asce píše:Naproti tomu členovi, který do komunity ničím nepřispěl, zajímá jej pouze chat a ptá se na otázky, na něž jsou k dispozici polopatické návody a při upozornění na tuto skutečnost, aniž se pokusí si daný text přečíst a rovnou se urazí, opravdu ten čas věnovat nehodlám...
Stalo se mi nejednou, že mi do Soukromých zpráv, na email nebo dokonce rovnou na chatu někdo napsal a na něco se ptal. "Jak zjistím odkaz na konkrétní příspěvek?", "Co znamená tohle a tohle?", "Dalo by se nějak tohle a tohle?" Vždy jsem takovým lidem odpověděl. A bylo celkem jedno, jestli jsem odpověděl formou "polopaticky", jak říkáš, psanou, kde jsem to napsal znova, nebo jestli jsem mu poslal odkaz z dodatkem "Odpověď na svůj dotaz můžeš najít zde.". Protože tohle k práci admina patří.
Ale ať už jsem odpovídal jakkoliv, nikdy jsem nedal najevo, že by mi ten dotaz vadil. Nikdy jsem nedal najevo, že by mi vadilo někomu na přání upravit příspěvek, nikdy jsem nedal najevo, že by mi vadilo si s nějakým uživatelem tzv. "sednout" a podívat se na to, co jim nejde, nebo čemu nerozumí. A proč jsem to nikdy nedal najevo? Protože mi to nikdy ani nevadilo. Jelikož když jsem na sebe bral nejdřív post Globálního moderátora a následně Asistenta administrátora, tak jsem věděl, proč tady jsem. Proč ten titul mám.
A jestli jedna blbá věta: "Ahoj, tady najdeš odpověď: *odkaz*" zabrání tomu, aby ten uživatel zbytečně později dělal třeba chyby při psaní příspěvků nebo při psaní na chat, tak nemám problém mu na to odpovědět. A klidně i polopaticky.
Někdy jako admin nemám čas, mám spoustu školy, spoustu práce. A tak na dotaz neodpovím hned, nebo nechám odpovědět někoho jiného a pošlu mu vděčný palec, že to udělal za mě. Ale nikdy bych ho nepříjemně neposlal tak trochu do háje s tím, že to tam snad má napsané, tak co se ptá, a následně neupravil pravidla tak, aby se mě uživatel i jen bál zeptat: "A jak...?" aniž by byl "zprdnut"...
Na dotaz bych odpověděl jak uživateli ze Skupiny ČEPEK, tak i běžnému Registrovanému a tak klidně i nějakému Zelenáčovi - tomu tím spíš, že je nový - nebo klidně i někomu, kdo mi na mail napíše z Trestné lavice. Já totiž takto rozdíly nedělám.
Za druhé je třeba rozlišovat mezi napadáním a názorem. Když Allein dělala vzhled, a já jí řekl: "Myslím, že takhle seřazené to vypadá hůř, než na staré verzi - ty řádky navíc.", měla to brát jako napadání? Gabriel má právo si myslet, že máme nepříjemná pravidla. Ba si klidně i může říct, že se mu ty pravidla nelíbí, nebo že mu připadají hrozná.
Dokud je dodržuje, přestože mu připadají hrozná, je mi to jedno. A taky je fajn dokázat vidět taky nějakou tu trochu ironie ve slovech druhých.