vzbudila okolo půlnoci. Nedaleko mého stanu prý spatřili skupinu lidí, která mě hledala,“ řekl podle deníku Daily Star. „Z místa mě okamžitě evakuovali,“ dodal. Policisté mu tak navrhli jiné místo na rozložení stanu a v neoznačeném autě ho tam dovezli. Vybraný park se však ukázal jako nevhodný, a tak ho znovu naložili do auta a vzali do lesa.
„Tam jsem stan konečně postavil. Policisté mě ještě varovali před padajícími větvemi, ten večer měla být bouřka,“ popsal Christian známému. Na místě prý jednou přenocoval a další den se znovu přesunul. Pozastavil se nad tím, jak ochotně mu policisté pomohli s jeho těžkými zavazadly. „Sami pak řekli, že to bylo to nejdivnější stěhování v jejich životě,“ dodal.
Místní se bouří
Christian B. je hlavním podezřelým v případu zmizení britské holčičky Maddie McCannové. Ta je pohřešovaná od roku 2007, kdy zmizela z hotelového pokoje během rodinné dovolené v Portugalsku. Až do letošního září si Christian odpykával trest za znásilnění seniorky. Propuštění přišlo i navzdory protestům široké veřejnosti. Ve vězení kvůli nedostatku důkazů propojujících ho s Maddie nakonec nezůstal.
A protesty proti jeho přítomnosti pokračují dál. Organizují je místní maminky. Poslední akce proběhla v sobotu, další je naplánovaná během listopadu. Starostovi města také poslaly otevřenou stížnost a založily petici. Mimo to také hlídkují po ulicích. „Bojím se o své děti i o svou matku. Nemá žádnou cílovou skupinu, mohl by napadnout kohokoliv,“ řekla členka skupiny Annika. „Jsem neustále paranoidní, dětem jsem zakázala chodit ven bez doprovodu,“ dodala.
-
Jednorozec
- Registrovaný uživatel
Za mně se chovají velmi nelogicky. Buď nevěří že je nebezpečný a pak se chovají pokrytecky, nebo skutečně věří, že je nebezpečný pak se chovají nelogicky protože je vždy lepší vědět kde se dotyčný nachází než to nevědět..